Fatih Terim: Edepsiz teklife icabet ettim, gereğini yaptım

Güncelleme Tarihi:

OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 16:56

Alaçatı'daki kavgayla gündeme gelen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, basın toplantısı düzenledi. Terim, "Şimdi düşünebiliyor musunuz? Ahmet'in ablası, benim evladımın ablasına yapılan bir hakaret, tehdit ve taciz var. Bir kadına... Ben bu olayı, bir babanın aileye sahip çıkması olarak görüyorum. Terim ailesinin babası benim. Edepsiz bir teklif aldım. Ben de buna icabet ettim. Gereğini yaptım, konu bitince de ayrıldım" diye konuştu. Terim, "'Korumalarım.' diyorlar. Hayatım boyunca maçlar dışında bende koruma gördünüz mü? Basma kelimesinin içinde neler olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ailenin reisi mekanı bilmeden, iki evladıyla kaç kişi olduklarını bilmeden oraya gitti, gidecektir de. Neyin basması? Ben sorunu çözmeye, bu edepsiz teklife icabet etmeye gittim. Sorunu çözdüm. Bittiğini anladığım için geldim. Ben nereye kaçtım? Acun'un (Ilıcalı) evine gittim ya, Acun'u bir arayamaz mıydınız? Burnum kırılmış! Hiç mi araştırmıyorsunuz arkadaşlar?" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim Alaçatı'daki kavga olayından sonra ilk defa konuştu. Edepsiz bir teklife icabet ettiğini ifade eden Terim, yaşadığı bu olaydan büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Terim'in açıklamaları şu şekilde: 

İlk etapta basın toplantısı yapmak istemediğini söyleyen Terim, "Birçok şey yazılıp çiziliyor. 15 ve 16 Temmuz, hepimiz için çok önemli 2 gün. Şehitlerimize, gazilerimize ve ülkeme olan saygım, o dönemde açıklama yapmamı engelledi. Onların önüne geçmek, bana yakışmazdı. Hiç konuşmamayı da düşündüm. Ama baktım ki, bu ucuzluk ve iftiralar arasında susmamın yanlış anlaşılmasını istemedim. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek istedim. Sevdiklerimin yanlış anlamasını engellemek için konuşuyorum. Aşağı yukarı yarım asıra dayanan bir futbol insanı olarak beni rahatlıkla tanıyorsunuz. Sokakta, basında, özel hayatımda, mahkemede hep doğruları söyledim. Bugün de benden doğruları duyacaksınız. Benim için Galatasaray önemli bir değerdir. Ailem ve ülkem çok çok büyük değerdir. Vazgeçilmezimdir. Onların hiçbirine laf söyletmeyeceğimi bilmeniz gerekir. Söylenirse de neler yapacağımı tahmin edersiniz. Bu değerlerime laf söylendiğinde gereğini yapmadığım olmamıştır. Türkiye Futbol Direktörü bunu yapmamalıydı diyenler var. İnanın bu konuda en hassas olan benim. Ali Dürüst'le de konuştum. Konuşmayacaktım ama doğruları anlatmak istiyordum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Fatih Terim: Edepsiz teklife icabet ettim, gereğini yaptım

BÄ°R BAB A HER ZAMAN AÄ°LESÄ°NÄ° KORUR

Bu olayda ailesini koruduğunu söyleyen Terim, "Bir baba her zaman ailesini korur. Bu uğurda ne olursa olsun, korur. Damadım Ahmet'in ablasına yapılan hakaret, tehdit ve taciz var. Benim haberim yoktu, kendileri halletmeye çalışmışlar. Bir akşam aile yemeğine oturacağız, yemekte böyle bir konu geçince, tanıdığım, tanıdığımı sandığım kişiye bu olayı sordum. Etrafında birileri var galiba diye kendisine söyledim. Edepsiz bir teklif aldım, ben de gereğini yaptım. Konu bitince de oradan ayrıldım. TFF'nin bilgisi yok bu konu hakkında. Hepiniz trafikte kavga ediyorsunuzdur. Biriniz ailenize laf etti, karşılık verdiniz. Burada haber, gazeteci birine saldırdı diye mi verilir? 1-2 yıl önce babasını kaybetmiş ve babasının ölürken bana emanet ettiği bir insandan bahsediyoruz. Damadımın kız kardeşinden bahsediyoruz" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı


Fatih Terim: Edepsiz teklife icabet ettim, gereğini yaptım

Memnun muyum, hayır. Hiç memnun değilim. Adımın böyle biriyle anılmasından memnun değilim. Bu fotoğrafta yer almaktan memnun değilim. Ama ben masanın başında, çocuklarıma ben futbol direktörüyüm, bunu yapamam diyemem, ben böyle bir insan değilim. Böyle bir olay olduğu için çok üzgünüm ve rahatsızım. Ailem için hiçbir zaman başma bir şey düşünmedim. Size bir söz daha veriyorum, bundan sonra provokasyonlara karşı daha dikkatli yaklaşacağım. Ben her gün evden, Allah'ım, beni şeytana uydurma diyerek çıkarım. Fatih Terim olarak çok üzgünüm, futbol direktörü olduğum için de çok üzgünüm. Ancak maalesef bu olay oldu. Her zaman sevdiklerimi korudum, bundan sonra da koruyacağım" dedi.

Haberin Devamı

"KAVGAYA DEĞİL, ÇÖZÜM BULMAYA GİTTİM"

Sürekli bir çözüm aradığını söyleyen Fatih Terim, "Açıkçası, ben o kişiyi olayı çözmik için aradım. Ancak aldığım cevaba karşı, daha da sinirlendim. Dostlarım aradı, gitmene gerek yok dedi. Ama ben gittim. Davete icabet ettim. Ben olaydan dolayı şikayetçi olmadım. Ertesi gün dediklerinden dolayı şikayet ettim. Hatırlı kişiler de devreye girmedi.

Ben hayatım boyuncu olduğu gibi yaşadım her şeyi. Neysem, oyum. Örnek alınacak çok şey yapmış olabilirim. Ancak zaman zaman tasvip etmediğim şeyler de var. Kötü şeyleri yaşanmamış kabul etmeyi, bir baba olarak rica ediyorum. Şu anda ne kadar üzgünüm size anlatamam. Ancak maalesef hayat sizi buralara çekiyor. Ben, tanıdığım birini arıyorum, bundan dolayı hukuka mı başvurursunuz. Ben çözüme gidiyorum, kavgaya değil" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Fatih Terim: Edepsiz teklife icabet ettim, gereğini yaptım

HER ZAMAN SEVDÄ°KLERÄ°MÄ° KORUDUM

Orada bir kadın var ve siz böyle saldırıyorsunuz. Erkeklerle birlikte halledilmesi gereken mevzular ne zaman kadınlarla hallediliyor? Biz oraya gittiğimizde işin aslını ve astarını öğrenelim dedik. Niye? Ailem var işin ucunda. Bir kadına yapılan haksızlık var. Ben de kayıtsız kalmadım. Çitten atladı diyorlar. Hangi çitten? Zaten mekanı bilmiyorum.

Ben bu hezeyan içinde ve atmosferde bazı şeyleri doğal karşılıyorum. Hiç memnun değilim. Adımın böyle biriyle anılmasından dolayı hiç memnun değilim. Bu fotoğrafın içinde yer almaktan dolayı mutlu değilim. 

 Ben de istemezdim olsun. Ailem için hiçbir zaman başka bir şey düşünmedim. Her zaman her şeyi yapacağımdan emin olabilrisiniz. Size bir söze veriyorum ancak provokasyonlara da bundan sonra daha dikkatli yaklaşmam gerektiğini, tecrübeli olmama rağmen tecrübe ettim. Ben her gün evden "Ne olur Allah'ım beni şeytana uydurma" diye çıkarım. İstemesem de bu oldu. Bir aile babası olarak, Fatih Terim olarak çok üzgünüm. Futbol direktörü olduğum için de çok üzgünüm. Maalesef bu durum oldu. İstemeden de olsa... Ben her zaman ailemi, ailemin yakınlarını, dostlarımı ve sevdiklerimi korudum.

Haberin Devamı

Fatih Terim: Edepsiz teklife icabet ettim, gereğini yaptım

ARKADAÅžLARIM ARADI, GÄ°TMENE GEREK YOK DÄ°YE...

Alkolün damlası yok ama var dediler... Ben çözüm içim gittim. Beklenmedik sözler olunca artık ondan sonra beni kimse ikna edemez. Arabada da çok dostum aradı, gitmene gerek yok diye. Ben her zaman kendi işimi kendim yaptım. Davete icabet ettim. Artık oradan bir kişinin beni döndürmesi çok zor.

Ben olaydan şikayetçi olmadım. Ertesi gün söylediğim için evet. Hatırlı kişiler arasa arasa, kaç ordan diye aramışlardır. Bu konularda dostlar zaten hep araya girerler. Kendisi vermiş mahkemeye zaten değil mi? 

Değecek bir şey olsaydı... Hayat sizi bazen buralara çekiyor. Olayı farklılaştıran insanlara karşı ailemi ve sevdikerlni koruma amacıyla yapılan bir refleks olarak bunu görmenizi istiyorum.

Â

Fatih Terim: Edepsiz teklife icabet ettim, gereğini yaptım

BAKMADAN GEÇME!