Çağdaş Atan'dan serzeniş: Oyuncular perişan oldu

Güncelleme Tarihi:

Çağdaş Atandan serzeniş: Oyuncular perişan oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2024 22:13

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Galatasaray'a 2-0 yenildikleri karşılaşma sonrası açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray'a 2 golle kaybeden Başakşehir'de Teknik Direktör Çağdaş Atan konuştu.

Türkiye Kupası'ndan 3 gün sonra maç oynadıklarını kaydeden Çağdaş Atan, "Avrupa'ya gitmek istiyoruz. Galibiyetlere devam etmeliyiz. Ligden ya da kupadan Avrupa hedefimiz var. Zor olacak ama başarmayı düşünüyoruz. İki stoperim 120 dakika oynayıp maça çıktılar. 72 saat sonra maç oynattılar bize. Emirhan ve Lima 120'şer dakika oynadı. Çok detay gibi gözüken ama belirleyici unsurlar. Fikir alışverişinde bulunabiliriz. Sezonun yoğun döneminde kupa oynanıyorsa, Fransa'daki gibi 90 dakika sonunda penaltı atalım ve kazananı belirleyelim. Madem Avrupa'yı örnek alıyoruz... Oyuncuları bu kadar ezdirmenin ve günleri kısa tutmanın anlamı yok. Galatasaray, Bandırmaspor ile oynadı ve 4 gün sonra maça çıktı. Biz Hatayspor ile oynadık, Hatayspor 5 gün sonra maç oynayacak. Biz neden 3 gün sonra oynuyoruz? Buna TFF ve yayıncı dikkat etmeli. 90 dakika sonra penaltılarla bitir. Oyunculara teşekkür ediyorum, perişan oldular." sözleriyle serzenişte bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray'ı zorladıklarını ancak basit goller yediklerini söyleyen Atan, "İyi planladığımız bir oyunu basit goller yiyerek kaybettik. Aradaki güç farkını oyunla kapattığımızı düşünüyorum. Bence uzun zamandır Galatasaray iç sahada bu kadar zorlanmamıştır. Net pozisyonlara giremesek de oyun anlamında cevap verdik. Bundan sonraki maçta Galatasaray'a başarılar diliyorum." dedi.

"AVRUPA HEDEFİMİZE ÇOK YAKLAŞTIK"

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, "Bence çok iyi planladığımız, ilk gole kadar pozisyon vermediğimiz, iyi giden maçta maalesef çok kolay bir gol yedik. 25 dakika planımız harika işledi. Maalesef planladığımız yerden golü yedik. Stoperimizin zamanlama hatası oldu. Barış gücüyle üstünlük sağladı ve gol attı. Hemen üstüne bir gol daha yememiz bizi bozdu. İkinci devre oyuncularım iyi reaksiyon verdi. Burada Bayern Münih, Manchester United veya Fenerbahçe fark etmiyor, Galatasaray rakiplerine baskıya gidiyor. İkinci yarı biraz keskin hücumlar yapabilseydik, bir golün maçı değiştirebileceğini düşünüyorduk. Golümüz ofsaytla iptal oldu. Bir gole ihtiyacımız var. Oyuncularımızın planla sadık kaldıkları için teşekkür ediyorum. Gelişimimizi çok iyi gördüm, ikinci maçlarda Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karşı daha zorlayıcı oyunlar oynadık. Bizim amacımız her maça çıkıp kendi oyunumuzu oynayıp puan ve puanlar almak. Avrupa hedefimize çok yaklaştık. Yolumuza devam ediyoruz. Galatasaray’a bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

"TORREİRA BEĞENDİĞİM BİR OYUNCU"

Haberin Devamı

Galatasaray’ın Uruguaylı futbolcusu Lucas Torreira’ya çıkarken saha kenarında ne konuştuklarının sorulması üzerine Atan, "Tebrik etmek istedim. O an içinden geldi. Çok beğendiğim bir oyuncu. İkinci topları temizledi. Onu çok beğendiğim için tebrik etmek istedim. Bugün de görevini gayet iyi yerine getirdi" diye cevap verdi.

"AVRUPA’YA TAŞIYABİLİRSEK FARKLI BİR HİKAYE YAZACAĞIZ"

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışının hatırlatılması üzerine turuncu-lacivertlilerin teknik direktörü, "Onların mücadelesi onları ilgilendiriyor. Ukalalık yapmak istemiyorum. Tabii maçları izliyoruz, takip ediyoruz. Kendi işimize odaklamış durumdayız. Başakşehir’i bir adım daha öteye taşıyıp, Başakşehir’i aldığımızdan yerden Avrupa’ya taşıyabilirsek bizim için farklı bir hikaye yazılacağını düşünüyoruz. İki takım da çok güçlüler. Onlara başarılar diliyorum" dedi.

"TÜRKİYE KUPASI'NIN FORMATINI DEĞİŞTİREBİLİRLER"

Haberin Devamı

Türkiye Kupası’nın formatının değişmesi gerektiğini ifade eden Çağdaş Atan, "Biz maçımızı çarşamba günü oynadık. 72 saat dolmadan, 120 dakikalık zorlu maçının ardından tekrar maç oynadık. Bugün özellikle iki stoperim 120 dakikanın sonunda maça çıktı. Bunlar ufak detaylar ama teknik adamların fikrinin alınmadığı dönemde ben fikrimi söylemek istiyorum. Formatı değiştirebilirler. Fransa'da öyle bildiğim kadarıyla, 90 dakika sonunda penaltı sonuçlarıyla maçın sonucu belirleniyor. Bugün 4 oyuncumuz fresh olsa belki çok daha iyi performans sergileyeceğiz. Bu bir mazeret değil. Oyuncularım hata yapmadılar mı? yaptılar, bunun yorgunlukla da alakalı olduğunu düşünüyorum. Kupada gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz. Ligde en azından ilk 5'e girmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!