Bülent Korkmaz: "Milli takımda Lucescu büyük bir adım attı"

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2019 10:54

Yeni sezon öncesi kamp çalışmalarını Erzurum’da sürdüren geçtiğimiz yılın flaş takımlarından Antalyaspor’da teknik direktör Bülent Korkmaz, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Bülent Korkmaz, "Ali Şafak Öztürk başkanın gelişiyle birlikte güzel bir ortam da oluştu. Bu da sezonu güzel bitirmemizde önemliydi. Bu sene, üzerine koyup ilerlemek istiyoruz. Takım da bu düşüncede ve istekli, arzulu şekilde çalışıyoruz. Erzurum’da gayet güzel bir ortam var" dedi.

"GEÇTİĞİMİZ YIL HERKESİ YANILTTIK"

Geçen yıl ve önümüzdeki sezon hakkında düşüncelerini paylaşan Bülent Korkmaz, "Güzel bir sezon geçirdik. Kamuoyu bizi düşme adayı olarak görüyordu ama sene sonu farklı bir algı yarattık. Oyuncularımın çok büyük emeği var. Bir grup kenetlenir ve iyi bir aile ortamı oluşturursa o takım, o sezonu iyi geçirir. Ben buna inanıyorum. Her insan kendine göre iyidir ama önemli olan sporcu karakteridir. Ali Şafak Öztürk başkanın gelişiyle birlikte güzel bir ortam da oluştu. Bu da sezonu güzel bir bitirmemizde önemliydi. Bu sene, üzerine koyup ilerlemek istiyoruz. Takım da bu düşüncede istekli ve arzulu çalışıyoruz. Erzurum’da gayet güzel bir ortam var" dedi.

"GENÇ OYUNCULARDA AİDİYET DUYGUSU YARATMAK İSTİYORUZ"

Genç oyunculara çok önem verdiklerini söyleyen Korkmaz, "Altyapının başına Sedat Karabük’ü getirdik. Onunla etkileşimimiz çok iyi. Ali Şafak Öztürk başkan da buna önem veriyor. Babası da dernek başkanı oldu. Genç oyuncularda aidiyet duygusu yaratarak gelecek yıldaki hedeflere ulaşmamızda yardımcı olmalarını istiyoruz. Bahadır ve Doğukan artık bu takımın oynayan oyuncuları. Bunun üzerine koymak istiyoruz. Başkanla benim ortak hedefim bu. Ben üç yıllık bir kontrat imzaladım ve burada kendimi iyi hissediyorum. Sevgi ve saygı çerçevesinde hedeflerimize ulaşmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Bülent Korkmaz: Milli takımda Lucescu büyük bir adım attı


"ÜÇ TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ"

Transfer konusunda da bilgiler paylaşan tecrübeli teknik adam, "3 transfer yaptık. Ufuk, Karagümrük’te iyi iş yaptı. Harun’u Bodrumspor’dan aldık. Aatif ise tecrübeli ve kalitesine inandığımız bir diğer oyuncu. Amacımız genç ve tecrübeli oyunculardan güzel bir takım yaratmak. 3 oyuncu daha transfer etmek istiyoruz. Mevki belirtmek istemiyorum. Eğer genç oyuncu bulabilirsek genç oyuncu tercih edeceğiz. Türkiye’de kulüpler yüksek bonservis bedeli istiyor ve bu da geri adım atmamıza neden oluyor. Antalyaspor’un da bir borç durumu var, bunu da düşünüyoruz. Sedat Abi ile birlikte genç takımla dört gün çalıştık ve oradan bazı oyuncuları bu kampa getirdik" dedi.

"YABANCI KURALINA NEDEN TAKILIYORLAR ANLAMIYORUM"

DHA’ya konuşan Korkmaz, yabancı kuralıyla ilgili fikirlerini de şöyle dile getirdi;

"Buna neden takılıyorlar anlamıyorum. Ben gereksiz bir konuşma olarak görüyorum. Üretmedikten sonra istediğiniz kadar yabancı koyun fark etmez. Siz üretmek zorundasınız. Fransa ve Brezilya, üreterek bu noktalara geliyor. Merih Demiral Alanya’dan çıktı, Juventus’a gitti. Daha önce büyük bir takımın altyapısında oynadı. Orada şans verilmeli ve keşfedilmeliydi. Fatih Hoca, Ozan’a şans verdi ve Schalke’de şu an. Çağlar, Cengiz diğer örnekler. Önemli olan altyapıda doğru eğitim. 80 milyon nüfusumuz var ve biz oyuncu çıkarmak zorundayız. Bu bir devlet politikası olmalı. İyi statları, antrenman sahalarını, tesislerini bu yönde kullanmalıyız."

Haberin Devamı

"MİLLİ TAKIMDA LUCESCU BÜYÜK BİR ADIM ATTI"

Milli takımın yakaladığı jenerasyona ve şu an ki durumuna değinen Bülent Korkmaz, "Lucescu’ya öncelikle teşekkür ediyorum. Bu değişimi o başlattı. Büyük bir adım attı ve fırsat yarattı. Şu anda ise Şenol hoca, bunu sürdürüyor. Onunla çalıştığım için çok şanslıyım. Kulüplerde bu konuda ona yardımcı olmalı. Bu jenerasyona çok güveniyorum. Bunu iki yıl önce de söyledim geçen yıl da. Biz onlara güvenelim, destekleyelim, yeri geldiğinde yapıcı eleştiriler yapalım. Ben bu jenerasyonun büyük turnuvalarda yer alacağını düşünüyorum" diye konuştu.

misli.com iOS ve Android uygulamasını indirmek için buraya tıklayınız!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!