Buenos Aires’te ‘Fernebahce’ isminde bir takım kuruldu! Logosu Fenerbahçe ile aynı... Buenos Aires nerede, nerenin başkenti?

Güncelleme Tarihi:

Buenos Aires’te ‘Fernebahce’ isminde bir takım kuruldu Logosu Fenerbahçe ile aynı... Buenos Aires nerede, nerenin başkenti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2024 15:46

Türkiye’nin köklü kulüplerinden Fenerbahçe, Arjantin’deki taraftarlara ilham oldu. Arjantin’de yaşayan Fenerbahçe taraftarları, 'Fernebahce' isminde bir amatör kulüp kurdu. Forma tasarımla Fenerbahçe ile aynı lan kulübün oyuncuları amatör ligden yerel lige geçiş yapmak istiyor. Peki, Buenos Aires nerede, nerenin başkenti?

Haberin Devamı

Arjantin’deki bir grup Fenerbahçe taraftarı, amatör futbol kulübü 'Fernebahce'yi kurdu. Necochea kentinde kurulan kulübün isminin yanı sıra, formaları da çubuklu ve sarı-lacivert olarak dizayn edildi. Forma tasarımı ve kulübü Fenerbahçe ile aynı olan Fernebahce’nin hedefi, amatör ligden yerel lige geçiş yapmak.

ARJANTİN’DE FERNEBAHCE KURULDU

Arjantin’de yaşayan Fenerbahçe fanatikleri, 'Fernebahce' amatör kulübünü kurdu. Kulübün renkleri ve logosu Fenerbahçe ile aynı görünüyor. Fenerbahçe’nin formasında logo üst köşede yer alırken Ferne ise göğüs hizasında ve ortada konumlandırılmış.

Fenerbahçe’de daha önce forma giyen Robin Van Persie, Roberto Carlos ve eski efsane teknik direktör Zico’yu çok sevdiğini belirten oyuncular, gerçek bir Fenerbahçe hayranı. Oyuncular ayrıca bu isimleri “Fenerbahçe’nin idolleri” olarak tanımlıyor.

Haberin Devamı

BUENOS AİRES NEREDE, NERENİN BAŞKENTİ?

Buenos Aires, resmî olarak Buenos Aires Özerk Şehri, Arjantin'in başkenti ve en büyük şehridir. Güney yarımkürenin Paris'i olarak da bilinen şehir, Güney Amerika kıtasının güneydoğu kıyısında, Río de la Plata'nın halicinin batı kıyısında yer almaktadır.

"Buenos Aires", Türkçeye "güzel rüzgarlar" veya "güzel hava" olarak çevrilebilirse de, şehrin adı 16. yüzyıldaki kurucularının verdiği orijinal ad olan "Real de Nuestra Señora Santa Maria del Buen Ayre"ye dayanmaktadır. Bu adı Sardunya'daki Bonaria Madonna'dan almıştır. Aynı zamanda birkaç Buenos Aires eyaleti semtini de içeren Büyük Buenos Aires yerleşim bölgesi, yaklaşık 15,6 milyonluk nüfusuyla Amerika'nın en kalabalık beşinci metropol bölgesini oluşturmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!