Radikal İslamcı dediler ‘borsacı’ çıktı

Güncelleme Tarihi:

Radikal İslamcı dediler ‘borsacı’ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 10:13

Geçen hafta salı akşamı Dortmund futbol takımının otobüsüne bombalı saldırı düzenlediği gerekçesiyle bir şüpheli yakalandı. Şüpheli başlangıçta sanıldığı gibi İslamcı değil, bahisçi çıktı.

Haberin Devamı

GEÇEN hafta salı akşamı Dortmund'ta takım otobüsüne bombalı saldırı Almanya'nın yüreğini ağzına getirdi. Biri terör örgütü DEAŞ, diğeri aşırı sol adına yazılmış, saldırıyı üstlenen iki mektup bulundu. Federal Savcılık terör saldırısından hareketle olaya el koydu ve soruşturmayı üstlendi. Federal Savcılık ve Alman güvenlik birimleri saldırıyı büyük ihtimalle radikal İslamcı terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği şüphesinden hareket etti. Ancak tahminler tutmadı. Saldırının ne radikal İslamcı ne de radikal sol terör örgütüyle bir bağı olduğu anlaşıldı. Bombalı saldırıyı düzenlediği şüphesiyle cuma sabahı 28 yaşında Rus kökenli Sergej W. adlı bir Alman gözaltına alındı. Şüphelinin radikal İslamcı çevrelerle hiçbir ilişkisi bulunmadığı, saldırıyı borsada milyonlarca Euro kazanmak için para hırsıyla yaptığından hareket ediliyor.

Haberin Devamı

NEFES KESEN TAKİP
Şüpheli, Federal Savcılık, Asayiş Şubesi ve Alman polisinin ortaklaşa yürüttüğü yoğun takip sonucu yakayı ele verdi. Başlangıçta radikal İslamcı şüphesi üzerinde duran Alman polisi bir banka ve bir mali sektörden gelen karapara aklama ihbarı üzerine 28 yaşındaki Sergej W.'yi yakın takibe aldı. Bir hafta boyunca şüpheli saniye saniye takip edildi ve cuma sabahı, Alman özel operasyon timi GSG 9 timi eve baskın düzenledi ve şüpheli işe giderken yakalandı.

3.9 MİLYON EURO
Şüpheli borsada Dortmund’un 15 bin opsiyon senedini satın aldı. Bunun için 78 bin euro ödedi. Şüpheli saldırıyla, Dortmund hisselerinin borsada çöküşüne sebebiyet vererek, 3.9 milyon euro kar elde etmeyi planladı. Şüpheli Sergej W., Dortmund takımının oteli L'Arrivee'de oda rezervasyonu yaptı. Kendisine verilen ilk odanın olay yerine bakan penceresi bulunmadığı için odayı değiştirdi. Bombayı yerleştirdiği tarafa bakan bir oda aldı. Şüpheli olay yerine üç bomba yerleştirdi ve odasından uzaktan kumandayla bombaları patlattı. Birinci ve üçüncü bomba saldırganın planladığı gibi patladı. Ancak ikinci önemli bomba yerden bir metre yüksekliğe yerleştirildiği için otobüse isabet etmeyip üzerinden geçti. Otel çalışanlarının polise verdiği bilgiye göre bomba patladığında tüm müşteriler panik içinde odalarını terk ederken, Sergej W. gayet sakin biçimde otelin restoranına girerek, biftek ısmarladı. Gözaltına alınan şüpheli Sergej W.'nin İslamcı çevrelerle hiçbir ilişkisi olmadığı, tamamen para hırsıyla hareket ettiği sanılıyor. Ancak saldırıya terör süsü vermek istedi ve olay yerine DEAŞ adına yazılmış bir mektup bıraktı. Sergej W. 20 kez cinayete teşebbüs ve adam yaralama şüphesiyle gözaltında tutuluyor.
Geçen hafta salı akşamı Şampiyonlar ligi çeyrek final karşılaşması öncesi saat 19.15'te Dortmund takım otobüsünün bulunduğu yerde üç bomba patlamış, biri oyuncu biri polis iki kişi yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!