Beşiktaş'a ceza gelecek mi? Hukuken...

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşa ceza gelecek mi Hukuken...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 23:36

Hürriyet Spor Beşiktaş yazarı Kenan Başaran, Lyon - Beşiktaş maçı öncesi ve mücadelenin ilk yarısı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

İşte Kenan Başaran'ın Lyon gözlemleri ve maç değerlendimeleri:

1-Maç öncesi tribünde kritik olaylar yaşandı. Tam olarak neler oldu bitti?
Olan şu... Gurbetçilerimiz doğru düzgün arama taramadan geçirlemden alındığı için içeriye maytaplar ve ses bombaları sokmuş. Üst tribündekiler alt tribündeki Lyon taraftarlarına bu maddeleri attı. Panik oldu ve Fransızlar sahaya atladı. İyi ki de atladı. Çünkü buna olanak olmasaydı, daha kötü şeyler de yaşanabilir. Toplumsal olaylarda panik çok kötü sonuçlara neden oluyor ve futbolda bunun bir çok örneği var.
Gurbetçilerin Lyon Stadı'nı Vodafone Arena'ya çeirecek kadar kalabalık olması muhteşem ama bu tür olaylardan da kaçınmaları lazım. Yoksa kendilerine de takıma da zarar verebilirler.

2-Beşiktaş'a bir ceza gelir mi?
Teknik olarak olaylar Lyon tribününde yaşandı. Beşiktaş taraftarına ayrılan ve ağlarla örülü olan tribünden herhangi bir madde atılmadı veya herhangi bir müdahale olmadı. Yani olay Lyon tribününde meydana geldi. Sorumluluğu Beşiktaş'ın değil. Hukuken ceza gelmesini beklemiyorum.

Haberin Devamı

3-Maça gelirsek... Nasıl bir ilk yarı oldu?
Tribündeki taraftar üstünlüğü sahaya da yansıdı. Beşiktaş, Marcelo ile iki mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı. Ama golün sancıları da başlamıştı. Serbest vuruşların piri Talisca, bu kez de akıl dolu bir organizasyona imza atarak Babel'i golle buluşturdu.
Beşiktaş, ilk 45'te Lyon'da resmen döktürdü. Bir tek Mitrovic döküldü! İki kritik hatası var, nitekim Güneş de onu ön liberoya çekti. Tabii bu arada Atiba on numaraya, Adriano sol bek ve Tosic de stopere geçti.
Güneş sanıyorum ikinci devreye Necip ile başlayacak. Mitrovic ile bu işin yürümesi bu gece zor. Zira sahadaki bomba da Mitrovic!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!