Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, David Luiz'i değil Eric Bailly'yi istedi

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, David Luizi değil Eric Baillyyi istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2023 07:00

Beşiktaş’ta stoper transferine yönelik çalışmalarda son aşamaya gelindi. Sağ stopere ihtiyaçları olduğunu uzun süredir dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, İspanya La Liga ve İngiltere Premier Lig’de uzun yıllar top koşturan 29 yaşındaki Bailly’nin tam aradığı nitelikte bir oyuncu olduğunu yönetime bildirdi. Eric Bailly de sürekli oynayabileceği bir takıma gitmek istediği için Beşiktaş’ın teklifine sıcak bakıyor.

Haberin Devamı

Stoper arayışını sürdüren Beşiktaş’ta Brezilyalı David Luiz ve Fildişi Sahilli Eric Bailly isimleri öne çıkarken, teknik direktör Şenol Güneş’in Bailly’de karar kıldığı öğrenildi. Sağ ayaklı bir defans oyuncusuna ihtiyaçları olduğunu uzun süredir dile getiren Güneş, dün yöneticilerle yaptığı görüşmede, Manchester United’da forma giyen Bailly’nin tam aradığı nitelikte bir oyuncu olduğunu söyledi.

2016’DA 38 MİLYON EURO’YA ALINMIŞTI

Siyah beyazlı yönetim Güneş’in bu sözleri üzerine Bailly’nin transferine yönelik çalışmalarını yoğunlaştırma kararı aldı. Futbol kariyerine İspanya’da başlayan Bailly, Espanyol ve Villarreal formaları giydikten sonra 2016’da 38 milyon Euro’ya Manchester United’a transfer oldu. Kırmızı Şeytanlar’da aralıksız 6 yıl oynayan tecrübeli savunmacı, geçen sezon kiralık olarak Marsilya’da forma giydi.

Haberin Devamı

GEÇEN SEZON MARSİLYA’DA KİRALIKTI

Marsilya’da 7 maç cezalı, 6 karşılaşmada da sakat olduğu için görev yapamayan Bailly, sezon boyu 23 resmi karşılaşmaya çıktı. Fildişi Sahili Milli Takımı’nda da 49 kez oynayan Bailly’nin, 1 yıl daha sözleşmeli olduğu Manchester United’dan ayrılıp sürekli oynayabileceği bir kulübe transfer olmak istediği ve bu nedenle Beşiktaş’ın teklifine sıcak baktığı belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!