Beşiktaş 2-0 Konyaspor / Maç sonucu

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş 2-0 Konyaspor / Maç sonucu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2024 08:06

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında konuk ettiği düşme hattındaki Konyaspor'u 2-0 mağlup etti. 

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş, konuk ettiği Konyaspor'u 2-0 yendi.

Tüpraş Park'ta oynanan mücadelede siyah beyazlıların galibiyet gollerini 49. dakikada Semih Kılıçsoy ve 71. dakikada Cenk Tosun kaydetti. 

Bu skorla puanını 43'e yükselten Beşiktaş, Süper Lig'de 4. sırada yer aldı.

25 puanda kalan Konyaspor ise 19. sırada kaldı.

Beşiktaş, Süper Lig'in 27. haftasında İstanbulspor ile deplasmanda karşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

2. dakikada Muçi’nin pasıyla sağ taraftan ceza sahasına giren Semih Kılıçsoy’un çaprazdan sert şutunda kaleci Slowik topu kornere çeldi.

23. dakikada Muçi’nin ceza sahası yayı önünden yaptığı sert şutta kaleci Slowik soluna uzanarak topu kontrol etti.

34. dakikada Rashica’nın ceza sahası dışı sol çaprazından yaptığı vuruşta top üstten dışarı gitti.

Haberin Devamı

MAÇTAN ÖNEMLİ NOTLAR

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, geçtiğimiz hafta 0-0 berabere biten Kayserispor maçının 11’inde 4 değişikliğe gitti. Tecrübeli teknik adam; Worrall, Zaynutdinov, Amartey ve Muleka’nın yerine Colley, Masuaku, Al-Musrati ve Rashica’yı 11’de görevlendirdi.

Kaleyi Mert Günok’a emanet eden Santos, savunma dörtlüsünü; Onur Bulut, Necip Uysal, Colley ve Masuaku’dan oluşturdu. Orta alanda yeni transfer Al-Musrati ve Gedson’u görevlendiren tecrübeli teknik adam; hücum hattının sağında Rashica, ortasında Muçi, solunda ise Cenk Tosun’u sahaya sürdü. Santos’un gol yollarındaki tercihi ise Semih Kılıçsoy oldu.

MASUAKU 10 MAÇ SONRA 11’DE

Siyah-beyazlı ekibin Demokratik Kongolu sol beki Arthur Masuaku, 10 maç sonra formasına kavuştu. Masuaku, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle son olarak ligin 18’inci haftasında Hatayspor karşılaşmasında görev yapmıştı. Bu maçın ardından milli takıma giden tecrübeli sol bek, ülkesiyle yarı final oynama başarısı göstermiş; Süper Lig’de 8, Türkiye Kupası’nda ise 2 maçta görev alamamıştı.

ABOUBAKAR 13 MAÇ SONRA MAÇ KADROSUNDA

Siyah-beyazlı ekibin Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar, 13 maçlık aradan sonra bir müsabaka kadrosuna dahil edildi. Son olarak Fenerbahçe ile oynanan derbi maçta görev alan Aboubakar daha sonra kadro dışı bırakılmıştı.

Haberin Devamı

Kadro dışı kalması nedeniyle bir süre görev yapamayan tecrübeli golcü, daha sonra Kamerun’un Afrika Uluslar Kupası kadrosuna dahil edilmiş ve takımdan ayrı kalmıştı. Aboubakar, 73 günlük aranın ardından bir maç kadrosunda yer buldu.

YENİ TRANSFERLER TARAFTARLA BULUŞTU

Beşiktaş’ın ara transfer döneminin son gününde kadrosuna dahil ettiği Al-Musrati, siyah-beyazlı formayla ilk kez bir maçta 11’de görev aldı. Geçtiğimiz hafta oynanan Kayserispor mücadelesinde oyuna sonradan dahil olan Libyalı orta saha oyuncusu, Konyaspor maçında ilk kez 11’de forma giydi. Öte yandan Kayserispor maçında ilk 11’de görev alan diğer bir yeni transfer Muçi de ilk kez bir iç saha maçına 11’de başladı.

İLK 11'LER

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın 11'i: Mert, Onur, Necip, Colley, Masuaku, Musrati, Gedson, Muçi, Rashica, Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy.

Tümosan Konyaspor'un 11'i: Slowik, Ahmet, Uğurcan, Damjanovic, Guilherme, Nzonzi, Soner, Cicaldau, Prip, Ethemi, Cikalleshi

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!