Başsavcı, Aziz Yıldırım’a beraat istedi!

Güncelleme Tarihi:

Başsavcı, Aziz Yıldırım’a beraat istedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 23:18

9 Ekim 2015’te görülen 6. celsede, 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Şike Davası’ndaki sanıklara ilişkin beraat kararı vermişti. Dün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerle ilgili verilen beraat kararlarının onanmasını talep edip, dosyayı Yargıtay 5. Dairesi’ne gönderdi. Konuyla ilgili bilgi veren Fenerbahçe Spor Kulübü ve Aziz Yıldırım’ın avukatı Abdurrahim Erol, kararı Hürriyet’e değerlendirdi.

Haberin Devamı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilerle ilgili verilen beraat kararlarının onanmasını talep edip, dosyayı Yargıtay 5. Dairesi’ne gönderdi..

Peki bu karar ne anlama geliyor? Bundan sonra süreç nasıl işleyecek? F.Bahçe Spor Kulübü ve Başkan Aziz Yıldırım’ın avukatı Abdurrahim Erol, detayları Hürriyet’e anlattı:

Bundan sonra 5. Ceza Dairesi bu tebliğnameyi dosyanın taraflarına gönderecek. Taraflar, varsa kabul veya itirazlarını bildirebilecekler. Bu tebligat işlemleri ve karşı cevap yazıları aşaması geçtikten sonra, bir tetkik hakimi görevlendirilecek ve dosya kendisine verilecek. Hakimden de rapor istenecek. Daha sonra daire, o raporu da dikkate alarak dosyadaki diğer belgelerle birlikte bir karar verecek.

Haberin Devamı

8-12 AY ARASINI BULABiLiR

SÖZ konusu sürecin ne kadar olacağı konusunda bir görüş bildirmek mümkün mü?

- Bundan sonrasında, kanunların belirlediği bir süre yok. Dairenin iş yüküyle ilgili bir durum bu. Benzer dosyaları dikkate aldığımızda 8-10 aylık, belki de 12 aylık bir süre söz konusu olabilir. Tarafların dilekçe verip, dosyanın inceleme için öne alınmasını talep etme hakları var. Daire bunu bir talep olsa da olmasa da, kendiliğinden de yapabilir.

EN ÖNEMLi NOKTA:

‘KUMPAS DAVASINA ATIF’

BAŞSAVCILIK kararında dikkat edilmesi gereken noktalar neler?

Burada iki önemli nokta var;

ìBaşsavcılık, verilen beraat kararının hukuka uygun olduğunu düşünüyor ve kararın onanmasını istiyor.

îDosya Yargıtay’a gittikten sonra bu dosyada görev alan kamu görevlileri hakkında bir dava açıldı; Futbolda Şikede Kumpas Davası... O dönemde kamu görevlisi olanlar ve onlarla işbirliğinde olan başka kişiler yargılanıyor. Başsavcılık, bu iddianamaye de atıfta bulunarak, buradaki verilerin de dikkate alınıp beraat kararının onanmasını talep etmiş oldu. Bu da çok önemli bir nokta. Kumpasa da atıf yapıldı. Kumpas Davası’nın da dikkate alınması ve kararın o şekilde onanması isteniyor.

5. DAiRE BÜYÜK iHTiMALLE

BERAAT KARARINI ONAR

5. Daire’nin atacağı adımlara dair bir görüş belirtmek mümkün mü?

Haberin Devamı

Yargıtay 5. Dairesi beraat talebini onaylarsa, süreç hukuki olarak Fenerbahçe ve yöneticileri lehine kesinleşmiş olacak. Ancak eksiklik görülüp dosya iade edilirse eksiliğin sebebine göre yeni bir süreç başlayacak. Hukuki mütalaa, büyük oranda kararın onanacağı yönünde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!