Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finalde! Hatayspor penaltılarda kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupasında çeyrek finalde Hatayspor penaltılarda kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2024 20:23

Başakşehir, 90 dakikası ve uzatma devreleri 1-1 tamamlanan maçta Hatayspor'a penaltılarda 3-2'lik üstünlük sağladı ve Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi

Haberin Devamı

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda RAMS Başakşehir evinde Atakaş Hatayspor’u konuk etti.

90 dakikası ve uzatma devreleri 1-1 tamamlanan maçta Hatayspor'a penaltılarda 3-2'lik üstünlük sağlayan Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.

Başakşehir, 23. dakikada Keny ile öne geçerken yanıt 58. dakikada Massanga'dan geldi. Penaltı atışlarında ise Başakşehir'in 2005 doğumlu kalecisi Deniz Dilmen, 3 kurtarış yaptı.

MAÇTAN DAKİKALAR

23üncü dakikada Başakşehir öne geçti. Sağ kanattan Abeidin arka direğe yolladığı ortaya hareketlenen Emirhan İlkhan kafayla meşin yuvarlağı altıpasın hemen gerisindeki Kenye indirdi. Bu oyuncunun müsait pozisyonda yaptığı tek dokunuşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-0.

28inci dakikada Hatayspor savunmasının çıkarken yaptığı pas hatasında araya giren Emirhan İlkhan, topla birlikte ceza sahası içerisine girdi. Bu oyuncunun kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Bekaj kurtardı.

43üncü dakikada Aleksic, Hatayspor yarı alanında Boudjemaadan kaptığı topu bekletmeden sol kanattan ceza sahası içerisine giren Abeide verdi. Bu oyuncunun sol çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

İlk yarı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

58inci dakikada Hatayspor eşitliği yakaladı. Kaleyi cepheden gören bir noktada Hodzic ile verkaç yapan Massanga Matondonun yaklaşık 25 metreden yaptığı sert ve yerden vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.

81inci dakikada Deniz Türüçün sağ kanattan yaptığı ortada Emirhan İlkhanın altıpasın gerisinden yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

90+5inci dakikada sol kanatta Strandbergden aldığı pasla ceza sahası yayının önüne doğru hareketlenen Doğukan Sinikin kaleyi cepheden gören bir noktadan yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak kaleci Denizde kaldı.

Karşılaşmanın normal süresi 1-1 sona erdi.

102nci dakikada Deniz Türüçün sağ kanattan son çizgiye indikten sonra yaptığı ortada Figueiredonun müsait pozisyondaki kafa vuruşunda kaleci Bekaj son anda köşeye uzanarak gole izin vermedi.

108inci dakikada Deniz Türüçün pasıyla ceza sahası dışında buluşan Piatekin ceza sahası yayı üzerinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

115inci dakikada Hataysporun sol kanattan ceza sahası içerisine kullandığı taç ataşında yerden seken topu kaleci Deniz uzaklaştıramadı. Arka direkte topla buluşan Rivasın altıpas içerisine orta-şut karışımı bir vuruşla çevirdiği topa Strandbergin dokunuşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

Karşılaşmanın uzatma bölümü de 1-1 eşitlikle sona erince penaltı atışlarına gidildi.

Seri penaltı atışlarında Başakşehir adına Figueiredo, Berkay Özcan ve Opoku penaltıları gole çevirirken, Piatek ve Deniz Türüç, penaltı atışından yararlanamadı. Hataysporda ise Massanga Matondo ve Doğukan Sinik penaltıları gole çevirdi. Rivas, Görkem Sağlam ve Strandbergin penaltılarını kaleci Deniz kurtardı. Penaltılarda rakibine 3-2 üstünlük sağlayan Başakşehir, adını çeyrek finale yazdırdı.

Haberin Devamı

İLK 11'LER

Haberin Devamı

Başakşehir: Deniz, Kemen, Opoku, Ba, Lima, Mahmut, Mehdi, Aleksic, Serdar, Emirhan, Keny.

Hatayspor: Bekaj, Maksimovic, Burak, Kerim, Cemali, Mehdi, Matondo, Hodzic, Fernandes, Rivas, Dadashov.

BAKMADAN GEÇME!