Barcelona - PSG maçı Süper Lig'de oynansa neler olurdu?

Güncelleme Tarihi:

Barcelona - PSG maçı Süper Ligde oynansa neler olurdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2021 12:46

PSG'nin, Barcelona'ya deplasmanda 4-1 gibi net bir skorla mağlup ettiği maçın konuşulmayan tek ismi Hollandalı hakem Björn Kuipers ve beraberindeki VAR görevlileri oldu. Peki dev maçtaki iki büyük hata Süper Lig'de yapılsa neler yaşanırdı? Hep birlikte göz atalım...

Haberin Devamı

Spor Arena Detay - Yorum | UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda gecenin maçında Paris Saint Germain, deplasmanda Barcelona'yı 1-0 geriye düştüğü mücadelede 4-1'le gecerek gecenin flaş skoruna imza attı. Kylian Mbappe'nin hat-trick yaptığı karşılaşmayla PSG çeyrek final kapısını araladı. Fransız yıldız, Şampiyonlar Ligi tarihinde Camp Nou'da Barcelona'ya karşı hat-trick yapan ikinci oyuncu olurken Lionel Messi ile karşı karşıya geldiği iki maçtan da galip ayrıldı.

Neymar'sız PSG'nin eşleşmede favori gösterilen Barcelona'ya kurduğu üstünlük sonrası çeyrek final kapısı sonuna kadar aralanırken dev gecede hiç konuşulmayan bir isim vardı. O da maçın hakemi Björn Kuipers ve beraberindeki VAR görevlileri...

Hürriyet

KENDİ AYAĞINA TAKILDI, PENALTI KARARI ÇIKTI

Camp Nou'da maçın 26. dakikasında Barcelona'nın Messi ile 1-0 öne geçtiği penaltı pozisyonunda  Frenkie de Jong kendi ayağına takılıp ceza sahası içerisinde yere düştü. Hollandalı hakem penaltı noktasını gösterdi. VAR bu noktada devreye girmedi.

Haberin Devamı

Hürriyet


GRIEZMANN MBAPPE'NİN BİLEĞİNE BASTI, VAR'DAN SES ÇIKMADI

47 yaşındaki hakemin ikinci önemli hatası Mbappe'nin Griezmann ile yine ceza sahası içindeki aksiyonu sonrası gerçekleşti. PSG atağında, Fransız futbolcu bilinçli olmasa da Kylian Mbappe'nin bileğine bastı. Acı içinde yerde kalan Fransız futbolcuya sağlık ekipleri müdahale etti. Griezmann da vatandaşının yanına gelip özür diledi. VAR hakemleri bu pozisyonuna da müdahil olmadı.

Peki dün gece yaşananlar bir Süper Lig maçında cereyan etse neler olurdu?  

İşin bize göre (!) enteresan yönü;

- Karşılıklı büyük hatalara rağmen futbolcular ve saha kenarındaki teknik görevliler, hakeme veya dördüncü hakemin etrafında toplanmadı.

- Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantılarında hakem Björn Kuipers ile ilgili tek kelime yorum yapılmadı.

- 'Bu hakemi maçlarımızda istemiyoruz' çıkışı olmadı

- Sosyal medyada demeç savaşları yaşanmadı.

Haberin Devamı

- VAR hakemlerinin geçmişte yönettiği maçlar ortaya konmadı.

- Karşılaşmada itirazlardan dolayı oyun duraksamadı, ekstra bir ilave süre eklenmedi.

- UEFA Hakem Komitesi istifaya davet edilmedi.

Hiç kuşkusuz Türkiye'de gri pozisyonlarda dahi VAR'a gidilmesi topun oyunda kalma sürelerini de ciddi anlamda aşağı çekiyor. Pozisyonlarla ilgili saha içindeki tartışmalar, kulübelerin yaşananlara müdahil olması vb. birçok unsur oyunu yavaşlatıyor.

Geceye damga vuran ama pek konuşulmayan hakem kararları Süper Lig'de yaşansa muhtemelen maçtan sonra sahadaki oyundan çok hakem kararları konuşulur, spor programlarında günlerce tartışılır, VAR sistemi sil baştan ele alınırdı...

250 TL'ye varan "Hoş geldin bonusu" sadece Misli.com'da! Hemen üye ol...

BAKMADAN GEÇME!