Bakan Kasapoğlu: 'Bunun ismi Türkiye'nin spor devrimi'

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kasapoğlu: Bunun ismi Türkiyenin spor devrimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2022 07:00

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu 2023 bütçesi üzerine TBMM’de yaptığı konuşmada Türkiye’de önemli bir tesisleşme hamlesi gerçekleştirdiklerini buna bağlı olarak birçok şampiyon yetiştirdiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 81 ilinde yapılan spor tesislerinin önemini vurgulayarak, “Son 4 senede sporcularımız, 19 bin 620 madalya elde etti” ifadelerini kullandı. Kasapoğlu “Son 20 senede 2 bin 714 spor tesisi inşa ettik. 6 adet stadyumumuz ise yolda… Çok kısa zaman sonra milletimizle kavuşacak. 10 Bin Pota basketbol seferberliğimiz kapsamında, bugüne kadar 8 bin 393 adet basketbol potası inşa ettik. Yüzme bilmeyen kalmayacak dedik, yüzme havuzu sayımızı 610’a yükselttik” dedi

ŞAMPİYONLAR GELİYOR

Bakan Kasapoğlu, ortaya koydukları bu eserlerden şampiyonların yetiştiğini belirterek, ‘’Özellikle Tokyo 2020, Oran 2022, Konya 2021, Dünya Şampiyonaları ve Avrupa Şampiyonalarında elde ettiğimiz başarıları biliyorsunuz. Son 4 senede sporcularımız, 19 bin 620 madalya elde etti. Bu gayretin ismi de Türkiye’nin Spor Devrimi’dir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

HEYECAN VERİCİ BİR GELECEK

Bakan Kasapoğlu, sporda şiddetin önlenmesi konusunda, dopingle mücadele konusunda, korsan yayınlar konusunda, yasa dışı bahisle mücadele konusunda en etkin çalışmalara imza attıklarını belirterek, ‘’Gençlik ve spor alanında da birikimi, yeteneği, potansiyeli, tecrübesi, gerçekçi hedefleri, istikameti olan bir ülkeyiz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Türkiye, her biri çok değerli, her biri cevher olan gençleriyle heyecan verici bir geleceğe doğru ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!