Aykut Kocaman'ın Demba Ba kararı Başakşehir'e yaradı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2021 18:24

Spor Toto Süper Lig'in 39. haftasında karşılaştığı Ankaragücü'nü mağlup ederek ligde kalma adına önemli bir üç puanı hanesine yazdıran Medipol Başakşehir, Demba Ba'nın sözleşmesinin feshedilmesinden sonra adeta uçuşa geçti.

Haberin Devamı

Spor Arena / Detay - Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Medipol Başakşehir, bu sezon ligde kötü bir performans sergilerken lige tutunma mücadelesi veriyor.

Şampiyonluğa taşıyan Okan Buruk'la yollarını ayırdıktan sonra takımın başına deneyimli teknik adam Aykut Kocaman'ı getiren ancak ilk haftalarda yine istediği sonuçları elde edemeyen turuncu lacivertliler, son haftalarda ise büyük çıkış yakaladı.

4 MAÇTA 10 PUAN

Geçen sezonki şampiyonlukta büyük pay sahibi olan golcüsü Demba Ba ile Fenerbahçe maçının ardından yollarını ayıran Başakşehir, Ba kararının ardından ligde çıktığı 4 maçta 3 galibiyet alarak lige tutundu.

Kocaman tarafından kadro dışı bırakıldıktan sonra sözleşmesi tek taraflı olarak feshedilen Demba Ba'nın ayrılığı sonrası çıkış yakalayan turuncu lacivertli ekip, bu süreçte 10 puan topladı.

PES ETMİYOR

Haberin Devamı

Geriye düştüğü Ankaragücü maçında 2-1'le galip ayrılan Başakşehir, bu sezon Süper Lig'de üçüncü kez geri düştüğü bir maçı kazandı. Başakşehir, bu galibiyetlerin ikisini son iki karşılaşmada aldı.

KOCAMAN: "HER AN HER ŞEY OLABİLİR"

Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Son haftalarda olduğu gibi bugün de üçüncü final maçımızı oynadık. Altımızda, üstümüzde ve etrafımızdaki takımlarla oynadık. Hepsi bugün de olduğu gibi birbirinden zorluydu. Maç öncesi iki takımın da yüksek şiddette puana ihtiyacı olması maçın zorluk derecesini zaten artırıyor. Geçen hafta oynadığımız maça benzer bir oyun oldu. Bugün aşırı bir sıcak vardı. Maçın ritmini, başlarken ciddi bir biçimde etkiledi. Oyuncuların hareket kabiliyetini zorladı." ifadelerini kullandı.

Ankaragücü'nün kaleye hızlı giden bir takım olduğunu belirten Kocaman, şunları söyledi:

"Hikmet hoca ile bunu iyi bir şekilde başarıyorlar. Bu silahı onların elinden almamız gerekiyordu ancak maçın başında öyle olmadı. Maçın hemen başında bizim çıkış anında kaptırdığımız toptan sonra golü yememiz işi daha tehlikeli hale getirdi. Hızlı oyuncu ve hızlı ataklarla bizi daha fazla zorlamaya başladılar. İkinci yarı biraz daha oyunu rakip kaleyi yıktık. Oradan itibaren oyunun doğrularını yapmak adına ısrar ettik."
"İki takım da çok şey istedi. Çok zorlu bir karşılaşmaydı. Buradan galibiyet almak bizim için çok sevindirici oldu." diyen Kocaman, küme düşme hattından uzaklaşmaları hakkındaki soruya şöyle cevap verdi:

Haberin Devamı

"Bu oyunda rahatlık yok. Takımlar birbirine çok yakın, her an her şey olabilir. Matematiksel olarak garantilemeden rahatlama olmayacağı gibi garantilesek bile önümüzdeki sezona taşınması gereken ciddi bir özgüven ve motivasyon artışı olmalı bu takımda. Başakşehir hep yukarlarda kalmış bir takım."

100 TL oyna, 100 TL kazan! Yeni üyelere özel, hemen Misli.com'a üye ol...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!