Arda Turan: 'Galatasaray'ın Guardiola'sı olmak istiyorum'

Güncelleme Tarihi:

Arda Turan: Galatasarayın Guardiolası olmak istiyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2022 07:00

Sarı kırmızılı kulübün efsaneleri arasına giren Arda Turan, “Gerçekçi olmak lazım. Barcelona ve Manchester City gibi oynayamayız. O kalitede futbolcularımız yok. Biz onların oyununu, doğaçlama futbol ile mix edebiliriz. Pas oyunu çok geçerli ama kulüp kültürü ile beraber daha değerli şeyler yapabiliriz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Sezon başında futbola veda eden Arda Turan, teknik adamlık yapmak ve Galatasaray’a Guardiola’nın Barcelona’daki sistemini getirmek istediğini söyledi. Turan, “Bir sistem, bir ekol hocası olmak istiyorum. Gerçekçi olmak lazım. Barcelona ve Manchester City gibi oynayamayız. O kalitede futbolcumuz yok. Ben onların oynadığı oyunu, doğaçlama futbolla mix etmek istiyorum. Ali Sami Yen coşkusu farklıdır. Bazen 75. dakikada pas yerine uzun bir top atıp, taraftar ile o topu kaleye sokarsınız. Kulüp kültürü ile değerli şeyler yapabiliriz” dedi.

F.Bahçe ve Beşiktaş istedi ama gitmedim

1905 GSYİAD’ın Haliç Kongre Merkezi’ndeki “Arda Turan’a Veda” toplantısında plaket alan efsane isim şunları söyledi: “Altyapıyı düzenlemek için eğitimci olmak gerekiyor. Benim ruhum ise yarışmacı. Galatasaray’ın bir oyun kültürü olmalı ve bu en alttan başlamalı. Fenerbahçe’yi Ali Sami Yen’de yendiğimiz, Nonda’nın gol attığı maç hep aklımda, unutamıyorum. Daha önce hiç şampiyon olmamıştım. Beşiktaş ve F.Bahçe’den reddedilemeyecek teklifler aldım. Ama benim en büyük unvanım G.Saraylı olmak.

Haberin Devamı

Selçuk İnan'ı G.Saray için ben ikna ettim

Selçuk İnan’ın Galatasaray transferinde bence benim katkım herkesten fazlaydı. Fenerbahçe’den iyi bir teklif vardı. Ben ona, ‘Fenerbahçe’de Alex, Emre ve Vederson var, frikik kullanamazsın, ‘Bizde istersen tacı bile sen kullanabilirsin’ dedim ve milli takım kampında onu öyle kandırdım. Torreira ve Mertens transferlerine yardımcı olmak için ben Erden ağabey ile gittim. Keşke Alexis Sanchez transferi de olsaydı. En büyük hayalimdi. İstedik ama olmadı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!