Arandina 1-3 Real Madrid / Arda Güler performansıyla göz doldurdu

Güncelleme Tarihi:

Arandina 1-3 Real Madrid / Arda Güler performansıyla göz doldurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2024 08:32

İspanya Kral Kupası'nda Arda Güler'in 6.5 ay sonra ilk kez sahne aldığı maçta Real Madrid, Arandina'yı deplasmanda 3-1 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

Haberin Devamı

Arda Güler'in ilk kez Real Madrid formasını giydiği maçta Carlo Ancelotti'nin öğrencileri,  Arandina'yı deplasmanda 3-1 mağlup etti ve adını son 16 turuna yazdırdı.

Real Madrid'in galibiyet gollerini 54. dakikada Joselu (P), 55. dakikada Brahim Diaz ve 90+1. dakikada Rodrygo kaydetti. 

Ev sahibi Arandina'nın tek golü ise 90+3. dakikada Nacho kendi kalesine attığı golle geldi.

ARDA DİREĞİ GEÇEMEDİ

Mücadeleye ilk 11'de başlayan Arda Güler, 59. dakikada yerini Valverde'ye bıraktı. Karşılaşmada etkili bir görüntü ortaya koyan Arda; frikik atışında direği geçemezken kaleye 3 şut çekti.

İSTATİSTİKLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Aylar sonra ilk kez forma giyen Arda Güler, 53 kez topla buluştuğu müsabakada 32 isabetli pas yapıp yüzde 89 pas yüzdesiyle oynadı.

Maçta 2 kilit pas atan Arda Güler, 3 şut çekip 7 ikili mücadelenin 3'ünü de kazandı.

Haberin Devamı

ARDA GÜLER, REAL MADRİD FORMASIYLA İLK MAÇINA ÇIKTI

Sezon başında Fenerbahçe’den İspanyol devi Real Madrid’e transfer olan 18 yaşındaki orta saha, yeni takımının formasını ilk kez bir resmi maçta giyme fırsatını yakaladı. Teknik direktör Carlo Ancelotti, müsabakaya ile 11’de başlayan Arda Güler’i orta sahanın solunda tercih etti.

ARDA, 6,5 AY SONRA SAHADA

Son resmi maçına A Milli Takım formasıyla Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 19 Haziran 2023 tarihinde Samsun’da Galler’i 2-0 yendiği karşılaşmada çıkan Arda Güler, o müsabakada Ay-yıldızlıların 2’nci golünü kaydetmişti. Arda, Arandina karşısında yaklaşık 6,5 ay sonra bir resmi maça çıktı.

HAZIRLIK KAMPINDA SAKATLANDI

Arda Güler, Madrid’in ABD’de yaptığı sezon öncesi kampında sakatlanmış ve 14 Ağustos’ta sağ dizinden menisküs ameliyatı olmuştu. Yaklaşık iki ay süren sakatlığından sonra 21 Eylül'de takımla beraber antrenmanlara başlayan Güler, 26 Eylül'de de tekrar sakatlanıp bir süre sahalardan uzak kalmıştı. Bu süreçten sonra riske edilmeyen ve zaman zaman takımdan ayrı çalışan Arda Güler, 201 gün sonra yeşil sahalara döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!