Altınordu stresten kurtulamadı, Menemenspor düştü düşüyor! Ege takımlarında son durum...

Güncelleme Tarihi:

Altınordu stresten kurtulamadı, Menemenspor düştü düşüyor Ege takımlarında son durum...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2022 12:53

Altınordu, son 2 haftaya küme düşme stresini üzerinden atamadan girdi. Menemenspor bitime 2 hafta kala umutlarını büyük oranda tüketti. Göztepe’de hangi yabancı futbolcunun takımda kalıp kalmayacağı belirlenecek. Manisa FK ligde kalmayı tehlikeye soktu. Denizlispor, sezon başından beri savaştığı kümede kalma mücadelesinde büyük avantaj yakaladı.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Ege takımlarından son haberleri sizler için derledik...

ALTINORDU

Spor Toto 1’inci Lig’de dün kritik Kocaelispor deplasmanından 2-2’lik beraberlikle dönen Altınordu, son 2 haftaya küme düşme stresini üzerinden atamadan girdi. Kendisi gibi lige tutunma savaşı veren Kocaelispor önünde 1-0 geriye düşüp, 2-1 öne geçtikten sonra 87’nci dakikada yediği eşine az rastlanır kaza golüyle beraberliğe razı olan İzmir temsilcisi, altın değerinde 2 puan kaybetti. Bitime 2 hafta kala 42 puanla düşme hattının 1 puan ve 1 basamak üzerinde yer alan kırmızı-lacivertliler, bu hafta evinde küme düşen Balıkesirspor’la karşılaştıktan sonra sezonu Beypiliç Boluspor deplasmanında noktalayacak.



Geçen sezon Play-Off finalinde Altay’a 1-0 yenilerek Süper Lig’in kapısından dönen, bu sezon ise 2’nci Lig’e düşmeme mücadelesi veren Altınordu’da Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, "Kendi işimizi kendimiz halledeceğiz" mesajı verdi. Kalan 2 maçı kazanıp kümede kalacaklarını vurgulayan deneyimli teknik adam, "Galip geleceğimiz maçtan beraberlikle ayrılmak tabii ki üzücü. En azından rakibimizi altımızda tuttuk. Bu atmosferde kazandığımız puanı küçümsemeyip gerekli dersleri de çıkartacağız. Hesap kitap işlerine girmeden son 2 maçtan galibiyetle ayrılacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Haberin Devamı

MENEMENSPOR

Spor Toto 1’inci Lig’de kümede kalma yolunda Altaş Denizlispor’la çok kritik bir maça çıkıp sahadan 2-1 yenik ayrılan Nasadoge Menemenspor bitime 2 hafta kala umutlarını büyük oranda tüketti. Galibiyet hasretini 6 maça çıkaran sarı-lacivertliler 38 puanda kaldı ve 18’inci sıradan kurtulamadı. Kurtuluş bölgesinin 4 puan gerisine düşen Menemenspor, kalan 2 müsabaka öncesi büyük korku yaşamaya başladı. Alt sıralardaki direkt rakiplerle oynayıp evinde Gençlerbirliği ve deplasmanda Bursaspor’la karşı karşıya gelecek İzmir ekibinin teknik patronu Recep Yazıcı işlerinin zor olduğunu söyledi.

Haberin Devamı



Denizlispor’la çok çekişmeli bir karşılaşma oynadıklarını belirten Yazıcı, "İkili mücadelesi yüksek bir maç oldu. Dolayısıyla iki takımın oyucularını kutluyorum. Biz buraya en az 1 puan almak ve küme düşmeme hesapları yaparak geldik. Yediğimiz gole cevap verdik ve dakika 70’e kadar oyunu tutabildik. Rakibin bulmuş olduğu güzel bir gol bizim bütün hamlelerimizi değiştirmemize sebep oldu. Ne yazık ki futbolda golü atamadığınız zaman mağlup oluyorsunuz, bu bir gerçek. Biz kümede kalma umutlarımızı tüketiyoruz. Mühim olan düştüğün yerden kalkmasını bilmek" yorumunu yaptı. 

GÖZTEPE

Spor Toto Süper Lig’e iç sahadaki Beşiktaş ve deplasmanda Adana Demirspor maçlarının ardından veda edecek olan Göztepe’de hangi yabancı futbolcunun takımda kalıp kalmayacağı bu iki karşılaşmada belirlenecek. Teknik Sorumlu Serdar Sabuncu iki müsabakaya genç oyunculardan kurulu kadroyla çıkacağını açıklarken, Baku, Lourency, Mihojevic, Di Santo, Tijanic ve Arslanagic’in de gelecekleri netleşecek. Futbol Federasyonu’nun gelecek sezon 1’inci Lig’de yabancı oyuncu sayısını 7’ye çıkarılacağını duyurmasının ardından sarı-kırmızılıların elindeki bazı yabancı futbolcuları tutacağı kaydedildi. 

Beşiktaş ve Adana Demirspor karşılaşmalarında Sabuncu’nun yabancı futbolcuları da değerlendireceği öğrenildi. Sezon sonunda ise sözleşmesi sona erecek golcü Adis Jahovic’le yollar büyük ihtimalle ayrılacak. Kaleci Kenan Piric’in de yeni sezonda Göz-Göz’le yola devam etmeyeceği iddia edildi. Sezon oynanırken, Ndiaye ve Nwobodo bonservisiyle satıldı, Burekovic’in mukavelesi ise karşılıklı olarak feshedildi. Tannane ve Moubandje’nin de sözleşmeleri de mayıs ayı sonunda bitecek.

Haberin Devamı



Göztepe’de kulüp hisselerinin çoğunluğunu elinde bulunduran ve başkanlık dahil tüm görevlerinden istifa eden Mehmet Sepil’in bu hafta içinde kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor. Son aylarını yurt dışında geçiren Sepil’in devir işlemleriyle ilgili camiaya duyuru yapacağı ve gelişmeleri aktaracağı belirtilmişti. Mehmet Sepil’in Beşiktaş karşılaşmasından önce medya mensuplarıyla buluşmayı planladığı öğrenildi. 

MANİSA FK

Spor Toto 1’inci Lig’de son haftalara Play-Off umuduyla giren Manisa Futbol Kulübü hedefine ulaşamayıp ligde kalmayı bile tehlikeye soktu. Ankara Keçiörengücü’ne deplasmanda 2-1 yenilen siyah-beyazlılar son 3 maçta hiç puan alamadı. Son olarak evinde Balıkesirspor’u 3-0 mağlup eden Manisa FK, ardından Kocaelispor’a 2-1, Bursaspor’a 3-1 ve Ankara Keçiörengücü’ne yine 2-1 yenilerek alt sıralara geriledi. 

Haberin Devamı



Matematiksel olarak küme düşme ihtimali bile bulunun Ege temsilcisi, bu hafta evinde Tuzlaspor’la oynayacak. Manisa FK, 1’inci Lig’in son haftasını ise bay takım olarak geçirecek. Manisa Futbol Kulübü, Tuzlaspor’u yenerse düşme ihtimalini ortadan kaldıracak. Aksi sonuçlarda ise Manisa FK’nın kaderi rakiplerinin alacağı sonuçlara göre belli olacak. Bu sezon 4 farklı teknik adamın görev yaptığı Manisa FK, aldığı kötü sonuçların ardından geçen hafta teknik direktör Turgay Altay’ın yerine Akademi Direktörü Levent Bayraktar’ı getirmişti. 

DENİZLİSPOR

Spor Toto 1’inci Lig’de alt sıraları çok yakından ilgilendiren maçta evinde Nasadoge Menemenspor’u da 2-1 yenen Altaş Denizlispor, sezon başından beri savaştığı kümede kalma mücadelesinde büyük avantaj yakaladı. Puanını 45 yapıp bitime 2 maç kala ateş hattındaki Bursaspor’un 4 puan önünde yer alan yeşil-siyahlılar rahat nefes aldı. Kalan 2 maçta Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Bereket Sigorta Ümraniyespor’la deplasmanda, Play-Off oynamaya hak kazanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor’la ise evinde karşı karşıya gelecek Denizlispor’un Teknik Direktörü Mesut Bakkal camiaya düşme acısı yaşatmayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı



Geldiği günden bu yana 8 galibiyet aldıklarını vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Çok enteresan bir lig yaşanıyor. Puanımızı 45 yaptık ancak işi garantileyemedik. Çok zorlu maçlar oynuyoruz. Oyuncularımı kutluyorum, son dakikaya kadar hiçbir maçı bırakmayan bir takım var. Bundan sonra 1 puan mı, 3 puan mı yeter bilemiyorum. Biz iki maçımıza da talibiz. Ligin sonu geldikçe doğal olarak gerilim de artıyor. O yüzden hatalı goller de yiyeceğiz veya kırmızı kartlar da göreceğiz. Menemenspor iyi bir mücadele etti. Oyuna baktığımız zaman üstün olan bizdik ve kazanmasını bildik" diye konuştu. Denizli’de takımın yıldızları Ömer Şişmanoğlu ve Lopes, golleriyle Menemen’i de yıkan isimler oldu.

BAKMADAN GEÇME!