Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan: Stratejik ortaklık yapmak istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan: Stratejik ortaklık yapmak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2023 17:07

Spor Toto 1’inci Lig’den 2’nci Lig’e düşen Altınordu’da Başkan Seyit Mehmet Özkan, 2012 yılından beri kulübün futbol haklarını elinde bulunduran Altınordu Futbol Yatırımları A.Ş.nin devri başta olmak üzere ortak arayışları ve yeni sezon planlaması hakkında açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Kulüp kanalına açıklamalarda bulunan Başkan Seyit Mehmet Özkan, A takımın yarışmacı haklarının devri konusunda stratejik ortak arayışlarının sürdüğünü ifade etti. "Altınorduyu devraldığımız günden beri üstüne koyarak yolumuza devam ettik" diyen Özkan, "Özellikle tüm dünyada yaşanan pandemi sürecinde tüm takımlar bu salgınla uğraşırken biz Kuşadasındaki Beytullah Baliç Yerleşkemizde bu süreci iyi yönettik. Maçların seyircisiz oynanması da bizim adımıza büyük avantaj oldu. Süper Lige yükselmek için final maçı oynadık ve bu maçı kaybedince lige çıkamadık. Bu süreçten Altınordu olarak zarar gördük" dedi. 

Geçen sezonu istedikleri gibi tamamlayamadıklarını anlatan Özkan, "Şu anda A takım yarışmacı haklarımızın devri konusunda stratejik ortakla iş birliği yapmak istiyoruz. Ortak bulamazsak da dünyanın sonu değil. Bizim tesislerimiz her yönüyle hazır. Kuşadası Beytullah Baliç Yerleşkesi’ni tasarruf tedbirleri kapsamında kapatacağız. Takımımız Torbalı Metin Oktay Yerleşkesine gelecek. Yanımıza alacağımız ortakla her şeyi madde madde dökerek belirgin hale getirip onlarla bir stratejik iş birliği yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Özkan, stratejik ortaktan beklentilerini de şöyle açıkladı:

"Stratejik ortaktan da istediğim takımı bir an önce Süper Lige çıkarmasıdır. Yani benim yapamadığımı yapacak ortak arıyorum. Aldığımız ortak, Altınorduyu önce 1’inci Lige ardından Süper Lige çıkartacak, sonrasında da hem A takımı hem de akademisi ile Avrupayı hedefleyen, kurumsal yapı içinde bir takım olmak istiyoruz. Avrupada zaten bu işler böyle gidiyor." 

"AKADEMİYE ÖZEN GÖSTERİLECEK"

Stratejik ortakların akademiye de gereken özeni göstermesi gerektiğini belirten Seyit Mehmet Özkan, "Böyle olunca da herkesin motivasyonu yükselecek akademimizden daha canlı oyuncular yetişecek. Biz biraz A takıma biraz akademiye bakınca bu işler olmuyor. Benim aradığım Altınordu armasını dünya kulübü yapabilmek stratejik ortak lazım, normal ortak değil. A takımımızın yarışmacı haklarının devri konusunda almış oluğumuz kararın ardından bugüne kadar birçok kişi bize ulaştı ama ulaşanların hepsi normal ortak idi. Benim şu ana kadar beklediğim ortaklık yapısı çıkmadı" diye konuştu. 

"GÖNLÜMDEN SADETTİN SARAN GEÇİYORDU"

Başkan Seyit Mehmet Özkan, Türkiyeden stratejik iş birliği yapmayı planladığı isimler konusunda da şunları ifade etti:

"Gönlümden geçen Saran Grubu ile bu işi yapmaktı. Sadettin Saran ile stratejik ortaklığa girmeyi istiyordum. Kendisini de çok iyi tanıyorum. Şu anda kendisi Fenerbahçe başkanlığına hazırlanıyor, sırasını bekliyor. Yine bir başka stratejik iş birliği yapmak istediğim kişi Fikret Öztürk idi. Fikret Öztürkün hem Antalyaspor hem de Bodrumspor ile ortaklığı var. Şu anda müsaitliği yok. Fikret ağabey ile iş birliği yapmak isterdik. Üçüncü kişi ide Nevzat Aydın idi. Nevzat Aydın da futbol sektörüne girmek istiyor. Ancak kendisi İstanbulda yaşadığı için İstanbuldan kulüp arıyor. Kendisi İstanbul dışına çıkmak istemediği için stratejik ortaklık olmadı. Benim aradığım insanlar bu tarz kişilerdi. Bize gelen bütün talepler stratejik ortak yerine normal ortaklık teklifleri gibi oldu. Ben kulübün yarışmacı haklarını devrettiğim zaman benim gözümün arkada kalmaması lazım. Rasyonel adımlarla ciddi örgütlenme ile yapmak lazımdı fakat şu an bunlar olmadı" diye konuştu.

YABANCI ORTAKLAR DA GÜNDEMDE 

Başkan Seyit Mehmet Özkan, yurt dışındaki yatırımcılarla yapılan görüşmeler hakkında ise "Türklerle istediğimizi bulamayınca yabancı ortak arayışlarına döndük. Şu anda görüştüğümüz üç grup var. Bunun avantajlarının olduğu kadarıyla dezavantajları da var. Olma ihtimaline karşılık olmama ihtimali de var. Görüştüğümüz kişiler 6-7 ay öncesine kadar takımı Süper Lige çıkar ortak olalım diyorlardı şimdi ise keşke düşmeseydiniz demeye başladılar. Bu anlamda süreç böyle geçiyor. Bu sezon istediğimiz ortağı bulur muyuz bulamaz mıyız bilemiyorum. Ben gelecek kişi veya gruplardan önce para değil, ortağın bu işi yapabilirliği ve benim çizdiğim çerçeveyi görmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"YABANCI KURALINI DİRETEMEM"

Prensip gereği A takımda yabancı futbolcu oynatmayan Altınordu’da Mehmet Özkan son olarak, "Yabancı ortak olursa ve buraya yatırım yapacaksa öyle, ’Yabancı oyuncu oynatmayacaksın’ diye kısıtlayıcı madde koyamam. Ben burayı yönetirken A takım maçlarında ilk 11de 4 öz kaynak sistemi oyuncusu oynayacak diye kural koyabiliyordum. Yabancı ortak gelirse bunları kullanacaktır. Biz 1’inci Ligde mücadele ettiğimiz sürece kendi öz kaynak sisteminden yetiştirdiğimiz oyuncularımızla, yabancı oyuncu oynatmadan mücadele ettik. İnsanlara heyecan vermişiz, farkındalık oluşturduk. Altınorduyu bir adım ileriye oynatmak için stratejik ortak yapacağız" cümlelerini kullandı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!