Altay’da Serge Aka harekatı! Spor Toto 1. Lig'in Ege takımlarından son haberler...

Güncelleme Tarihi:

Altay’da Serge Aka harekatı Spor Toto 1. Ligin Ege takımlarından son haberler...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2022 12:28

Altay, geçen sezon Süper Lig’de siyah-beyazlı formayı giyen Serge Aka’yı yuvaya döndürmek için kolları sıvadı. Denizlispor 2022-2023 sezonuna hüzünlü başladı. Altınordu sezona beraberlikle giriş yaptı. Evinde Boluspor’la karşı karşıya gelen Manisa Futbol Kulübü sahadan şok bir sonuçla ayrıldı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig'de mücadele eden Ege takımlarından son haberleri sizler için derledik...

 

ALTAY

Spor Toto 1’inci Lig’deki ilk maçında taraftarının önünde Samsunspor’a 2-0 kaybeden Altay, geçen sezon Süper Lig’de siyah-beyazlı formayı giyen Serge Aka’yı yuvaya döndürmek için kolları sıvadı.

İzmir ekibinde fazla forma şansı bulamayınca sözleşmesini tek taraflı feshederek lig bitmeden takımdan ayrılan Fildişili ön libero ile yönetimin pazarlık halinde olduğu öğrenildi.

27 yaşındaki futbolcu Altay formasıyla ligde 7, kupada 2 maça çıkmıştı.



Henüz hiçbir kulüple anlaşmayan Serge Aka’yı ikna ederek gelecekte oluşacak bir FIFA dosyasından daha kurtulmayı hedefleyen Altay yönetimi oyuncu ile temaslarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Altay’la feshettiği sözleşmesine göre yeni sezon için yıllık 600 bin Euro alması gereken Aka, hiçbir kulüple anlaşmazsa bireysel çalışıp bu parayı hak edebilecek. Yönetim, kulüpten alacağı olan oyuncudan yeni sezon için ücretinde indirim yapmasını bekliyor.

 

DENİZLİSPOR

Eyüpspor deplasmanından 1-0 yenik ayrılan Altaş Denizlispor 2022-2023 sezonuna hüzünlü başladı.

Transfer yasağı nedeniyle takviye yapamayan yeşil-siyahlılarda teknik direktör Mesut Bakkal, mağlubiyeti hak etmediklerini söyledi.

Dengeli bir oyun ortaya koyduklarını vurgulayan deneyimli çalıştırıcı, "Oynadığımız oyunun karşılığı bu değil. 1-0’dan sonra biz de biraz öne çıkmayı düşündük. Eyüpspor, çok iyi mücadele eden bir takım. Eksiklerimize rağmen oyunlarımız görevlerini iyi yaptılar. İyi yoldayız, üzerine katarak devam edeceğiz. Oynanan oyundan memnunum" dedi. 



Ligin çok çetin geçeceğini de ifade eden Mesut Bakkal, "Ligimizde mücadeleci birçok takım var. Biz Eyüpspor deplasmanında kayederken de bir şeyler kazandık. Eksiklerimizi gördük. Eyüpspor’un kaliteli hücum oyuncuları var. Hafta içinde rakibin oyuncularına karşı çalışmalar yapmıştık. Özellikle 70’inci dakikaya kadar iyi bir Denizlispor vardı. Şanssız bir gol yedik. Kaliteli bir takıma karşı pozisyonlar vermemek bizim adımıza artı oldu. Denizlispor olarak sahada ne yapmamız gerektiğini biliyorduk. İlerleyen haftalarda çok daha iyi olacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Denizlispor, Eyüp deplasmanında sakatlığı bulunan Ömer, Djedje ve Erdal’dan yararlanamadı.

 

ALTINORDU

Altınordu sezona beraberlikle giriş yaptı.

İlk haftada Gençlerbirliği’ne konuk olan kırmızı-lacivertliler gol düellosu şeklinde geçen maçta 2 kez öne geçmesine rağmen 3-3’lük sonuçla sahadan ayrıldı.

Teknik direktör Ufuk Kahraman keyifli bir maç izlettiklerini ancak duran toptan iki gol yemelerinin konsantrasyonlarını bozduğunu söyledi.

Attıkları golleri ise daha önce çalıştıklarını vurgulayan Kahraman, "Gençlerbirliği’ni iyi tanıyoruz. Geçiş oyununu oynayan iyi bir takım. Biz de çalışmalarımızı hem kampta hem de son haftada bu yönde yaptık. Gençlerbirliği takımını çok iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum. İkinci yarı biraz daha ikinci bölge ve birinci bölgede geçiş oyununa dönmeye çalıştık. Pozisyonlar da bulduk, kazanabilirdik" ifadelerini kullandı. 

Altınordu'nun kaptanı ve tecrübeli oyuncusu Kaptan Ahmet İlhan Özek, geçen sezon olduğu gibi gollerine yine devam ediyor.

Haberin Devamı

Başkentte oynanan maçta deneyimli futbolcu iki gol birden atarak tecrübesini konuşturdu.

Altınordu'nun sezon başında Trabzonspor'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Safa Kınalı da Altınordu forması ile çıktığı ilk maçta ilk golünü kaydetti.

Sezon başında Niğde Anadolu FK'dan dönen oyunculardan Emre Oymak, son 5 dakika forma şansı bulurken oynadığı futbolla beğeni topladı.

Öte yandan maçta bir penaltı kurtaran kaleci Ali Emre Yanar da karşılaşmada kritik kurtarışlara imza attı.

Altınordu'nun diğer yeni transferi Bertuğ Bayar ise sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

 

MANİSA FK

Evinde Boluspor’la karşı karşıya gelen Manisa Futbol Kulübü sahadan şok bir sonuçla ayrıldı. 

Haberin Devamı

Lige zirve hedefiyle başlayan siyah-beyazlılar 54’üncü dakikada 10 kişi kalan rakibine 90+1’inci dakikada yediği golle 1-0 mağlup olarak taraftarını üzdü.

Takımıyla çıktığı ilk maçta yenilgiyle tanışan teknik direktör Levent Eriş hiç beklemedikleri bir sonuçla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. 



Rakibin, 10 kişi kalmasından sonra oyunu yavaşlattığını vurgulayan Eriş, "Böyle şeyleri normal görüyoruz. Keşke biz biraz daha çabuk oynasaydık. Oyunun bazı büyük bölümünde başarılı ataklarımız vardı. 90 dakika boyunca kalemizde bir tane pozisyon gördük o da gol oldu. Bundan sonraki müsabakalarda çok daha hazır hale geleceğimizi düşünüyorum. Bu maçı deplasmanda telafi etmek istiyoruz. İyi yoldayız, oyuncu grubuma güveniyorum. Camiamız hiç merak etmesin" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!