Altay'a Poko'dan kötü haber! Göztepe'den çifte hamle...

Güncelleme Tarihi:

Altaya Pokodan kötü haber Göztepeden çifte hamle...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2022 12:59

Spor Toto 1’inci Lig kulüplerinden Altay’da yönetimin yeniden anlaşmak istediği Andre Poko, Suudi Arabistan ekibi Al-Khaleej ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Mücadeleci oyunuyla tribünlerin sevgilisi olan Gabonlu ön liberonun ayrılışı taraftarları üzerken, siyah-beyazlı kulüp de deneyimli oyuncu için veda mesajı yayınladı. Kulüpten yapılan açıklamada, "1.5 sezon formamızı başarıyla giyen, şampiyonluğumuzda pay sahibi olan Andre Biyogo Poko’ya kulübümüzde verdiği emekler için teşekkür eder, bundan sonraki yaşamında başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Poko’nun da gitmesiyle Altay’ın geçen sezon Süper Lig’deki kadrosunda yer alan toplam 16 futbolcu yuvadan uçmuş oldu. Siyah-beyazlılarda Bamba, Paixao, Lis, Pinares, Aka, Naderi, Thaciano, Rayan, Cihan, Cebrail, Kappel, Thiam, Murat, Rodriguez ve Kazımcan da takımdan ayrılmıştı. Eski gol kralı Paixao’yu yuvaya döndürmek isteyen Altay, Portekizli santrforla anlaşma zemini aramaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Öte yandan İzmir temsilcisi, Afyon’da oynadığı hazırlık maçında Suudi Arabistan takımı Al Tai ile 1-1 berabere kalarak ikinci etap kampını tamamladı. Karşılaşmada Altay’ın golünü Ceyhun Gülselam kaydetti.

Altınordu'dan Ali Emre'ye kanca

Spor Toto 1’inci Lig ekiplerinden Altınordu’da forma giyen kaleci Ali Emre Yanar’a yeni sezon öncesi Süper Lig ekiplerinden Atakaş Hatayspor talip oldu. Hatayspor’un 24 yaşındaki file bekçisini ikinci kaleci olarak kadrosunda düşündüğü ve menajerler aracılığıyla temaslara başladığı öğrenildi. Trabzonspor’dan eski Altınordulu kaleci Erce Kardeşler’i transfer eden Hatay temsilcisinin Ali Emre için önümüzdeki günlerde İzmir kulübüne resmi teklifte bulunması bekleniyor.

Bu arada kulübün sosyal medya hesaplarından, "Kalemiz bu sene de emin ellerde" başlığıyla yapılan forma tanıtımı paylaşımında 3 genç kaleci Serhat, Mert Furkan ve Arif’in yer alıp, Ali Emre’nin yer almaması kafalarda soru işareti bıraktı. Yeni sezonda Süper Lig yarışında iddialı olmak adına genç oyuncuları satmama kararı aldığı belirten Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın bu kararından vazgeçebileceği ifade edildi.

Öte yandan Tayfun Tatlı Gümüşhanespor’a Kenan Fakılı ise Somaspor’a kiralandı.

Muhammet Özkal Denizlispor'da kaldı

Haberin Devamı

Spor Toto 1’inci Lig’de mevcut kadrosunu korumaya çalışan transfer yasaklısı Altaş Denizlispor, stoper Muhammet Özkal’la da yeniden anlaştı.

Yeşil-siyahlı kulübün sözleşmesi bittikten sonra Burdur kampına katılmayan 22 yaşındaki oyuncunun kontratındaki uzatma opsiyonunu kullanıp 1 yıllığına nikah tazelediği öğrenildi. Son 2.5 sezondur kadrosunda yer aldığı Denizlispor’da geçen sezon 17 lig, 4 kupa maçında forma giyen Muhammet takımla antrenmanlara başladı.

Göztepe'den çifte transfer hamlesi

Spor Toto 1’inci Lig ekiplerinden Göztepe savunmaya takviyeler gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Sarı-kırmızılılar Manisa Futbol Kulübü ile yolları ayıran Sadi Karaduman ile görüşmelerini sürdürürken, Kocaelispor’dan stoper Mazlum Demir’i de listesine ekledi. Sadi ile sözleşme imzalamaya yakın olan Göztepe’nin boşa çıkan Mazlum’la da anlaşmaya aşamasına geldiği iddia edildi. Menemenspor altyapısından yetişip bu kulüpte profesyonel olan 31 yaşındaki Mazlum, Nazilli Belediyespor, Amed Sportif, Batman Petrolspor, Edirnespor ve Kocaelispor’da top koşturdu. Geçen sezon’un ilk yarısında Menemenspor forması giyen Mazlum, ikinci devrede ise Kocaelispor’da görev aldı. Göz-Göz yarın tesislerinde Denizlispor’la özel maç oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!