AFRİKA ULUSLAR KUPASI FİNAL MAÇI 2024 || Afrika Kupası Finali saat kaçta, hangi kanalda? Nijerya Fildişi Sahili final maçı ne zaman? Şampiyon belli oluyor!

Güncelleme Tarihi:

AFRİKA ULUSLAR KUPASI FİNAL MAÇI 2024 || Afrika Kupası Finali saat kaçta, hangi kanalda Nijerya Fildişi Sahili final maçı ne zaman Şampiyon belli oluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2024 15:46

Nijerya ve Fildişi Sahili, Afrika Uluslar Kupası final maçında sahaya çıkıyor. Bu sene 34. defa düzenlenen Afrika Kupası'nda A grubunda yer alan iki takım finale adını yazdırdı. Karşılaşmanın galibi Afrika Uluslar Kupası'nın sahibi olacak. Nijerya 8. defa final maçında mücadele edecek. Peki Afrika Kupası Final maçı ne zaman? Nijerya-Fildişi Sahili maçı saat kaçta, hangi kanalda? İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

Nijerya-Fildişi Sahili Afrika Kupası final maçı canlı yayın bilgisi, futbol tutkunları tarafından merak ediliyor. Turnuvada finalde ev sahibi Fildişi Sahili ile Nijerya karşı karşıya geliyor. En fazla final oynayan ülkelerden olan Nijerya, 8. kez final heyecanı yaşayacak. Afrika kıtasının iki önemli ülkesi, resmi maçlarda 10. kez rakip olacak. Afrika Uluslar Kupası ve Dünya Kupası elemelerinde 9 kez yaşanan rekabette, Nijerya 5 galibiyet alırken, Fildişi Sahili 3 maçta üstünlük sağladı. 1 müsabaka ise berabere sonuçlandı. Afrika Uluslar Kupası A Grubu’nda yer alan iki takım 18 Ocak’ta karşı karşıya gelirken, William Troost-Ekong’un attığı golle Nijerya maçı 1-0 kazandı.

NİJERYA FİLDİŞİ SAHİLİ AFRİKA KUPASI MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Haberin Devamı

Afrika Uluslar Kupası finalinde Nijerya ile Fildişi Sahili bugün (11 Şubat Pazar) saat 23.00’te karşı karşıya gelecek.

Alassane Ouattara Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak mücadele TV8,5 kanalından canlı olarak takip edilebilecek.

FİNALDE SÜPER LİG’DEN 6 FUTBOLCU YER ALACAK

Turnuvaya Süper Lig’den katılan Afrikalı futbolculardan 6 isim ülkesi ile finale çıkma başarısı gösterdi. Fenerbahçe'den Bright Osayi-Samuel, Trabzonspor'dan Paul Onuachu, Kasımpaşa'dan Kenneth Omeruo, Sivasspor'dan Ahmed Musa Nijerya Milli Takımı ile, Trabzonspor forması giyen Nicolas Pepe ve Gaziantep FK'dan Max Gradel de Fildişi Sahili ile finale çıkan isimler oldu.

Galatasaray’ın ara transfer döneminde Nottingham Forest’ten transfer ettiği Serge Aurier de final mücadelesi verecek isimler arasında yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!