Adnan Öztürk: Galatasaray paramparça | Kulübü 'intikam' yönetiyor | Öztürk, Hamamcıoğlu...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2022 07:00

Galatasaray eski başkan yardımcısı Adnan Öztürk, Spor Arena Youtube kanalında Uğur Yapıcı'nın sorularını yanıtladı ve önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Galatasaray eski başkan yardımcısı ve camianın önemli isimlerinden Adnan Öztürk, Spor Arena YouTube kanalında Uğur Yapıcı'ya sarı-kırmızılıların gündemiyle alakalı dikkat çekici açıklamalar yaptı.

'KULÜBÜN EVLATLARI, YAKIŞIRLAR'

Bir süredir sessizliği koruyan Öztürk, Galatasaray'da parçalanmanın yaşandığını, başkan adayları Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk'ün bölünmeyi durdurabilecek isimler olmadığını savundu. Deneyimli yönetici, "Büyük Galatasaray Projesi" için çalıştıklarını belirtirken isimleri Galatasaray ile anılan Nuri Şahin ve Okan Buruk içinse "kulübün evlatları, yakışırlar." ifadelerini kullandı.

Galatasaray’ı sevgi değil intikam yönetiyor.
Fatih Terim ceza aldı, Galatasaray’a nefes aldırılmadı.
Galatasaray’ın önceliği seçim yapmak değil, Türkiye Futbol Federasyonu'nun seçim takvimine göre hazırlanmak.
VAR olayından sonra adalet masa başında dağıtılıyor.
- Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk'ün bölünmüşlüğü sona erdirebileceklerine çok ihtimal vermiyorum.
Kafamda büyük Galatasaray projesi var.
Okan Buruk Nuri Şahin bizim çocuğumuz ikisi de yakışır.

Haberin Devamı

Hepsi ve daha fazlası videonun tamamında! Yorumlarınızı bekliyoruz, iyi seyirler...

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bir süredir sessizliğini koruyan Öztürk, başkan adayları Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk'ün bölünmeyi durdurabilecek isimler olmadığını savundu. Deneyimli yönetici, "Büyük Galatasaray Projesi" için çalıştıklarını belirtirken sarı-kırmızılardaki seçimin Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerine göre yapılması gerektiğini belirtti.

Galatasaray'ın önceliği seçimi TFF seçimine göre ayarlamak

Galatasaray’da seçim takvimi ile ilgili çok ciddi bir sıkıntı var. Ben her iki adaya da saygı duyuyorum. Önümüzde Türkiye Futbol Federasyonu seçimleri var. Galatasaray Futbol Takımı’nın sezon başından beri başına gelenleri hep beraber gördük. Fatih Terim, neredeyse zamanının çoğunu cezalı olarak geçirdi, Galatasaray’a nefes aldırılmadı. Sezonun en önemli zamanlarında birçok hakemin görevine son verildi. Niye son verdiler açıklamıyorlar, Nihat Özdemir de istifa etti. Yeni futbol düzeni için başka bir federasyon oluşturuluyor. TFF’nin seçimleri 16 Haziran, Galatasaray’ın 30 Nisan’da. Galatasaray’ın görüntüsü paramparça, tatil dolayısıyla da az katılım olacak. Az oyla seçilecek bir başkan kulübün birliğini ve bütünlüğünü futbol federasyonunun oluşum masasına yansıtamayacaktır. Bu yüzden Burak Elmas’a söyledim, Galatasaray’ın birinci önceliği seçim yapmak değil, seçim takvimini TFF’nin seçim takvimine göre ayarlamak olmalı. Kulübün dağınık ve çekişmeli görüntüsü devam ederse federasyonda hiçbir ağırlığımız olmaz ve başımıza neler geliyor görünüyor. Seçimlerin Mayıs ayı içerisinde çok yüksek katılımlı ve bilinçli şekilde yapılmasını isterim ve tavsiye ederim.

Eşref Hamamcıoğlu ve Metin Öztürk bölünmüşlüğü sona erdiremez

İki adaya da başarılar dilerim ama Galatasaray’daki bölünmüşlüğü ve parçalanmışlığı sona erdirebileceklerine çok ihtimal vermiyorum. İnşallah yapabilirler, elimden ne gelirse de yaparım. Herhangi bir tarafta destek vermiyorum, hiç hoşlanmadığım yöneticiler ve başkanlar olmuştur ama seçilir seçilmez ya mektup yazarım ya da telefonda söylerim. Sessiz şekilde desteğimizi iletiriz. Galatasaray’da ciddi projeler hazırlamış, camia ile paylaşarak destek alan 4000-4500 oyla seçilecek bir yönetim kurulu ve başkan, kulübü 1 sene içinde bu sıkıntılardan çıkarabilir.

Kafamda Büyük Galatasaray Projesi Var

Galatasaray’ın uyuyan çok fazla değeri var. Uyuyan değerlerin hepsini harekete geçiren “Büyük Galatasaray Projesi” kafamda var. Ancak üzerinde çalışmak ve zaman tanımak lazım. Uzun vadeli değil, 6 ay civarı bir süreç. Kulübün büyük isimleri ile çalışıyoruz. Galatasaraylıların desteğini arkanıza almadan hiçbir şey yapamazsınız. Bu projenin temelinde Galatasaraylılık, sevgi ve saygı var. Camiada nefret üzerinden beslenip politika yapanlar şimdiden ayaklarını denk almayı düşünmeye başlasınlar. Boş konuşmadığımı bilirler.

Haberin Devamı

YÖNETİMDE 4 YIL GÖREV YAPTI

Galatasaray Eski Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, 2004-2006 ve 2011-2013 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Aynı zamanda Galatasaraylılar Derneği, Galatasaray Yardımlaşma Vakfı Mütevelli Heyeti, Galatasaray Yardımlaşma Sandığı Mütevelli Heyeti, Galatasaray Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu üyesidir. Galatasaray Onur Madalyası sahibidir.

SEÇİM YAKLAŞTI

Galatasaray Spor Kulübü 2021 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Burak Elmas başkanlığındaki yönetim kurulunun 22 Haziran 2021 - 31 Aralık 2021 dönemi ibra edilmemesi sonrası tüzük gereği seçime gidilecek

Tüzüğün 28/1 maddesi gereğince, yönetim kurulunun aldığı karar neticesinde “Olağanüstü Seçimli Genel kurul Toplantısı” 23 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 10.00'da Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda, yeterli çoğunluk olmadığı takdirde ikinci toplantı 30 Nisan 2022 günü aynı yer ve saatte yapılacak.

Haberin Devamı

ÇALIŞMALAR SON SÜRAT! METİN ÖZTÜRK'TEN NURİ ŞAHİN AÇIKLAMASI

Başkan adaylarından Metin Öztürk, Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin için 'Görüşeceğimiz isimler arasında' ifadesini kullanmış, Akdeniz ekibinden bu açıklamalara tepki gelmişti.

Metin Öztürk konuyla ilgili bir açıklama daha yaptı ve Nuri Şahin'in kafasını karıştırmak gibi bir amaçlarının olmadığını söyledi.

Öztürk açıklamasında, "Gelecek sezon planlamasında yerli hoca düşündüğümüzü söylediğimizde medya ve taraftarın aklına gelen 4-5 hocadan biri de Antalyaspor'un başarılı hocası Nuri Şahin oldu. Her demecimde net olarak, 'Biz kendi başarımız için başka kulüplerin oyuncu ve hocalarının kafasını karıştırmayız. Nuri Şahin hocamız eminim önümüzdeki 4-5 yıl içinde önce Antalyaspor'a ardından da Milli Takımımıza hoca olarak önemli katkılar yapacaktır' dememe rağmen medyada konunun hala sürüyor olması hepimizi üzüyor. Konuyu burada kapatıp Galatasarayımızın ana sorunlarına odaklanmakta fayda var. Başka takımlarla lüzumsuz polemik bize uymaz. Gerek Antalyaspor gerekse başarılı başkanı Sayın Aziz Çetin ve ekibine lig maratonunda başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

EŞREF HAMAMCIOĞLU: TORRENT'LE DEVAM ETMEYECEĞİZ

Sarı-kırmızılıların bir diğer başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu ise eknik direktör Domenec Torrent'in orta ve uzun vadeli planlarında yer almadığını açıkladı.

Hamamcıoğlu'nun açıklamasında "Yetki bizde olsaydı Fatih Hoca ile sezon ortası yolları ayırmazdık, ilk tercihimzi de Torrent olmazdı. Dolayısıyla Sn. Torrent bizim orta ve uzun vadeli planlarımız arasında yok." ifadeleri yer aldı.

İşte Eşref Hamamcıoğlu'nun açıklamaları;

Galatasaray Kulübü Başkanlık seçimi teknik direktör konusuna tekrar indirgenmemeli. Bunun sakıncalarını hep beraber gözlemledik ve yaşadık. Sayın Torrent'in vereceği yıl sonu raporu ve sözleşme koşulları ilgili arkadaşlarımız tarafından incelenerek, yönetim kuruluna sunulacaktır. Torrent'i ligin son maçına kadar elinden geldiğince işini yapar tutmak önemli zira TFF lig maçlarında galibiyet başına 2,7 milyon TL prim ödüyor.

Haberin Devamı

Geçen dönemde yetki bizde olsaydı Fatih hoca ile sezon ortası yolları ayırmazdık, ilk tercihimiz de Torrent olmazdı. Dolayısıyla Sn. Torrent bizim orta ve uzun vadeli planlarımız arasında yok.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!