A Milli Kadın Futbol Takımı’nın tecrübeli santrforu Yağmur Uraz: Futbol asla kadının güzelliğini bozmaz

Güncelleme Tarihi:

A Milli Kadın Futbol Takımı’nın tecrübeli santrforu Yağmur Uraz: Futbol asla kadının güzelliğini bozmaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2023 07:00

A Milli Kadın Futbol Takımı’nın tecrübeli santrforu Yağmur Uraz, kariyeri ve kadın futboluyla ilgili Hürriyet'e açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Türkiye’de kadın futbolu deyince akla gelen ilk isim. Dile kolay, tam 15 yıldır yeşil sahalarda top koşturuyor. Beşiktaş ve Galatasaray’ın ardından bu sezon Fenerbahçe’ye transfer olarak 3 büyük kulüpte de oynama onuruna erişti. Formasını giydiği kulüplerin yanı sıra A Milli Takım’ın da her daim en önemli gol silahı oldu. Yağmur Uraz’dan söz ediyoruz. Bugüne dek oynadığı kulüplerde 9 lig şampiyonluğu yaşayan 33 yaşındaki santrfor, kendisi ve kadın futboluyla ilgili sorularımızı yanıtladı...

ÇOK ÇiLELi BiR YOLDAN GEÇTiM

· Futbola nasıl başladın?

Pavel Nedved hayranıydım, onu izleyerek futbola bağlandım. O yüzden hep 11 numara giydim. Ancak büyük hayallerle başladığım futbolda işler kolay yürümedi. 3 yıl öncesine kadar kadın futbolu bugünkü gibi büyük bir ivme yakalayamamıştı, Fenerbahçe, Galatasaray gibi büyük kulüpler yoktu. Aşağı doğru giden bir süreç vardı. Çok çileli bir yoldan geçtim. Artık pes etme noktasına geldiğim günlerde Mutlucan Zavotçu ve Necla Güngör Kırağası hocalarım elimden tuttu; bırakma noktasında olduğum futbolda kariyerim bir anda yükselişe geçti. Bu benim spor hayatımdaki en büyük dönüm noktalarımdan biridir.

Haberin Devamı

AiLELER KIZLARINA DESTEK OLSUN

· Kızları futbol oynamak isteyen anne babalara ne önerirsin?

Anne babalar, kızlarının fizikleri bozulur, boyları kısa kalır gibi kalıplar içindeydi. Bakın bizler onlar için çok güzel bir rolmodeliz. Futbol oynayan kadınların ayaklarında, vücutlarında ekstra hiçbir olumsuzluk olmuyor. Aileler bu konuda kızlarına mutlaka destek olsunlar.

ERKEKLER DE BiZi iZLEMEYE KOŞACAK

Yağmur Uraz, Türkiye’de kadın futbolunun son 3 yılda büyük bir gelişme gösterdiğini belirterek, “Çok daha iyi yerlere gelecek çünkü sponsorların ve kulüplerin ilgisi çok fazla. Bugün biz sadece bir başlangıcı yaşıyoruz. 3-5 sene içinde erkeklerin de, kadınların da izlemeye koşacağı çok büyük ilgi gören bir kadın ligimiz olacak, buna kesinlikle inanıyorum. Şu an Türk oyuncu havuzumuz yeterince geniş değil. Öncelikle bu konu üzerinde durmalı ve altyapıya ciddi yatırım yapmalıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE GERÇEKTEN ÇOK ÖZEL BiR KULÜP

Fenerbahçe ye transferinin çok hızlı bir şekilde geliştiğini söyleyen Yağmur Uraz, “Buraya gelmeden önce pek çok kulüpte oynadım ama Fenerbahçe’nin içinde yaşadıkça, oynadıkça anladım ki Fenerbahçe gerçekten çok büyük ve özel bir kulüp. Bize çok değer veriyorlar. Seneye de burada olmak istiyorum” dedi.

SON 2 MAÇI DA KAZANIP 6’DA 6 YAPACAĞIZ

UEFA Uluslar C Ligi’nde ilk 4 maçını kazanan A Milli Takım’ın golcüsü Yağmur Uraz, 1 Aralık’ta Litvanya ve 5 Aralık’ta Gürcistan ile oynayacakları karşılaşmaları da kazanmayı hedeflediklerini söyledi. Uraz “Grupta 4’te 4 yapıp B Ligi’ne çıkmayı garantiledik. Litvanya ve Gürcistan maçlarını da kazanıp 6’da 6 yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

7 KULÜPTE 9 KEZ LiG ŞAMPiYONLUĞU YAŞADI

19 Şubat 1990 Ankara doğumlu Yağmur Uraz, Gazi Üniversitesi’nde başlayan futbol kariyerinde daha sonra Ataşehir Belediye, Konak Belediye, Kireçburnu, ALG, Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe formalarını giyerken toplam 9 kez lig şampiyonluğu kazandı. Bu sezon Turkcell Kadın Süper Ligi’nde oynadığı maçlarda 14 gol atan Yağmur, gol kraliçeliği yarışında zirvede bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!