35. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda yüzücüler kıtaları birleştirdi

Güncelleme Tarihi:

35. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda yüzücüler kıtaları birleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2023 14:22

Her sene binlerce yüzücünün iki kıtayı birleştirdiği, dünyanın Asya’dan Avrupa’ya yapılan tek yüzme yarışı Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda 77 ülkeden 2600’ü aşkın yüzücü, İstanbul Boğazı’nda kulaç attı.

Haberin Devamı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından, Samsung Türkiye ana sponsorluğunda, İstanbul Valiliği’nin koordinasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve diğer 26 kamu kuruluşu, özel kurum ve sivil toplum örgütünün iş birliği ile “Herkes için Spor” teması altında düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, her yıl olduğu gibi bu sene de binlerce yerli ve yabancı yüzücüyü İstanbul Boğazı'nın serin sularında bir araya getirdi.

Yarısını yabancı yüzücülerin oluşturduğu, 77 ülkeden 2600’ü aşkın yüzücünün katıldığı 35. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Kanlıca’dan başlayıp Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son buldu.

Dünyanın 5 kıtasından katılımcıları buluşturan etkinlikte yüzücüler, 6,5 kilometrelik parkuru en hızlı yüzen olabilmek ve Kıtalararası Yüzücü ünvanının sahibi olmak için birbirleriyle yarıştı. 

Haberin Devamı

İşte şampiyonlar!

Dev yarışın 35. yılında kadınlar genel klasmanda 42 dakika 54 saniye derecesi ile 1. Burcunaz Narin olurken 2. Hilal Zeyneb Saraç, 3. Ada Liza Çelik oldu.

Erkekler genel klasmanda ise 41 dakika 22 saniyelik derecesi ile 1. Doğukan Ulaç, 2. Kerem Hoşgör, 3. Halil Şensoy oldu.

Dereceye giren isimlere plaket ve madalya verilirken İstanbul Boğazı’nın en hızlı yüzücüleri, Samsung’un özel ürünleriyle ödüllendirildi. 

35. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda yüzücüler kıtaları birleştirdi

Boğaz’da şölen, kıyıda festival

Boğaz’da yüzücüler eşsiz İstanbul manzarasında yarışırken, kıyıda yarışı izleyenler için festival havası vardı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Samsung Electronics Türkiye Başkanı ve CEO’su Philip Choi ve TMOK Başkan Vekili ve Boğaziçi Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta organizasyona katılarak yüzücülerin heyecanına eşlik ettiler. 

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener yarışma sonrası şunları söyledi;

“Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı tam 35 yıldır kesintisiz olarak dünyanın dört bir yanından yüzücüleri İstanbul Boğazı’nda buluşturarak sporun birleştirici gücünü kanıtlıyor. ‘Herkes için Spor’ teması altında 1989 yılında Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin de destekleri ile çıkılan bu yolda her yıl çıtayı daha yukarıya taşıyoruz. Bu yarış sadece Asya’dan Avrupa’ya yüzülen bir yarış olmanın çok ötesinde, ülkemizin adının spor yoluyla tüm dünyada anılması, spor kültürünün yayılması ve ülkemizin, İstanbul’un dünyaya tanıtılması için çok kıymetli bir organizasyon. Bu yıl 77 ülkeden 2600’ü aşkın yüzücüyü ağırlamamız yarışın dünyadaki karşılığını bize gösteriyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında İstanbul Boğazı’ndaki bu deneyimin bir parçası olan tüm katılımcılarımızı gönülden kutluyor, yarışın düzenlenmesindeki katkılarından dolayı başta Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kamu kuruluşlarımıza, yarışın ana sponsoru olan Samsung Türkiye’ye, tüm destekçilerimize ve gönüllülerimize içten teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Samsung Electronics Türkiye Başkanı ve CEO’su Philip Choi, İstanbul, iki kıtayı birleştiren dünyadaki tek şehir ve Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, iki kıtayı kulaçlarla birleştiren tek yarış. Yüzücüler bu heyecanı başka hiçbir şehir ve organizasyonda yaşayamazlar. Denizleri aşıp kıtaları birleştiren bu organizasyonun ortağı olduğumuz için çok mutluyuz. Samsung olarak, sporun sınırları ve kıtaları aşmada, farklı kültürlerden insanları bir araya getirmede, barışı ve hoşgörüyü geliştirmede çok önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. 20 yıldır sponsoru olduğumuz bu etkinlikte Milli Olimpiyat Komitesi ile birlikte bu yıl 35. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nı gerçekleştirdik. Bu yıl 77 ülkeden, 2600 yüzücü ve yakınları bize festival gibi bir gün yaşattılar. Samsung olarak farklı ülkelerden katılımcıların bir araya gelerek barış içinde rekabet etmesi bizi bu etkinliği desteklemeye yönlendiren en temel sebep. Sadece profesyonel yüzücülerin değil, dünyanın dört bir yanından katılımcıların olduğu bu uluslararası yarışın sonunda her yüzücü İstanbul elçisi olarak ülkesine dönüyor. Asya ve Avrupa'yı birleştiren bu uluslararası yarışmaya ev sahipliği yapmaktan, bu eşsiz yarışın coşkusunu sporseverlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Bu organizasyonda yarışıp, boğazı geçen tüm yarışmacıları tebrik ediyorumdedi.

Haberin Devamı

TMOK Başkan Vekili ve Boğaziçi Yarışı Organizasyon Komitesi Başkanı Nihat Usta ise “35. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, medeniyetlerin kesişim noktası olan kentimiz İstanbul’da 77 ülkeden yüzücüleri Cumhuriyetimizin 100. Yılında bir kez daha başarıyla bir araya getirdi. 2600’ü aşkın yüzücümüz İstanbul Boğazı’nda Asya’dan Avrupa’ya 6.5 kilometre boyunca kulaç atarak bu zorlu parkurda kendi sınırlarını keşfettiler. Biz de onları güvenle ve keyifle yüzdürmenin gururunu yaşadık ve ‘Kıtalararası Yüzücü’ olan sporcularımızın sevincine ortak olduk. Bu yıl da oldukça başarılı geçen organizasyonun arkasında çok büyük bir aile var. Yarışımıza katılan tüm yüzücülerimizi tebrik ediyor, organizasyonumuzun düzenlenmesine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Haberin Devamı

35. Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda yüzücüler kıtaları birleştirdi

Dereceye giren yüzücüler şöyle:

Kadınlar

1-           Burcunaz Narin               42:54

2-           Hilal Zeyneb Saraç          43:59

3-           Ada Liza Çelik                  44:17 

Erkekler

1-           Doğukan Ulaç                  41:22

2-           Kerem Hoşgör                 43:31

3-           Halil Şensoy                     43:44 

 

35 Yıldır Dünyanın En İyi Açık Su Yüzme Yarışlarından Biri

İlk defa 23 Temmuz 1989’da 68 yüzücü ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) desteği ile düzenlenen yarış, 2023 yılında 77 ülkeden 2600’ü aşkın yüzücüyü bir araya getirdi.

2010 yılından beri yarışı tamamlayan yüzücüleri “Kıtalararası Yüzücü” sertifikası ile ödüllendiren Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 2016 yılında Dünya Açık Su Yüzme Birliği (WOWSA) tarafından “Yılın En İyi Açık Su Yüzme Organizasyonu” olarak seçilmiş, 2019 yılında ise “Dünyanın En İyi 100 Açık Su Yüzme Yarışı” listesinde birinciliği elde etmişti.

BAKMADAN GEÇME!