33 bin taraftar, kadınlar için tek yürek! Rekor...

Güncelleme Tarihi:

33 bin taraftar, kadınlar için tek yürek Rekor...
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2020 07:00

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı ile Atletico Madrid arasında oynanan karşılaşmayı ispanyol ekibi 2-0 kazanarak kupanın sahibi oldu. Türkiye’de oynanan en kalabalık kadın futbol maçı olarak da tarihe geçen karşılaşmanın ardından Beşiktaş ve Atletico Madrid’li futbolcular birlikte taraftarları selamlayıp ‘üçlü’ çektirdi.

Haberin Devamı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Beşiktaş ile Atletico Madrid’in kadın futbol takımlarını karşı karşıya getiren maçı İspanyol ekibi ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 kazanarak Vodafone Kupası’nın sahibi oldu. Vodafone Park’ta oynanan ilk kadın futbol maçı olma özelliği taşıyan karşılaşmada Atletico Madrid’in gollerini, 37. dakikada Pena Ruiz ve 42. dakikada Olga Garcia kaydetti. KARşılAşmA öncesinde siyahbeyazlı kulübün yönetim kurulu üyeleri Fatih Avşar ve Fırat Fidan, hakem heyeti ile İspanyol takımının kaptanına çiçek verdi. Beşiktaş Kaptanı Esra Erol’un karşılaşmanın hakemine “Biz ayrıcalık istemiyoruz. Ama faulleri mutlaka çalman gerekir” demesi de dikkatlerden kaçmadı.

Satılan bilet 41 binin üzerinde

MaÇ öncesinde şehitler için saygı duruşunda bulunulurken izleyenler arasında ağırlıklı olarak kadın ve çocukların bulunduğu karşılaşmada seyirci rekoru kırıldı. Bu müsabaka Türkiye’de oynanan en kalabalık kadın futbol maçı olarak tarihe geçti. 2 takımın mücadelesi için 41 binin üzerinde bilet satıldığı, tribünlerde ise 33 bin taraftarın yer aldığı açıklandı. Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’nın sponsoru Vodafone maça gelen her kişi için Beşiktaş Kadın Futbol Takımı altyapısına destek olacak. Karşılaşmanın sona ermesinin ardından 2 takım oyuncuları, birlikte tribünler önünde tur atarak taraftarları selamladı. Taraftarlar, Beşiktaş atkısı hediye ettikleri İspanyol futbolculara “üçlü” çektirdi.

Haberin Devamı

Bakan Kasapoğlu: Kadınlar baş tacımız

Vodafone Park’taki maçı tribünde izleyen Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ödül töreninde “Kadınlar baş tacımız. Hepsinin Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. Kadınlarımızın spora katkısı çok önemli. Onları spora davet ediyorum” dedi.

33 bin taraftar, kadınlar için tek yürek Rekor...

BAKMADAN GEÇME!