2 yıl önce kapıdan çevirdiği Samsunspor'u 'süper' yaptı! Hüseyin Eroğlu döneminde...

Güncelleme Tarihi:

2 yıl önce kapıdan çevirdiği Samsunsporu süper yaptı Hüseyin Eroğlu döneminde...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2023 07:00

2020-21 sezonunda Play-Off’ta Hüseyin Eroğlu’nun çalıştırdığı Altınordu’ya 0-1 ve 2-2’lik skorlarla elenerek Süper Lig’e çıkamayan Samsunspor, 11 yıla ulaşan büyük hasretine bu kez aynı teknik direktörün yönetiminde son verdi.

Haberin Devamı

Adı Altınordu ile özdeşleşen teknik direktör Hüseyin Eroğlu’nun Samsunspor’un Süper Lig yarışında oldukça ilginç bir ikilemi var. Kırmızı beyazlı takım 2 sezon önce 1. Lig’de yine şampiyonluk mücadelesi veriyordu.

Lig sonunda zirvede 3 takım 70 puanla sıralanırken, Adana Demir ve Giresun Süper Lig’e çıkıyor, ikili averajı en kötü olan Samsun ise yoluna playoff’ta devam ediyordu. Ama orada karşısına Eroğlu’nun çalıştırdığı Altınordu çıktı. Ve o Altınordu, Samsun’u 1-0 ve 2-2’lik skorlarla elerken, Süper Lig hayallerini de çimlere gömmüştü. Kaderin cilvesi; işte o Eroğlu bu sezon Samsun’un makus talihini kırdı.

2 yıl önce kapıdan çevirdiği Samsunsporu süper yaptı Hüseyin Eroğlu döneminde...

Haberin Devamı

20 maçta bileği bükülmedi

Sezona Bayram Bektaş ile başlayan Samsunspor, 5. haftada 6 puanla 11. sıraya inince yollar ayrıldı ve dümene 7. haftada Hüseyin Eroğlu geçti.

Eroğlu dönemi de sıkıntılı başladı. İlk 2 maçta 1 beraberlik, 1 galibiyetten sonra Eroğlu’nun eski takımı Altınordu karşısında alınan 2-1’lik yenilgi “Acaba” dedirtti. Hemen sonra içerideki 2-2’lik Bolu beraberliği neşeleri kaçırdı. Ancak bu beraberlik müthiş bir serinin de başlangıcı oldu. Samsunspor o maçla birlikte tam 20 hafta kimseye boyun eğmedi. Elde edilen 15 galibiyet ve 5 beraberlik, yine kaderin cilvesi sonucu Samsun’u, maç yapmadığı bir günde Süper Lig’e taşıdı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!