Spor yazarları Kayserispor-Galatasaray maçı için ne dedi?

Güncelleme Tarihi:

Spor yazarları Kayserispor-Galatasaray maçı için ne dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 10:45

Galatasaray'ın Kayserispor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmayı değerlendiren spor yazarları çarpıcı görüşler ortaya attı. Özellikle ilk yarıdaki futbolu yerden yere vuran otoriteler, Galatasaray'ı her açıdan zor günlerin beklediğini savunurken, Sabah yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray'ın İtalyan kondisyoneri Stefano Marrone'nin takım için verdiği şok raporu yazdı.

Haberin Devamı

Spor yazarları Kayserispor-Galatasaray maçı için ne dedi
Vay be! (Hakan Ünsal - Hürriyet)
Şöyle bir maç başlangıcı düşünün. Bir takım ilk 15 dakika içinde 4 net pozisyon üretiyor, oyunu tamamen kontrol ediyor, rakibe baskı yapıp oyun oynamasına izin vermiyor ve bütün bunları yapıp golünü atıp öne geçiyor. Şimdi bu maç Kayserispor ile Galatasaray arasında oynanıyor ve “Bu işleri hangi takım yapmıştır” diye sorsam, sanırım çoğunluk cevap olarak “Galatasaray” der. Kayserispor’un ilk yarıdaki oyunu “Vay be” dedirten cinstendi.

Spor yazarları Kayserispor-Galatasaray maçı için ne dedi
Manzara içler acısı (Kanat Atkaya - Hürriyet)
Görünen köy kılavuz istemez demişler. Bu takıma elbette transfer gerekli. “Kaç transfer yapacaksın? Madem yapabiliyordun sezon başı aklın neredeydi? Lig arasında gelen adamdan ne fayda sağlayacaksın?” gibi soruları bir yana bırakalım. Gerçekte, bu kulübe yeni bir zihniyet lazım. Eğer kıymetli kongre üyeleri böyle bir zihniyet bulabilirse onu transfer etsinler bir zahmet; yoksa manzara ortada işte...
Spor yazarları Kayserispor-Galatasaray maçı için ne dedi
Rus ruleti gibi (Serhat Ulueren - Vatan)
Donk’u, Kweuke’yi hatta 1-2 sürpriz oyuncu da transfer etse bu G.Saray ligde ve Avrupa’da kafaya oynayamaz. Üstelik borç yarım milyar dolardan fazla. 2016 tam anlamıyla G.Saray’ın çöküş ve iflas yılı olabilir. Çünkü Dursun Özbek’in de paraları suyu çekecek, en kötü “bu köyün delisi ben miyim?” diye kendi kendine soracak, musluğu kapatacak, Muslera, Sneijder gibi yıldızlar ayrılma noktasına gelecek ve G.Saray yakın ve eski tarihindeki başarıları mumla arayacak. Kimse kimseyi kandırmasın; bu G.Saray, bu çağdışı genel kurul zihniyetiyle, kafatasçı lisecilerle göreceksiniz en az 3 yıl büyük hüsranlar yaşayacak.
Spor yazarları Kayserispor-Galatasaray maçı için ne dedi
Dükkan kapalı (Şansal Büyüka - Milliyet)
Galatasaray da dahil her takım kötü oynayabilir, her takım hata yapıp kaybedebilir... Ama bu kadar duygusuz olabilir mi? Galatasaraylı oyuncular ilk yarıda ayaklarındaki topları bile uzaklaştırmak yerine çoğu kez rakip oyunculara teslim ettiler... Tarık ile Olcan‘a inanamadım... Geride o kadar boş alanlar bıraktılar ki, sanki normal bir sahada futbol oynamak yerine, yüzlerce dönümlük arsada dolaşır gibiydiler... Kaybolup gittiler...
Spor yazarları Kayserispor-Galatasaray maçı için ne dedi
Ve; kumdan kale yıkıldı! 
Galatasaray için artık şampiyonluk "Hayal", kupa "Ana hedef" gibi görünüyor. Sürpriz olur mu? Olursa; asıl sürprizi Beşiktaş ve Fenerbahçe puan kayıplarıyla yapabilir. İtalyan kondisyoner Stefano'nun Mustafa Denizli'ye sunduğu raporda şöyle yazıyordu: "Sezon başı hiç çalışmamışlar. Kumdan kale gibiyiz. Depreme gerek yok. Bu halimizle rüzgarda bile yıkılırız."
Spor yazarları Kayserispor-Galatasaray maçı için ne dedi
Kayseri kıyım kıyım kıyıldı (Erman Toroğlu - Sabah)
Hakem nasıl derseniz; bütün takdir haklarını Galatasaray lehine kullandı. Bir tane Kayserispor'a takdir hakkı kullanmadı. Yani sizin anlayacağınız, Mustafa Denizli'nin tabiriyle Kayserispor'u "Kıyım kıyım kıydı..." Demek ki bu hakemlere biraz diş göstermek lazım. Kim dişini gösteriyorsa ondan korkuyorlar. Merak etmeyin hakem kardeşlerim futbol sahalarında kimse kimseyi sizin kadar ısıramaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!