Spor yazarları Fenerbahçe-Başakşehir maçı için ne dedi?

Güncelleme Tarihi:

Spor yazarları Fenerbahçe-Başakşehir maçı için ne dedi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 11:31

Fenerbahçe'nin Başakşehir'i 1-0 yendiği maç sonrası otoriteler iki takımın da savunmalarına övgü yağdırırken, Hürriyet yazarı İlker Yasin, Nani'nin 84. dakikada attığı muhteşem gol için çarpıcı bir iddiada bulundu. Yasin, "Bu gol, Pereira'nın oyun felsefesinin sonucu değil. Bu, şişik egolu her futbolcuda olduğu gibi Portekizli yıldızın, takımın 'A' planından uzaklaşıp, şahsi becerileriyle işi çözmeye çalışmasının bir sonucu" dedi.

Haberin Devamı

Spor yazarları Fenerbahçe-Başakşehir maçı için ne dedi
İki kopya takımın maçı (Rüştü Reçber - Hürriyet)
Fenerbahçe’de Alper’in sakatlanıp çıkması belki de hocanın planını bozan en önemli olaydı. Sebebi de Alper’i bir çok pozisyonda kullananabildiği için yapacağı değişiklikleri buna göre planlamasıydı. Ama özellikle Markovic’in etkili bir oyunu vardı. Gökhan’ın sahadaki liderliği oyunuyla da bütünleşince keyif veren bir Gökhan izledik. Fenerbahçe dün derbi önceli liderlik koltuğuna oturdu, yapacağı tek şey derbiyi izlemek olacak.

Spor yazarları Fenerbahçe-Başakşehir maçı için ne dedi
Tartışırım, ama... (İlker Yasin - Hürriyet)
Nani, 6. golünü atıp maçı 84’te kopardı. Bu Nani golü, Pereira’nın oyun felsefesinin sonucu değil. Bu şişik egolu her futbolcuda olduğu gibi Portekizli yıldızın, takımın ‘A planı’ndan uzaklaşıp şahsi becerileriyle işi çözmeye çalışmasının sonucu... Pasif, sakatlanmaktan korkan, koşmayan, fiziksel mücadelelere çok karışmayan, bazen var çokça yok bir Nani, ama kariyeri ve klası ona işte böyle maç çevirtiyor. Ben tartışırım, sevmem, ama F.Bahçe’de kritik maçlardaki golleriyle tüm Fenerbahçelilerin sevdiği bir oyuncu...

Haberin Devamı

Spor yazarları Fenerbahçe-Başakşehir maçı için ne dedi

Nani 'Gönül'den istedi (Mehmet Demirkol - Fanatik)
İlk yarıda, -karambollerden de olsa- Fernandao ve Ozan’ın yakaladığı pozisyonlarda kötü vuruş yapması ve Badji’nin sahada kalabilmesi 68’e kadar oyunun kilitlenmesine yol açtı. Ancak golü getiren oyun üstünlüğü değil, Nani’nin özel şutu oldu. Van Persie’ye bir ofsayt çalınmadığı için Hollandalı’nın çok şanslı olduğunu da söylemeliyim. Yapamayan olmaktan bozan olmaya geçiş yapsaydı yeri iyice sallanırdı.

Spor yazarları Fenerbahçe-Başakşehir maçı için ne dedi

Avcı kumar oynadı (Rıdvan Dilmen - NTV Spor)
Abdullah Avcı kumar oynadı. Badji'nin atılmama ihtimali yoktu. Atılana kadar hiç müdahale etmedi pozisyonlarda. Fenerbahçe'nin uzun süre tek kale oynadığı fakat ceza sahasına giremediği bir maç oynandı uzun süre. Badji oyundan atılınca Başakşehir geriye çekilmek zorunda kaldı ve Fenerbahçe psikolojik bir üstünlük sağladı.

Haberin Devamı

Spor yazarları Fenerbahçe-Başakşehir maçı için ne dedi

Çakır eşit davranmadı! (Erman Toroğlu - Sabah)
Hakem Cüneyt Çakır için gene aynı şeyler ortada! Gösterdiği kartlar veya göstermediği kartlar Türkiye'de her zaman tartışılıyor. Pozisyonlarda iki tarafa da eşit mi davrandı? Bence "hayır..." Bu Türkiye'deki küçük diye adlandırdığımız diğer takımların kaderi. Gökhan Gönül'ün yaptığına ve söylediklerine bir bakın! Sahada kaldığını düşünürseniz Cüneyt Çakır için fazla söze gerek yok!

Spor yazarları Fenerbahçe-Başakşehir maçı için ne dedi

Gol ofsayt değil (Ahmet Çakar - Sabah)
Cüneyt Çakır'ı anlayamıyorum... Dünya çapında bir hakem nasıl böyle maç yönetir? Badji'yi daha ilk yarıda atması lazımdı. Çaldığı bazı fauller anlamsız. Topa dokunan oyunculara fauller verdi. Maçın son dakikasında Mehmet Topal'ın rakibin dizine yaptığı hamleyi kartsız geçiştirmesini de bir türlü anlayamıyorum. Fenerbahçe'nin attığı gol ofsayt değil. Her ne kadar Van Persie ofsaytta olup, top kendisine geldiğinde kafasını eğse de hem kaleciye çok uzak hem de görüş alanı içinde değil.

Haberin Devamı

Spor yazarları Fenerbahçe-Başakşehir maçı için ne dedi
Hangi Nani? (Tayfun Bayındır - Milliyet)
Fernandao, oyundan çıktığı dakikaya kadar ayağına gelen bütün topları ezmiş, hiç gol pozisyonuna girememiş ve ilginçtir rakip stoperleri de zorlamamış. Yani sahada yok. Doğal olarak hatta biraz da geç kalınmış bir hamle ile kenara çağırıldı. Garip bir tavırla ve sanki takımı kazanıyormuş gibi zaman geçire geçire kenara gelip soyunma odasının yolunu tuttu. Açık söylemek gerekirse yakışmadı ve çirkin bir tavır oldu. Pereira bunu affetmez, cezayı keser diye umuyorum.

 

BAKMADAN GEÇME!