Spor yazarları Beşiktaş-Gaziantepspor maçı için ne dedi?

Güncelleme Tarihi:

Spor yazarları Beşiktaş-Gaziantepspor maçı için ne dedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 11:24

Beşiktaş'ın Gaziantepspor'u 4-0 yendiği karşılaşmayı yorumlayan spor yazarları siyah beyazlıların güzel futboluna övgüler yağdırırken, Erman Toroğlu taraftarlara dikkat çekti. İşte o görüşlerden bazıları...

Haberin Devamı

Spor yazarları Beşiktaş-Gaziantepspor maçı için ne dedi
Stresi yendi psikolojiyi düzeltti (Kenan Başaran - Hürriyet) 
Dün akşamki galibiyetle Beşiktaş, biz medyanın günlerdir oluşturduğu ‘psikolojik dezavantaj!’ sorununu taca attı. Şimdi aynı dertten Fenerbahçe’nin mustarip olacağını yazıp çizeceğiz. Bu yarış daha çok su kaldıracak. Bu nedenle sadece işine ve kendi maçlarına odaklanan ekibin mutlu sona ulaşma şansı daha yüksek görünüyor. Siyah beyazlı yönetimin Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in attığı ‘kavga topu’na ayak uzatmaması çok doğru bir davranıştı. Bu sabrını bundan sonra da koruyabilirse sahada mücadele eden takıma da büyük bir destek sağlar.
Spor yazarları Beşiktaş-Gaziantepspor maçı için ne dedi
İki kaleci, iki farklı takım (İlker Yasin - Hürriyet)
İki teknik direktör düşünün... Biri dünyanın en önemli ofansif oyuncularıyla, defansif, sağlamcı, ‘bir at üstüne yat’ felsefesini benimseyen Vitor Pererira. Diğeri Pereira kadar sağlam bir savunmacı, yani golü atan değil attırmayan bir adam Şenol Güneş. O, takımını atak, bol paslı, yardımlaşmalı ve gol odaklı futbol oynamasını istiyor. Hangisinin takımı şampiyon olacak? Cuma akşamı Antalya’daki Fenerbahçe’nin dün akşamki Beşiktaş karşısında şansı bence daha az.
Spor yazarları Beşiktaş-Gaziantepspor maçı için ne dedi
Seyr-ü sefa (Feyyaz Uçar - Fanatik)
Ersan’ı Çin’e, Rhodolfo’yu da tedaviye yollayınca defansın göbeği komple değişti. Kartal’ın en istikrarlı yerinde şimdi istikrarsızlık hakim. Marcelo’nun yerinde müdahalelerini ve Delgado’nun da pozisyon bilgisini görünce biraz rahatladık. Fakat zamana ihtiyaçları olduğu gün gibi aşikar. Atiba bu ikilinin uyumunu çabuklaştıracak.
Spor yazarları Beşiktaş-Gaziantepspor maçı için ne dedi
Büyük takım böyle oynar! (Güntekin Onay - Vatan)

Haberin Devamı

Kar yüzünden maçların ertelenmesi ile puan olarak geride kalan Beşiktaş, psikolojik baskı altında kalacağı yönündeki safsatalara “Ben buradayım. Hazırım ve güçlüyüm. Şampiyonluğun da en güçlü adayıyım” mesajını verdi. Belli bölümler dışında oyunun kontrolünü rakibe hiç vermeyen siyah-beyazlılar, zorlanmadan farklı bir galibiyet elde etti.

Spor yazarları Beşiktaş-Gaziantepspor maçı için ne dedi
Kim tutar bu Beşiktaş'ı... (Ahmet Çakar - Sabah)
Dün gece gösterdi ki Beşiktaş şampiyonluğun en önemli favorisi... Oyuncu kalitesi, tempoları, ofansif etkileri, diğer takımlarla kıyaslandığında ligin çok ilerisinde ve üstelik Boyko geldi, Tolga toparlayıverdi. Dün gece net iki golü başarılı kurtardı... Beşiktaş'ı bundan sonra kim tutacak çok merak ediyorum. Hakem Cüneyt Çakır, Avrupa'daki performansına yakın bir yönetim gösterdi. Kusursuzdu, sakindi ve mükemmel bir maça imza attı. Onu ligimizde de hep böyle görmek istiyoruz.
Spor yazarları Beşiktaş-Gaziantepspor maçı için ne dedi
3 sarı yumurta (Erman Toroğlu - Fotomaç)
Beşiktaş seyircisi zaman zaman takımını iyi destekliyor ama zaman zaman da kötü... Mesela sen Quaresma'nın oyuna girmesini istersen, hem Quaresma'yı hem Şenol Güneş'i hem de takımını "ateşe atıyorsun" demektir. Sen isteyince teknik adamın Quaresma'yı oyuna alacağı varsa da almaz. Çünkü alırsa "Seyirci istedi, Güneş oyuna aldı!" mantığı olur! Hakemlik fazla bir poz olmadı. İki takım da top oynamaya çalıştılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!