Spiegel'den 2006 Dünya Kupası için şok iddia!

Güncelleme Tarihi:

Spiegelden 2006 Dünya Kupası için şok iddia
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2015 13:08

Almanya'nın ünlü haber dergisi Der Spiegel, Almanya'nın ev sahipliğini yaptığı 2006 Dünya Kupası için FIFA İcra Kurulu'ndan 4 üyeye 6.7 milyon Euro rüşvet verdiğini iddia etti.

Haberin Devamı

Spiegel Dergisi'nin haberine göre, 2006 FIFA Dünya Kupası için Almanya'da kurulan başvuru komitesi, o dönem Adidas şirketinin yönetim kurulu başkanlığını yapan Robert Louis-Dreyfus aracılığıyla 4 üyenin oylarını satın almak adına FIFA'ya 6,7 milyon Euro ödedi.

Spiegelden 2006 Dünya Kupası için şok iddia

Robert Louis-Dreyfus

Organizasyon komitesi başkanlığını yapan Franz Beckenbauer'in ve Almanya Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Wolfgang Niersbach'ın da ödemeden haberdar olduğu öne sürülen haberde, Louis-Dreyfus'un bu parayı Dünya Kupası'nın nerede yapılacağının karar verildiği 6 Temmuz 2000'den önce Almanya'nın başvuru komitesine gizli bir şekilde ödünç verdiği ifade edildi. Haberde bu paranın, ne başvuru komitesinin ne de Dünya Kupası'nın Almanya'ya verildikten sonra oluşturulan organize komitesinin bütçesinde yer aldığı bildirildi.

Spiegelden 2006 Dünya Kupası için şok iddia

Franz Beckenbauer ve Wolfgang Niersbach

Bu para sayesinde, 24 kişilik FIFA İcra Kurulu'ndaki 4 Asyalı temsilcinin Temmuz 2000'de Almanya lehine oy kullandığı iddia edilirken, Yeni Zelandalı Charles Dempsey'in de sürpriz bir şekilde oy vermemesinden dolayı Almanya'nın oylamayı 12-11 kazandığı aktarıldı. Louis-Dreyfus’un 2005 yılında bu parayı geri talep etmesinin ardından, Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Beckenbauer ve yardımcısı Niersbach’ın FIFA’ya ait bir hesap üzerinden ödünç paranın geri ödenmesini sağladığı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Öte yandan iddialara üzerine Beckenbauer ve Niersbach bir açıklama yapmazken Almanya Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada FIFA’ya 6,7 milyon euroluk bir ödeme yaptığı doğruladı. Ancak federasyona göre yapılan ödemenin 2006 Dünya Kupası ile hiç bir ilgisi bulunmuyor.

İddialarda başrollerde olan Asyalı üyeler konu cevap hakkını kullanmazken Güney Koreli Chung Song-Joon’un, kendisine gönderilen sorulara ilişkin “Bunlar yanıtlamaya değecek sorular değil” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Spiegelden 2006 Dünya Kupası için şok iddia

Kupa kaptan Cannavaro'nun ellerinde yükseliyor... 2006'nın finalinde İtalya penaltılar sonunda Fransa'yı devirerek Dünya Kupası'nı kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!