Sosyal hayatta diyetinizden vazgeçmeyin!

Güncelleme Tarihi:

Sosyal hayatta diyetinizden vazgeçmeyin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 10:29

Diyetin en çok zorladığı anlar sosyal yaşantıda seçim yapma konusunda gerçekleşiyor. İşte diyetinizi sosyal hayatınıza adapte edebilmeniz için öneriler...

Haberin Devamı

Diyet ve beraberinde getirdiği kısıtlamalar çoğu zaman kişiyi zorlayabilir. Kişi genellikle kendini diyeti ve sosyal hayatı arasında bir seçim yapmak zorunda hisseder. Oysa diyet sosyal hayatın tamamlayıcılarındandır. Diyet bir zorunluluk değil, bir düzenlemedir.

Genellikle arkadaşlarla gidilen bir akşam yemeği, diyetinize ihanet etmek için uygun an sayılır. Kişi bir günlük kaçamak yapmak isteyebilir. Bu diyetin ödülüdür. Fakat bazen bu kaçamaklar, olması gerekenden fazlaya kaçabilir ve diyetin son bulmasına yol açabilir. Kaçamak olarak yenilen yemekten hemen sonra "Diyeti zaten bozdum, bunu da yiyebilirim" şeklinde düşüncelerin süregelmesi diyet için tehlike çanlarının çalmaya başladığı anlamına gelir.

Sosyal hayatınızı diyetinizden vazgeçmeden de kolaylıkla sürdürebilirsiniz. İşte birkaç öneri:

Haberin Devamı

1. Akşam yemeğini dışarıda arkadaşlarınızla beraber yiyeceğiniz zaman aç karna yemek randevusuna gitmek en sık yapılan hatalardandır! Uzun süre aç kalmak metabolizmanızı yavaşlatacak ve daha çok acıkmanıza neden olacaktır. Bu yemek sırasında kendinizi kontrol etmenizi engelleyebilir, normalden fazla yemenize yol açabilir.

Sosyal hayatta diyetinizden vazgeçmeyin

2. Menüde diyetinize uygun bir seçenek her zaman vardır. Sağlıklı ve daha hafif seçenekleri tüketmeniz diyetinizi olumlu anlamda etkileyecektir. Yemeklerin yanında salata tüketmeniz, doyma hissini arttıracak ve kalori alımını dengelemenizde size yardımcı olacaktır. Ana yemek olarak sadece salata tercih ederek daha hafif bir seçim yapabilirsiniz.

3. Sık sık ve azar azar yemek, tok hissetmenize yardımcı olacaktır. Böylece diyetinizi bozma ihtimaliniz azalacak ve kaçamakların önüne geçecektir.

4. Ev yemekleri çoğu zaman daha az kalori içerir. Dışarıda evden hazırladığınız küçük sandviçlerle öğününüzü yapabilir, kalori alımını azaltabilirsiniz.

Sosyal hayatta diyetinizden vazgeçmeyin

Haberin Devamı

5. Yapılan kaçamakların "Nasılsa diyeti bozdum. Bunu da yiyebilirim" şeklinde düşünceleri beraberinde getirmemesi gerekir. Fazla kaçırdığınızı düşündüğünüz bir günün ertesinde diyeti bozmak yerine, diyete devam etmek gerekir. Her diyette küçük kaçamaklara yer vardır. Ama haftada birden fazla olmamasına dikkat etmeniz gerekir.

6. Diyeti sadece kilo verme amaçlı bir durum olarak görmemek, sağlıklı bir yaşam tarzı olarak benimsemek hem diyetinizi hem sosyal hayatınızı devam ettirirken size kolaylık sağlayacaktır.

BAKMADAN GEÇME!