Son röportajını bir Türk dergisine verdi

Güncelleme Tarihi:

Son röportajını bir Türk dergisine verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2010 18:18

Sotheby’s Ortadoğu Stratejik İş Geliştirme Asbaşkanı Ali Can Ertuğ’un intiharının ardındaki sır henüz çözülemedi.

Haberin Devamı

Ali Can Ertuğ’un ölmeden önceki son röportajını piyasaya üç ay öne çıkan Türk dergisi XOXO’nun Mayıs sayısı için verdiği ortaya çıktı. İşte o röportajdan çarpıcı sözler…

"Türkiye sanat pazarı büyümeye devam ediyor"

“2009 yılının Mart ayında gerçekleştirdiğimiz ilk Türkiye Çağdaş Sanatı müzayedesi bize sadece Türkiye’den değil, aynı zamanda Asya, Orta Doğu, Avrupa ve Kuzey Amerika’dan da satın alımların olduğunu göstermişti. Türkiye sanat pazarı geçtiğimiz yıldan beri gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Bunun bir diğer kanıtı, dünyanın birçok noktasından sanatçılar, küratörler, eleştirmenler ve koleksiyonerlerin heyecanla takip ettiği Istanbul Bienali’ydi. Bienal geçen yıl hem Türkiye sanatına karşı gelişen küresel ilgiyi hem de sanatın güçlü merkezlerinden biri olarak Istanbul’un uluslararası duruşunu teyit etti.”
“Uluslararası bir müzayede evi olarak, yaptığımız müzayedelerde buradaki sanatçıların başarılarının daha geniş bir pazar tarafından fark edilmesini amaçlıyoruz. Bunun bütün sanat piyasasına fayda getireceğine inanıyoruz. 2009’daki ilk müzayedemizde alıcıların yüzde 66’sı Sotheby’s’in yeni müşterileriydi, bu yıl ise yüzde 32 gibi bir oranla yeni müşterimiz vardı. Bu açıdan, bu bize burada hızla büyüyen bu dinamik piyasaya karşı farkındalığı uyandırma hedefimizin gerçekleştiğini de gösterdi.” 
“Gelecekte Türkiye çağdaş sanat pazarının çok ilgi gören diğer pazarlardan birine dönüşmesini umuyorum. Buradaki çağdaş sanatçıların işlerinin daha geniş bir pazarda, daha fazla fark edileceği günlerin geleceğini umuyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!