Son dakika... Dünya Bankası'ndan çok önemi karar

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Dünya Bankasından çok önemi karar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2017 11:56

DÜNYA Bankası, 2 sene içinde, petrol ve gaz projelerinin finansmanını bırakacağını açıkladı. Tek Gezegen Zirvesi’nde yapılan açıklamaya göre, Dünya Bankası, Paris İklim Anlaşması’nı desteklemek amacı ile 2019 yılı itibari ile petrol ve gaz projelerine maddi kaynak aktarmayacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Değişiklik, ülkelerin Paris Sözleşmesi taahhütlerini yerine getirmelerinde yardımcı olmak amacıyla hazırlandı.

Son dakika... Dünya Bankasından çok önemi karar

Banka yatırımların iklim etkisi hakkında daha fazla veri yayınlayacağını ve hareketi hızlandırmak için diğer gruplarla birlikte çalışacağını da belirtti.

TARİHİ DUYURU

Dünya Bankası tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Küresel çok taraflı bir kalkınma kurumu olarak Dünya Bankası Grubu, hızla değişen dünyaya ayak uydurmak için kendi operasyonlarını değiştirmeye devam ediyor. Dünya Bankası Grubu, 2019'dan sonra petrol ve gaz arama ile üretimini finanse etmeyecektir" dedi. Dünya Bankası Grubu, bu açıklamayı Paris'teki Tek Gezegen Zirvesi (One Planet Summit) sırasında ilan etti.

Haberin Devamı

Son dakika... Dünya Bankasından çok önemi karar

280 MİLYAR DOLARLIK VARLIK

Banka'nın 2017 yılı yıllık raporuna göre, 2017 mali yılında 22.6 milyar dolarlık toplam borç vermenin 4.4 milyar doları enerji ve maden çıkarma endüstrisine gitti. Dünya Bankası’nın 280 milyar dolarlık varlık tabanının yaklaşık yüzde 2'sini petrol ve gaz yatırımları oluşturuyor.

 

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!