Son Aslan kafesten çıktı

Güncelleme Tarihi:

Son Aslan kafesten çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2013 18:57

Wesley Sneijder yeşil sahalardaki yeteneklerini kafes futboluna borçlu...

Haberin Devamı

Hollandalı star kendinden yaşça büyük oyuncularla bir kafesin içinde var olma mücadelesi verdi. Özelliklerini orada perçinledi. Potansiyelini Ajax’ta gösterdi ve parladı.

Galatasaray ve Türk futbol tarihinin en önemli transferlerinden biri olan Wesley Sneijder’in yeşil sahalardaki serüveni çok ilginç bir noktadan başladı.
Doğup büyüdüğü yer olan Ondiep’te futbola başlayan Sneijder’ın popülaritesi “Cage” yani “Kafes Futboluyla” arttı. Kendinden yaşça büyük oyuncularla bir kafesin içinde var olma mücadelesi veren Sneijder yetenekleriyle sokakların da en aranılan futbolcusu olurken, potansiyelini daha sonraki yıllarda Ajax Futbol Okulu’nda göstermeye devam etti.

SABAHLARA KADAR FUTBOL

Gençlik yıllarını bir kafenin arka tarafında dedesinin verdiği futbol topuyla geçiren Sneijder, ilk birasını Cadılar Bayramı’nda futbol sayesinde kazandı.
Uyuşturucu ve alkolün sardığı sokaklarda saatler gece yarısını gösterirken Sneijder hala futbol oynuyor, çılgınca kavgaların arasından çıkarak hayatta kalıyordu.

Haberin Devamı

BU OYUN BENİM OYUNUM

Kafes futbolu, Sneijder’in gelişiminde büyük bir yere sahip. “Benim oyunum” şeklinde tanımladığı kafes futbolu Sneijder’in karşılaştığı koşulları çoğaltırken, küçük bir alanda hızlı düşünmesini ve hareket kabiliyetini geliştirmesini sağladı.

Kafes futbolu nedir?

Kafes futbolunda alan metal filelerle çevrilmiş, 10x5 metre boyutlarında beton bir zeminden oluşur. Karşılaşmalar 3’e 3 olarak yapılır ve tek pas zorunlu kurallardan biridir.

Lakabı: SNİPER

Dünyanın en iyi ölü top ustaları arasında gösterilen Sneijder’in lakabı ise “Sniper” (Nişancı). Sneijder aynı zamanda Hollanda’da tüm zamanların en golcü orta sahası olmayı başardı.

Sneijder’i bu ceket anlatıyor

Galatasaray’ın yeni yıldızı, hayatındaki dönüm noktalarını Nike’ın yaptığı özel bir ceketin üzerinde topladı.

Hollandalı yıldızın Nike ile yaptığı reklam anlaşması gereği kendisi için üretilen özel deri ceket, Sneijder’in kariyerindeki en önemli sırları da içinde saklıyor.

1- Reklam filmi Sneijder’in büyüdüğü Ondiep’te çekildi.
2- Cekette yer alan “X” işareti Roma rakamı ile 10 numarayı ifade eder ve kariyerinin en başarılı dönemi olan 2010 yılını simgeliyor. Aynı zamanda Inter ve Hollanda milli takımında giydiği 10 numarayı.
3- Kanarya logosu Sneijder’in futbola başladığı DOS kulübünün logosunu işaret ediyor.
4- Dur işareti ise Çocuk İstismarına karşı çalışan bir vakıfın sembolü. Sneijder ve karısı ise bu vakfın en büyük elçileri.
5- Ceketin arkasında yer alan W ve Y işaretleri Wesley ve Yolante aşkını temsil ediyor. Yolante başarılı futbolcunun hayatındaki en büyük dönüm noktalarından biri olarak görülüyor.
6- Cekette yer alan III işareti ise futbolcunun kardeşleri Rodney ile Jeffrey ve oğlu Jessey’i sembolize ediyor.

Son Aslan kafesten çıktı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!