Sol şeritten son sürat Samandıra'ya

Güncelleme Tarihi:

Sol şeritten son sürat Samandıraya
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 23:50

İsmail Köybaşı artık Fenerbahçe forması giyecek...

Haberin Devamı

iSMAiL Köybaşı, artık Fenerbahçe forması giyecek...

Beşiktaş ile sözleşme yenilemeyen milli sol bek, sarı lacivertli kulüple anlaştı, Fenerbahçe’nin yeni transferi olarak yeni bir maceraya yelken açtı...

Beşiktaş ile sözleşmesi bittikten sonra pazarlık masasına oturmadan, yönetime haber gönderen ve yıllık 1 milyon 800 bin Euro isteyen Köybaşı’na, “Dengeleri bozamayız. Sana 1 milyon 200 bin Euro yıllık ve maç başı 10 bin euro teklif ediyoruz” denildi. Ancak, milli oyuncunun Fenerbahçe ile pazarlık halinde olduğu haberi alınınca, ipler koptu.

Ve dün İsmail Köybaşı, Fenerbahçe ile her konuda anlaştı.

YARIN İDMANA ÇIKACAK
4 yıllık imza sonrası milli sol bek artık sarı lacivertli formayla boy gösterecek. İsmail ile pazar günü görüşen ve prensipte anlaşan Fenerbahçe, dün öğlen saatlerinde transfere son noktayı koydu.

Maç başları ile birlikte yıllık 1 milyon 750 bin Euro alacak olan Köybaşı’nın, yarın yeni takımıyla ilk idmanına çıkması bekleniyor.

Peki bu transfer nasıl sonuca vardı?

Sezon bitimiyle Köybaşı, Beşiktaş ile sözlü olarak anlaştı ve milli takım kampına öyle gitti.

Ancak, süreç uzayınca siyah beyazlılardan izin alarak kendisine talip olan diğer Avrupa kulüpleri ile görüşmeye başladı.

İSTEKLERİ REDDETTİ AMA...
BU görüşmeler sürerken Beşiktaş yönetimi, yeniden İsmail ile temasa geçti ve anlaşmak istediğini bildirdi. İsmail bu süreçte kendisine talip olan Fenerbahçe ve Galatasaray’ın görüşme isteklerini reddetti. Beşktaş’ın sol bek arayışında olduğu haberleri ve Kolarov isminin sıkça anılmaya başlamasıyla, İskenderun’da tatilde olan ve kulübünden haber bekleyen İsmail menajerine, yeni arayışlara başlaması yönünde talimat verdi. Fenerbahçe, görüşmelere hız verdi. Milli sol bek, Fenerbahçe’nin teklifine “Evet” dedi. Dün saatler 16.30’u gösterdiğinde iş bitti.

GÜNÜN SORUSU: İsmail, Gökhan Gönül sonrası bir misilleme mi, yoksa Fenerbahçe için bir ihtiyaç transferi mi?

İLKER YASİN: KESİNLİKLE MİSİLLEME
O bölgede oynayan futbolcu olarak Hasan Ali Kaldırım var. İsmail Köybaşı’nın performansı Hasan Ali’den yüksek değil. Ortadaki tabloya bakınca, bu transferin bir ihtiyaç değil, misilleme olduğunu düşünüyorum.

RÜŞTÜ REÇBER: CANER GİDİNCE İHTİYAÇ OLDU
İSMAİL Köybaşı bir ihtiyaç transferidir. Fenerbahçe şu anda o mevkide en önemli oyuncusu olan Caner’i kaybetti. Ve o bölgede oynayan Hasan Ali ile birlikte uzun süreli maratonu sürdürecek bir futbolcuya ihtiyacı vardı.

HAKAN ÜNSAL: ÇOK DAHA İYİ BİR İSMAİL İZLERİZ
PAKET transfer. Önce Beşiktaş neden bıraktı anlamadım ve şaşırdım. Performans sebebi ile değildir mutlaka. Beşiktaş cefasını çekti, Fenerbahçe keyfini sürecek İsmail’in. Ekstra motivasyon ile oynayacak ve daha iyi bir İsmail göreceğiz.

UĞUR MELEKE: AZİZ YILDIRIM GİBİ BAKMALIYIZ
GEÇEN sezon Hasan Ali, tartışmaya kapalı bir adamı, Caner’i kesmiş. İsmail’in, Hasan’dan çok ekstrası var mı, iki oyuncuyu ayrı ayrı istihdam etmek mümkün mü, bence hayır. Bu transferi ancak Aziz Yıldırım kafasıyla açıklayabiliriz.

KENAN BAŞARAN: BEŞİKTAŞ'IN TAVRI ANLAŞILIR DEĞİL 
MİSİLLEME olduğunu düşünmüyorum. Hadi ilk 11 için yeterli bulmadınız, kulübeki yedeğinizin Köybaşı olması kötü mü olur, olmaz. Beşiktaş’ın onca yıl sakat Köybaşı’na sabredip, tam kendini bulmuşken vazgeçmesi de anlaşılır değil.

KORAY DURKAL: NE EKSİĞİ NE DE FAZLASI VAR
HER ikisinin de doğru cevap olduğunu düşünmüyorum. Caner çok önemli bir oyuncuydu.  Ancak Hasan Ali de performansı sürekli artan önemli bir oyuncu. Köybaşı’nın ondan fazlası yok. Sol bek için kulübede önemli bir alternatif olur.

Sol şeritten son sürat Samandıraya


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!