Benzema, şantaj suçlamasını kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Benzema, şantaj suçlamasını kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2015 12:37

Fransa Milli Takımı'ndan arkadaşı Valbuena'ya seks kasedi ile santaj yaptığı suçlamasıyla dün Paris'te gözaltına alınan Real Madrid'in yıldız oyuncusu Karim Benzema, basına yansıyan haberlere göre 'santaj suçunda payı olduğunu kabul etti.' Öte yandan Versailles Savcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Benzema hakkında, 'şantaj girişimine yardım etmek' ve 'suç şebekesine katılmak' suçlamalarıyla en az 5 yıl hapis talebiyle soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Haberin Devamı

Mathieu Valbuena'ya yapılan santajda yer aldığı iddiasıyla dün Paris yakınlarındaki Versailles'de gözaltına alınan ve bugün mahkeme önüne çıkarılan Real Madrid'in Fransız yıldız futbolcusu Karim Benzema, 'santaj suçunda payının olduğunu' kabul etti.


AFP'nin haberine göre soruşturmaya yakın bir kaynak, Valbuena'ya santaj yapan ekipten bir kişinin Benzema'nın çocukluk arkadaşı olduğunu ve bu kişinin 'isteğiyle' Benzema'nın, Valbuena ile iletişime geçtiğini belirtti.

Avrupa basınında yer alan haberlere göre de soruşturmayı yöneten savcı özellikle Benzema'nın, Valbuena'ya '150 bin Euro'yu ver kurtul' demesi üzerinde duruyor. Karim Benzema suçlu bulunursa 7 yıl hapis cezası ile karşılaşabilir. 

Ünlü İspanyol spor gazetesi Marca'nın haberine göre de, Benzema, Valbuena'ya, 'santajcılara istedikleri parayı ver' mesajını, 8 Ekim'de oynanan Ermenistan maçı öncesindeki Fransa milli takım kampında verdi.

Haberin Devamı

SAVCILIK AÇIKLAMASI: 5 YIL HAPİS TALEBİYLE SORUŞTURMA AÇILDI
Versailles Savcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise Benzema'ya adli soruşturma açıldığı belirtildi. Soruşturma kapsamında adli kontrol kararı alınan Benzema'nın Valbuena'yla iletişime geçmesi yasaklandı. Açıklamada, "Hakim karşısına çıkan Karim Benzema hakkında 'şantaj girişimine yardım etmek' ve 'suç şebekesine katılmak' suçlamalarıyla en az 5 yıl hapis talebiyle soruşturma açılmıştır" ifadesine yer verildi.

MİLLİ TAKIMDAN ÇIKARILDILAR
Öte yandan Fransa Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, şantaj soruşturmasında adları geçen Karim Benzema ve Mathieu Valbuena'yı, Almanya ve İngiltere ile oynanacak hazırlık maçlarının kadrosuna almadı.

Deschamps, düzenlediği basın toplantısında, Real Madrid'de forma giyen Benzema ve Lyon'da oynayan Valbuena'nın, 13 Kasım'da Almanya ve 17 Kasım'da İngiltere ile yapılacak dostluk maçlarında forma giymeyeceğini açıkladı.

Fransız teknik adam, 2 ismin kadro dışı bırakılmasının şantaj iddialarıyla ilgili olmadığını belirterek Benzema'nın sakatlığı, Valbuena'nın da psikolojik durumu nedeniyle karşılaşmalarda forma giymeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Benzema hakkındaki soruşturmayla ilgili konuşmak istemeyen Deschamps, "Olay hakkında herkes ne biliyorsa ben de o kadar bilgiye sahibim. Yargıya yansımış bir durum var. Bırakalım adalet işini yapsın" ifadelerini kullandı.


CISSE DE GÖZALTINA ALINMIŞTI
Benzema'nın avukatı Sylvain Cormier, dün basın mensuplarına yaptığı açıklamada müvekkilinin suçlamalarla ilişkisinin olmadığını savunmuştu. Cormier, açıklamasında, "Karim Benzema'nın bu konuda hiçbir sıkıntısı yok. Tam tersine adalete yardım edebildiği için çok mutlu. Bir an önce bu olayın adalet önünde aydınlatılmasını ve bitirilmesini arzu ediyor" demişti.

Olayla ilgili olduğu belirlenen üç kişinin halihazırda tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında Fransız futbolcu Djibril Cisse de başkent Paris'te 13 Ekim'de gözaltına alınmış, aynı gün serbest bırakılmıştı. Cisse, olayın ardından bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada futbolu bıraktığını duyurmuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!