Soğancıoğlu:Oyuncuların aldıkları ücretler çok fazla

Güncelleme Tarihi:

Soğancıoğlu:Oyuncuların aldıkları ücretler çok fazla
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2011 15:55

Beşiktaş Kulübü Mali İşlerden ve Sponsorluklardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ertunç Soğancıoğlu, kulüp giderlerinin düzeltmeye çalıştıkları bir konu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Ceylan Intercontinental Otel'de düzenlenen divan kurulu toplantısında üyelerin eleştirilerini yanıtlayan Soğancıoğlu, gider konusunun endişeyle karşıladıkları ve düzeltmeye çalıştıkları unsurlardan biri olduğunu dile getirdi.

Yeni sponsorluk arayışlarında olduklarını kaydeden Soğancıoğlu, “Sportif başarının sağlanması çok önemli. Sportif başarı parayı da getirmektedir. Para da iyi kullanılmalı. Ayrıca oyuncuların Türkiye'de aldıkları ücretler çok fazla. Avrupa'dan getirdiğimiz oyuncularda zorlanıyoruz. Bunun için altyapıdan da oyuncu çıkması gerekiyor. 2-3 yılda bir bu yöndeki oyuncu katkısı mali yönden önemli destek sağlayacaktır” diye konuştu.

Tasarruf için çalışmalar başlatıldığını vurgulayan siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, “Takımın yurt dışı gidiş maliyetlerinin çok fazla olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Stoke City maçı için 3 gün kalınacak. Bu 54 bin sterlin. Özel uçakla gidiyoruz. 76 bin avro yapıyor. Borç azaltılması için sponsorluk konusunda çalışmalar yapılıyor. Ancak futbolda yaşanan olaylar bu konudaki çalışmalarımızı ikinci plana itmiştir. Altı kuruluşla sponsorluk çalışması sürüyor. Amatör şubeler için bu çalışmalar yapılıyor. Bu şekilde kulübe destek sağlanacaktır” dedi.

Geçen yıl alınan 75 milyon dolarlık banka borçlarının ana para ödemesinin ilkini 30 Eylül'de 3.5 milyon dolarla yapacaklarını anlatan Ertunç Soğancıoğlu, “Kredi ilave borç için alınmamıştır. Ödenmesinde zorlanılan borçların kapatılması için kullanılmıştır. Kısa vadeli borçlar uzun vadeye yayılmıştır. Gelirlerin artması için tüm camianın çalışması gerekiyor. Kombine satış beklentilerimizin altında kaldı. Beşiktaş camiası 5 bine yaklaşmayan bir kombineyi alamayacak düzeyde değil. Kombineleri satışa çıkarırken 16 milyon civarında bir gelir bekliyorduk. Ancak 5 bin civarındaki kombine satışı 11 milyon civarında gelir getirmiştir” ifadesini kullandı.

Soğancıoğlu son olarak Atıf Keçeci'nin gündeme getirdiği ulaşım giderlerine değinerek, “Bu konuda araştırmaya gideceğiz. Beşiktaş'ta sürekli bir hareket var. Değişik sayıdaki oyuncu farklı şehirlere veya ülkelere gitme durumda. Kulübün büyüklüğü oranında giderler artmıştır” diye konuştu.

BAŞKANIN KATILMADIĞI TOPLANTIDA 8 YÖNETİCİ

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü'nün bu yıl yapılan ikinci divan kurulu toplantısına fazla ilgi olmadı.

Kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve Metin Keçeli'nin rahatsızlıkları nedeniyle yer almadığı toplantıda yönetim adına Fahrettin Curoğlu, Ertunç Soğancıoğlu, Orhan Saka, Cengiz Zülfikaroğlu, Şeref Yalçın, Ahmet Akpınar, Necip Sever ve Mehmet Soysal yer aldı.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, önemli bir divan kurulu toplantısın yaptıklarına dikkati çekerek, “15'e yakın arkadaşımız konuştu ve diğer üyeler sakin bir şekilde dinledi. Yönetim kurulu da eleştiriler konusunda notlarını almıştır. İnanıyorum ki bu söylenenlere kulak vereceklerdir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!