Slovakya galibiyeti, Bosna'yı sokağa döktü

Güncelleme Tarihi:

Slovakya galibiyeti, Bosnayı sokağa döktü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 09:45

Futbolda, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde, Slovakya'yı 2-1 yenen Bosna Hersek'in, grup birincisi olarak Dünya Kupası'na doğrudan katılma yolunda büyük bir avantaj yakalaması, başta başkent Saraybosna olmak üzere, ülkenin birçok yerinde büyük çoşkuyla kutlandı.

Haberin Devamı

Bosna Hersek'in Slovakya karşısında 2-1 galip gelmesinin ardından binlerce Bosna Hersekli sokaklara döküldü. Caddelerde konvoylar oluşturarak ellerinde Bosna Hersek ve Türkiye bayrakları taşıyan Boşnaklar, sevinç şarkıları söyleyip sloganlar atarak galibiyeti kutladı. Başkent Saraybosna'nın en merkezi yerindeki Mareşal Tito Caddesi'ni uzun süre trafiğe kapatan vatandaşlar, meşaleler yakarak, “Seni seviyoruz Bosna”, “Brezilya'ya gidiyoruz” tezahüratları eşliğinde Brezilya'ya özgü samba dansı yaptı. Saraybosna'da yaşayan Türkler de Türkiye'nin Romanya karşısında 2-0 galip gelmesinin ardından sevinçlerini, Boşnaklarla birlikte sokaklara dökülerek paylaştıkları görüldü.

Saraybosna'nın yanı sıra, ülkenin diğer büyük kentleri Zenitsa, Tuzla, Mostar, Travnik, Bihaç ve Gorajde de büyük kutlamaların yaşandığı öğrenildi. Futbolda, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda, deplasmanda Slovakya ile karşılaşan Bosna Hersek, maçın ilk yarısını Marek Hamsik'in 42. dakikada bulduğu golle 1-0 geride kapatmış olmasına rağmen, 70. dakikada Ermin Biçakçiç ve 78. dakikada İzet Hayroviç'in kaydettiği gollerle maçtan galip ayrılarak, grup maçlarının bitimine iki maç kala, Yunanistan'ın önünde grup liderliğini sürdürdü. Bosna Hersek, son iki maçını evinde Lihtenştayn'a ve deplasmanda Litvanya'ya karşı oynayacak. Bosna Hersek, Lihtenştayn ile deplasmanda oynadığı ilk maçı 8-1, Litvanya ile kendi sahasında oynadığı maçı ise 3-0 kazanmıştı. Bosna Hersek, Yunanistan'la aynı puana (19) sahip olmasına rağmen, gol averajı ile G Grubu'nda ilk sırada yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!