Skandalın izini 12 milyar dolara silecek

Güncelleme Tarihi:

Skandalın izini 12 milyar dolara silecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 17:50

DİZEL skandalıyla sarsılan, kayıplarını ve marka imajını elektrikli otomobillere yönelerek telafi etmeye çalışan Volkswagen’den önemli bir Çin hamlesi geldi.

Haberin Devamı

Alman otomotiv devi 2025 yılına kadar Çin’de elektrikli otomobil üretmek için 11.8 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Skandalın izini 12 milyar dolara silecek

Volkswagen’in Çin’deki biriminin başında bulunan Jochem Heizmann’ın Reuters’a verdiği bilgiye göre bünyesinde bir çok markayı barındıran Volkswagen’in önümüzdeki 2-3 yıl içinde 15 NEV araç modelinin satışına başlayacağını, 2025 yılından sonra ise 25 yeni modeli daha satışa sunacağını açıkladı. Heizmann, Volkswagen’in 2020 yılında Çin’de 400 bin, 2025 yılında ise 1.5 milyon elektrikli otomobil satmayı hedeflediğini söyledi.

ÜRETİM 2018’DE BAŞLIYOR
Çin, ülkede faaliyet gösteren araç üreticileri için NEV (new energy vehicles) adı verilen yeni nesil elektrikli araçların üretimi için 2019’a kadar ulaşılması gereken kesin üretim kotaları belirledi.

Haberin Devamı

Volkswagen Group’un şirketlerinin ve Çin’deki ortaklıklarının belirlenen kotadaki yeni enerjili araç satış rakamlarını yakalayacaklarına inandığını belirtti. Çin’de asgari satış rakamlarını yakalayamayan üreticilerin eksik kaldıkları rakamlar için para ödemesi gerekiyor. VW’nin Çin’deki ortağı Anhui Jianghuai Automobile Group, önümüzdeki yılın ilk yarısından itibaren üretime, ikinci yarı ise satışlara başlıyor. Volkswagen şu anda Çin’de yaklaşık 10 farklı NEV modelinin satışını yapıyor. Ancak araçların hiçbirini Çin’de üretmiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!