Sırt, göğüs, bacak dekoltesi var el neden olmasın

Güncelleme Tarihi:

Sırt, göğüs, bacak dekoltesi var el neden olmasın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2012 00:00

O bir eldiven tasarımcısı. Dünyada Nina Peter, La Crasia gibi örnekler var ama Seza Batıoğlu Türkiye’de bir ilk. Aslında annesi gibi iç mimar olmak istiyordu.

Haberin Devamı

Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Tasarım Bölümü’nden mezun oldu. “Eldiven takmayı çok seviyorum ama hiçbir yerde istediğim eldivenleri bulamayınca, böyle bir fikir geldi aklıma” diyor. Fikir de şu şekilde gelişmiş: “Bir gece uyku tutmadı, elime kağıt-kalem aldım, elimi kağıdın üzerine koydum ve silüetini çizdim. Sonra tırnakları çizdim. Daha sonra bir anda aklıma gelen bir eldiven modeliyle kalemi sürükledim. Ortaya muazzam bir şey çıktı. Çizimlerimi arkadaşlarıma gösterdim büyük beğeni topladı, ben de bu işe el attım.”
Batıoğlu’nun ilk eldiven koleksiyonu bir aydır satışta. 50 parçadan oluşuyor ve neredeyse tamamı siyah. Modeller ufak tefek esprilerle renkleniyor. Batıoğlu iddialı, bize yazın da eldiven taktıracakmış. Siyah dışındaki renkleri bahara-yaza sakladığını söylüyor. Özellikle de pudra renklerini. “Bir davete giderken yazlık eldiveninizle farklılaşabilirsiniz” diyor. “Seksi modellerde el dekoltesi kullandığınızı gördüm... Bu kavramı da sizinle uydurdum şu an. Elin dekoltesi olur mu yahu?” diye soruyorum, cevap veriyor: “Çok doğru bir kavram! Sırt, göğüs, bacak dekoltesi var da el neden olmasın! İşte farklılık da tam bu noktada. Çoğunlukla kısa, dantelli, delikli farklı aksesuvarlarla birleştirilmiş modellerle feminen bir görüntü oluşturmak istedim. Kadınların da ışığını yansıtan dekolte değil mi?”
Nelerden ilham aldığına gelince: “Çağdaş ve çağın ilerisindeki kadınlardan etkileniyorum. Modelleri yaratırken giydikleriyle adından söz ettiren göz önünde olan bütün ünlüleri veya etrafımda farklı tarzı olan arkadaşlarımı ya da kadınlara bakarak onlara hayalden bir eldiven takıyorum.”

Haberin Devamı

AJDA PEKKAN’A ÇAĞRI

Eldiven nasıl bir aksesuvar sizce?
- Tasarladığım eldivenler bir aksesuvar değil kıyafetin bir bütün. İnsanlar giydikleri kıyafete göre eldiven almayacak. Aldıkları eldivene göre kıyafet giyecek. Burada giydikleri aslında aksesuara dönüşecek.
Takana ne katar?
- Hava. Takmayana da hayalgücünü kaybettirir.
Tene teması engellediği için sevilmez ya, siz eldivenle tokalaşanlardan mısınız?
- Hayır ben de temasın olmasını isterim. Hatta tokalaşmayı değil sarılmayı tercih ederim.
Peki bu geçici bir heves mi? Yarın eldiven olmadı ayakkabı yapayım der misiniz?
- Kesinlikle değil. Artık hayatımın bir parçası olmuş durumda. Her şey bununla ilgili ilham veriyor. Zevk sahibi ve kendinden emin kadınlar başta, farklı olmaya çalışan herkese hitap ediyor.
Ünlülerden keşfedenler var mı?
- Hayır daha bir ay bile olmadı eldivenlerimi tanıtalı. Ama Ajda Pekkan’a duyurmak istiyorum. Yalnızca onun için bir eldiven bile yaptım. Hani hayal gücümün çok geniş olduğunu söylemiştim ya, bu eldiveni Pekkan’ın eline taktım ben aslında!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!