Sırada yeni İnönü var

Güncelleme Tarihi:

Sırada yeni İnönü var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2010 18:14

Beşiktaş başkanlığı için yeniden aday olan Yıldırım Demirören'in yönetim kurulu aday listesinde yer alan Alaattin Aykaç, Doğan Haber Ajansı'na konuştu.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük petrol tanker filosuna sahip Palmali Holding'te başkan yardımcısı olarak görev yapan Aykaç, en büyük hedeflerinin profesyonel yönetime geçerek İnönü Stadı'nın yenilenmesi olduğunu söyledi.

Palmali Holding'in başkanı Mübariz Mansimov'un "kardeşim" dediği Aykaç'a tam destek verdiğini söylerken "Benim oyum tabi ki Alaattin Aykaç'a olacak. Hem Yıldırım Demirören, hem de Murat Aksu çok güzel, demokratik bir seçim kampanyası yapıyor. Bir Beşiktaş kongresi üyesi olarak kazanan kesinlikle Beşiktaş olacağına inanıyorum" dedi.

BORÇLAR BANA RAHATSIZLIK VERMİYOR

Ana dili gibi İngilizce ve Rusça bilen Aykaç, Yıldırım Demirören'in kulüpten yüksek alacaklarından rahatsız değil. Aykaç, Demirören'in uzun yıllar kulübün ayakta kalması, yeni yatırımlar yapabilmesi için önemli bir destek verdiğini söyleyerek "Bu sayede Beşiktaş kulübünü banka faizleriyle borçlanmaktan, ekstra bir yük altına sokmaktan kurtardı. Borçlar bana bir rahatsızlık vermiyor. Beşiktaş'ın gücü bu borçları ödemeye yeterli" diyor.

Haberin Devamı

HATALARDAN DERS ALDIK

Demirören'in geçmişte bazı hatalar yaptığını ancak hatanın çalışıldığı, iş yapıldığı için olduğunu belirten Aykaç "İnsanlar çalışmadan hata yapmazlar. Amacımız daha profesyonel bir yapı, daha sesli bir yapı oluşturabilmek. Bütün branşlarda profesyonelleri iş başına koymak. Yönetim Kurulu da denetim anlamında kullanmak. Yönetici arkadaşların işlerini kolaylaştırmak. Beşiktaş'taki tüm kontrolü daha iyi ele alabilmek" dedi.

SPONSORLUK GELİRLERİ ARTACAK

Beşiktaş'ın futbol olarak getirdiği geliri, kendini döndürebilecek

Düzeyde olduğunu söyleyen Alaattin Aykaç, "Tabi ki sosyal faaliyetler açısından Beşiktaş sadece bir futbol kulübü değil. Diğer branşlarla birlikte diğer amatör branşlara da destek vermesi gerekiyor. Yıllık bu branşlara giden 10 milyon dolarlık bir bütçe var. Bu da sponsorluk gelirleriyle desteklenmesi halinde Beşiktaş'ın futboldan kazandıkları kulübe yetecektir. Bunun artırılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Beşiktaş'ın mevcut marka değeri sponsorluk gelirlerin çok daha üzerinde olduğuna inanıyorum"

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLUK ŞANSIMIZ DEVAM EDİYOR

Geçen yılı çok başarılı kapattıklarını söyleyen Aykaç "İki kupa birden aldık. Şimdi önümüzde ligin ikinci yarısı var. Ben Beşiktaş'ın şampiyonluk şansını çok yüksek görüyorum. Aradaki farkın kapanacağını düşünüyorum. Artı dünyada futbolda çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. Avrupa kupalarından dünya devleri Barcelona, Real Madrid gibi kulüpler elendi. Futbolda ne olacağı belli olmuyor. Ben şansımızın diğer takımların ne kadarsa bizim de o kadar"

DENİZLİ İLE DEVAM

Günlük başarıların Beşiktaş gibi büyük kulüpler için geçerli olmadığına dikkat çeken Aytaç "Uzun vadeli çalışmalar yapılması gerekiyor. Bunun için mevcut teknik ekibe sezon ortasında içinde değişiklik yapılmasına karşıyım. Sayın Denizli, geçen yıl iki kupa kazandırmış Türkiye'nin en iyi hocalarından biri. Yolumuza kendisiyle birlikte devam etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

SIRADA YENİ İNÖNÜ STADI VAR

Beşiktaş'ın Fulya Projesi'nden sonra sırada çok daha büyük bir proje olduğunu söyleyen Aykaç, "Amacımız Beşiktaş'ın mabedi İnönü Stadı'nın yenilenmesi. Bugün Avrupa'da bütün büyük kulüplerin en önemli gelir kaynağı stadları. Sabit gelir olmadan, taraftar desteği alamayan kulüplerin yaşayabilmeleri çok zor. İnönü stadının yenilenmesi projesine büyük ağırlık vereceğiz. Bunun için her türlü alt yapıyı sunacağız. Bu stadyumu daen kısa zamanda bitirmek en önemli amacımız"

BORÇLAR DERT DEĞİL

-Beşiktaş denilince akla ilk olarak Demirören'in kulüpten alacağı geliyor. Bu durum sizi rahatsız ediyor mu?

Yıldırım Demirören uzun yıllar kulübün ayakta kalması, yeni yatırımlar yapabilmesi için önemli bir destek verdi. Bu sayede Beşiktaş kulübünü banka faizleriyle borçlanmaktan, ekstra bir yük altına sokmaktan kurtardı. Borçlar bana bir rahatsızlık vermiyor. Beşiktaş'ın gücü bu borçları ödemeye yeterli.

Haberin Devamı

Aykaç röportajının diğer soru ve cevapları şöyle:

- Böyle bir durumda göreve geldiğinizi varsayarak çare olarak ne planlıyorsunuz?

Sayın Demirören'in de belirttiği bu güne kadar hatalardan kendisi de ders aldı. Hata, çalıştığı, iş yaptığı için oluyor. İnsanlar çalışmadan hata yapmazlar. Amacımız daha profesyonel bir yapı, daha sesli bir yapı oluşturabilmek. Bütün branşlarda profesyonelleri iş başına koymak. Yönetim Kurulu da denetim anlamında kullanmak. Yönetici arkadaşların işlerini kolaylaştırmak. Beşiktaş'taki tüm kontrolü daha iyi ele alabilmek.

-Beşiktaş'ta profesyonel manada bir yapılanma düşünüyor musunuz?

Bugüne kadar branşları hep yöneticiler yönetmişlerdi. Tabi bunun artıları ve eksileri var. Amatör ruhla yönetimin getirdiği artıların yanı sıra profesyonel insanların bunu yapması ve desteğin yönetim kurulu tarafından verilmesi çok daha önemli. Sayın başkanın bu güne kadar yaptığı açıklamalardan da bunu anlıyorum.

Haberin Devamı

-Kulübün gelirlerini artırma konusunda ve sponsorların fazlalaştırılarak amatör branşların yükü azaltılabilinir mi?

Daha önceden de açıkladığımız gibi Beşiktaş'ın futbol olarak getirdiği gelir, bugün kendisini götürebilecek düzeyde. Tabi ki sosyal faaliyetler açısından Beşiktaş sadece bir futbol kulübü değil. Diğer branşlarla birlikte diğer amatör branşlara da destek vermesi gerekiyor. Yıllık bu branşlara giden 10 milyon dolarlık bir bütçe var. Bu da sponsorluk gelirleriyle desteklenmesi halinde Beşiktaş'ın futboldan kazandıkları kulübe yetecektir. Bunun artırılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Beşiktaş'ın mevcut marka değeri sponsorluk gelirlerin çok daha üzerinde.

-Geçmişe bakıldığında yapılan hatalar sizce Demiröreni yıprat mı? Bu seçimi kazanma şansı nedir?

Beşiktaş kulübünün gerçek sahipleri kongre üyeleridir. Ben seçimin gayet demokratik geçeceğine inanıyorum. Şansımız olduğunu düşünüyorum.

-Sizce Beşiktaş'ın bu yılkı şampiyonluk şansı nedir?

Geçen yılı çok başarılı kapattık. İki kupa birden aldık. Şimdi önümüzde ligin ikinci yarısı var. Ben Beşiktaş'ın şampiyonluk şansını çok yüksek görüyorum. Aradaki farkın kapanacağını düşünüyorum. Artı dünyada futbolda çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. Avrupa kupalarından dünya devleri Barcelona, Real Madrid gibi kulüpler elendi. Futbolda ne olacağı belli olmuyor. Ben şansımızın diğer takımların ne kadarsa bizim de o kadar.

-Transfer önümüzdeki yıl yapılırsa en çok dikkat edilmesi gereken hususlar ne olabilir?

Beşiktaş'a tabi ki ses getirecek transfer yapılması gerekiyor. Ancak teknik ekiple birlikte hareket edilerek en iyi transferler yapılacaktır.

-Çok Coach değiştirmek bir takım için başarıya giden yolun uzaması anlamına geliyormu?

Günlük başarıların Beşiktaş gibi büyük kulüpler için geçerli değil. Uzun vadeli çalışmalar yapılması gerekiyor. Bunun için hoca değiştirmek yerine mevcut teknik ekibe sene içinde değişiklik yapılmasına karşıyım.

-Sezon sonunda diyelim Denizli başarısız oldu yönetime yine devam etmesi için ısrarcı olurmusunuz?

Sayın Denizli bu kulübe geçenyıl iki kupa kazandırmış Türkiye'nin en iyi hocalarından biri. Demirören'de aynı düşünüyor. Yolumuza kendisiyle birlikte devam etmeyi düşünüyoruz.

-Sizce kulübün en büyük handikapı nedir?

Yönetim yapısının daha da profesyonelleştirilmesi, sponsor gelirlerinin artırılması gerekiyor. Beşiktaş'ın Fulya Projesi'nden sonra sırada çok daha büyük bir proje var. O da gündeme gelen Beşiktaş'ın mabedi İnönü stadının yenilenmesi. Bugün Avrupa'da bütün büyük kulüplerin en önemli gelir kaynağı stadları. Sabit gelir olmadan, taraftar desteği alamayan kulüplerin yaşayabilmeleri çok zor. İnönü stadının yenilenmesi projesine büyük ağırlık vereceğiz. Bunun için her türlü alt yapıyı sunacağız. Bu stadyumu daen kısa zamanda bitirmek en önemli amacımız.

Beşiktaş'ta çok güzel, demokratik bir seçim oluyor. Kazanan taraf Beşiktaş olacaktır. Kongre üyeleri zaten Beşiktaş'ı yönetmeye layık insanları seçecektir.

Ana dili gibi İngilizce, Rusça ve Azerice biliyor. Milyarder iş adamı Mübariz Mansimov'un sağ kolu olan Aykaç, yurtdışında gemicilik üzerine eğitim aldı. Uzun yıllardır deniz sektöründe görev yapan Aykaç, çok dikkatli bir kişiliğe sahip.Evli ve ikiz çocuk babası olan Aykaç'ın adı geçen yıl kasım ayında Beşiktaş'ın İstanbul'daki Wolfsburg maçı sonrasında Palmali Grubu'nun başkanı Mübariz Mansimov tarafından Yıldırım Demirören'e önerilmişti. Demirören'in "Beraber yürüyelim" diyerek teklif götürdüğü Mansimov, Beşiktaş Kulübü başkanına "Benim listede yer almam mümkün değil. Yardımcım Alaattin Aykaç'ı al. Maddi manevi desteklerim, sen rahat ol" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!