Sırada Televizyon programı var

Güncelleme Tarihi:

Sırada Televizyon programı var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2015 15:31

Behzat Gerçeker ve Samsun Demir, birlikte hazırlayıp sundukları ve birbirinden ünlü sanatçıları ağırladıkları “Enbeğenilen” programıyla her pazartesi akşamı TRT FM’de... ENBE Orkestrası’nın şefi Behzat Gerçeker’e bu projenin nasıl doğduğunu ve Demir’le yollarının nasıl kesiştiğini sorduk.

Haberin Devamı

* Henüz sizin yayını keşfetmemiş olanlar için sorayım, nasıl bir program bu “Enbeğenilen”?
- Samsun Demir’le birlikte sunuyoruz ve pazartesi akşamları yayın yapıyoruz. Canlı yayın ve yaklaşık iki saat sürüyor... Türkiye’nin önemli starlarını konuk ediyoruz. Çoğu da yeni şarkılarını ilk olarak bizim programımızda söylüyor.

* Her yayında mutlaka bir konuk oluyor değil mi?
- Evet, her hafta mutlaka... Konuksuz yayın yapmıyoruz. Ajda Pekkan mesela, 30 yıl aradan sonra ilk kez bir radyo programına konuk oldu.

* Ya telefon bağlantısı?

- Telefon bağlantısı yok ama internetten çok fazla soru geliyor. Sosyal medya aracılığıyla yöneltilen sorular oluyor, onları yanıtlıyoruz. Güzel dilekler de geliyor, hepsini tek tek okumaya gayret ediyoruz.

* Peki böyle bir program hazırlama fikri nasıl doğdu?

- Teklif direkt TRT İstanbul Radyosu’ndan geldi. Kırmadık onları. Samsun Bey de DMC Genel Müdürü bildiğiniz gibi... Müzik adına çok güzel şeyler çıkıyor ortaya.

* İkiniz de ilk kez radyo programı yapıyorsunuz, hiç zorlanmadınız mı?

- Radyoda program sunmak çok farklı bir şeymiş, televizyonda sunucu olmak gibi değil. Burada çok daha rahatsınız. İkimiz için de bunun büyük bir haz olduğunu söyleyebilirim.

SAMSUN DEMİR’LE TATLI ATIŞMALARIMIZ OLUYOR

* Konuklarınızı sorularınızla terletiyor musunuz?

- Biz müzikal söyleşiler yapmayı seviyoruz. Radyo programı olduğu için ana temamız müzik. Ama Samsun Demir benden daha enteresan sorular soruyor konuklara, o yüzden genelde topu ona atıyorum.

* Samsun Demir’le atıştığınız, fikir ayrılığına düştüğünüz olmuyor mu hiç?
- Oluyor ama tatlı atışmalar onlar... Ben müzisyen olarak bakıyorum konuya, o farklı gözle bakıyor, bu da bana garip geliyor mesela. Diğer yandan bu bir avantaj; konulara farklı açılardan bakmamız programı zenginleştiriyor. Bir de her şeyden önce dost olmak önemli bizim için...

* Televizyon programı yapmayı düşünür müsünüz?

- İnşallah... TRT için bir televizyon programı yapacağız, var öyle bir proje gündemimizde... O da müzik ağırlıklı olacak.

* O iş başladığında radyo devam edebilecek mi?

- Evet. Biz “Enbeğenilen”den çok memnunuz, onlar da bizden memnun. Ekibimiz güzel... Konuklarımız bile buraya gelmeyi iş olarak görmüyor. Biz bize sohbet edip müzik yapıyoruz sanki...

Haberin Devamı


MÜZİĞİN HİÇ SUSMADIĞI BİR ÜLKE İSTİYORUZ

Haberin Devamı

* Yeni albüm çalışmaları başladı mı?
- Yavaş yavaş... Şu an parça biriktiriyoruz. Son albümde genç müzisyenleri dinleyiciyle tanıştırmıştık. “İncir” şarkısıyla çok güzel bir çıkış yakaladık. Albüm yapmak gerçekten zor iş, başarılı bir iş yapmak için uğraşıyoruz.

* Müzik sektörünün şu anki durumundan memnun musunuz?
- Müzik sektörü dahil hiçbir şeyden memnun değiliz. Ülkemizin bu karmakarışık hali bizi çok üzüyor. Haberleri okuduğumuzda içimiz kan ağlıyor. Hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Hepimiz din, dil ve ırk ayrımı yapmadan bunca yıl yaşamışız. Şimdi gelinen noktaya herkes gibi çok üzülüyorum. Umarım bu krizi çabuk atlatırız.

* Peki müzik susmalı mı, ne dersiniz?
- Müziğin hiç susmadığı bir ülke istiyoruz. Hayat devam ederken, diziler yayındayken, sadece müziği susturmaları çok anlamsız. Müzik terapi gibi bir şeydir.

Haberin Devamı

Sırada Televizyon programı var

Samsun Demir ve Behzat Gerçeker'in sunduğu "Enbeğenilen" programına Betül Demir de konuk olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!