Sinema Bir Mucizedir

Güncelleme Tarihi:

Sinema Bir Mucizedir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2005 13:21

Türk sinemasının iki ustası Memduh Ün ve Tunç Başaran, yedinci sanata selam gönderiyor Sinema Bir Mucizedir adlı fimde. Üstelik de Kadir İnanır, Fatma Girik, Ali Poyrazoğlu gibi deneyimli oyuncuların eşliğinde. Film, Ülkü Tamer'in "Allaben Öyküleri"nden uyarlandı.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU

1950 yazının Antep’inde, on bir yaşında sinema âşığı bir çocuğun bir sinema sahibi ile olan dostluğu çerçevesinde, Antepliler’in sinema sevgisini, bu sevginin onların hayatındaki yansımalarını ve yeni iktidara gelmiş Demokrat Parti’nin hayatlarında yarattığı değişimi anlatıyor. Yoksul Antepliler için hayat gizemden, büyüden, heyecandan, ihtişamdan, ince duygulardan uzaktır. Onların hayatlarında tek bir mucize vardır: Sinema. Antep’teki en büyük sinema salonunun sahibi Macı Hüseyin’dir. Macı lakabını hacı olduğu halde sinemacılıktan vazgeçmediği için almıştır. Elli beş yaşlarında, neşeli ama çabuk sinirlenen bir adamdır. İstiklâl gazisidir. Antepliler bazen onun davranışlarını garipserler ama yine de herkes sever onu. Macı Hüseyin’i en çok Ümit sever. Ümit onbir yaşındadır, hayatı Macı Hüseyin’in sinemasındaki hafiyeler, kovboylar, vampirler, korsanlar ve olağanüstü kahramanlarla renklenmektedir. Ümit’in delice sevdiği tek şey sinema değildir; komşu kızı Gülümser’e  çocukça duygularla da olsa sırılsıklam âşıktır ayrıca.
 
 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen:Memduh Ün - Tunç Başaran
Sinema Bir Mucizedir

Senaryo: Memduh Ün , Tunç Başaran, Suna Dölek Oynayanlar: Kadir İnanır , Fatma Girik , Batuhan Levent , Cemre Duru , Gülsen Tuncer

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!