Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2008 00:00

Zoraki evlilik

What Happens in Vegas
/images/100/0x0/55ea4c5af018fbb8f876c2a6

Yön: Tom Vaughan

Oyn: Cameron Diaz, Ashton Kutcher, Rob Corddry, Treat Williams

KOMEDİ

BURADA OLAN BURADA KALIR

Çoğu kişinin çılgınlık yapmaya gittiği, sonra da her şeyi unutup döndüğü Las Vegas’ta, parti delisi Jack Fuller ile ticaretle uğraşan Joy McNally, tesadüfen birlikte bir hafta sonu geçirir. Jack, Joy’un çeyrekliğini ödünç alıp kumarda üç milyon dolar kazanınca işler garipleşmeye başlar. Paranın aslında kime ait olduğuna dair tartışma çıkar. İş mahkemeye kadar gider. Sonunda Yargıç Whopper, meseleyi, ikiliye altı ay zorunlu evlilik yaptırarak çözer.

Luc Besson yazdı

Taken

Yön:
Pierre Morel

Oyn: Liam Neeson, Maggie Grace, Famke Janssen

AKSİYON

96 SAAT

Eski ajan Bryan, biricik kızının kadın ticareti yapan bir suç örgütü tarafından kaçırılmasıyla hem eski günlerine geri döner, hem de yerine getirmekte çok geç kaldığı ebeveynliği anlamaya başlar. Bryan’ın çözülmesi gereken ilk sorunu, kendisinin Los Angeles’ta, kızının da Paris’te olmasıdır. Bu büyük mesafe engelini aşması bir hayli zor görünür. 96 Saat’in senaryosunu, Derinlik Sarhoşluğu, Leon, Taksi gibi filmlerinden tanıdığımız üretken Fransız yönetmen Luc Besson yazdı.

Salsa kralının hayatı

El Candante

Yön:
Leon Ichaso

Oyn: Jennifer Lopez, Marc Anthony, Christopher Becerra

BİYOGRAFİ/DRAM

ŞÖHRET

Şöhret, 1960’lı ve 70’li yıllarda, ABD’de salsanın kralı olarak anılan şarkıcı, Hector Lavoe’nin hayatını, müziğini, yükselişini ve düşüşünü anlatıyor. Lavoe ve karısını, gerçekte de Porto Rico asıllı olan karı-koca iki ünlü şarkıcı; Marc Anthony ve Jennifer Lopez canlandırıyor. Filmde, 40 yıl öncenin Amerika’sında, farklı ulusal kimliklere bakış da ele alınıyor.

Savaşın diğer yüzü

Aleksandra

Yön:
Aleksandr Sokurov

Oyn: Galina Vishnevskaya, Vasily Shevtsov, Raisa Gichaeva

DRAM

ALEKSANDRA

Rus yapımı filmde, savaş olgusu, farklı bir açıdan; bombalar ve vahşet olmadan anlatılıyor. Aleksandra adındaki yaşlı kadın, subay torununu görmek için Çeçenistan’daki askeri kampa gider. Büyükanne ve torun, yedi yıl sonra ilk kez bir araya gelir. Yaşam, Aleksandra’nın beklediğinden farklı bir hal alır ve küçük bir dükkán işleten Malika’yla arkadaş olur. Başrolde 80 yaşındaki opera sanatçısı Galina Vishnevskaya oynuyor.

Gazete haberlerinden beyazperdeye

Yön: Dersu Yavuz Altun

Oyn: Ali Erkazan, İdil Fırat, Mahir İpek, Serhat Nalbantoğlu

SUÇ/DRAM

MÜNFERİT

Şirin bir kasabada, sırlarla dolu olaylar yaşanmaya başlar. Deniz altında bir arabadan çıkarılan iki erkek cesedi ve yol ortasında ağır yaralı bulunup hastanede ölen iki çocuk cesedi olmak üzere dört ceset vardır. Ayrıca yaşayan onlarca genç kadına da tecavüz edilmiştir. Bu kadınlardan biri olan Aylin öğretmen sorgulandıkça, geçmişe dönülür ve cesetler arasındaki ilişkiler yavaş yavaş ortaya çıkar. Ancak ortaya asla çıkmaması gereken sırlar da vardır... Üç farklı gazete haberinden yola çıkılarak hazırlanan Münferit, daha önce çektiği kısa filmlerle ödüller alan Dersu Yavuz Altun’un ilk uzun metraj filmi.

Kırmızı balonun gördükleri

Le Voyage du Ballon Rouge

Yön: Hou Hsiao-hsien

Oyn: Juliette Binoche, Simon Iteanu, Fang Song

DRAM

KIRMIZI BALON’UN YOLCULUĞU

Gizemli bir kırmızı balonun peşine takılan küçük Simon, annesi Suzanne ile tek odalı bir dairede yaşar. Bir kukla tiyatrosunda ses sanatçılığı yapan Suzanne, çocuğunu yalnız yetiştirmenin getirdiği baskıyı göğüslemeye çalışmaktadır. Simon’a bakması için Song adında sinema öğrencisi Çinli bir kız bulur. Suzanne, ara sıra oğlunu ihmal ettiğini hatırlar ve suçluluk duygusuyla onu şımartır. Ancak aşağı kattaki kiracısı ve ayrıldığı eşi ile yaşadığı sorunlar, oğlunun duygusal dünyasını anlama çabalarını gölgeler.

Kırmızı Balon’un Yolculuğu, izleyiciyle ilk kez 2007’nin Mayıs ayında, 60. Cannes Film Festivali’nde, Belirli Bir Bakış bölümünde açılış filmi olarak buluştu ve övgüyle karşılandı.

Beyrut’tan bir dostluk ve kadın filmi

Sukkar Banat

Yön:
Nadine Labaki

Oyn: Nadine Labaki, Yasmine Elmasri, Joanna Moukarzel, Gisele Aouad

KOMEDİ/DRAM

KARAMEL

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta beş kadın, düzenli olarak bir güzellik salonunda buluşur, sohbet eder, birbirlerine sırlarını açar. Nesillerin iç içe geçtiği renkli, yoğun duygularla dolu kendi dünyalarında Layale, Nesrin, Rima, Jamale ve Rose; saç kesimleri ve ağda seansları arasında erkekler, cinsellik ve annelik hakkında açık yüreklilikle konuşur. Başrolü de oynayan yönetmen Nadine Labaki’nin bu ilk uzun metrajlı filmi, 2008’de Lübnan’ın Oscar adayıydı.

Jet Li ve Jackie Chan bir arada

The Forbidden Kingdom

Yön:
Rob Minkoff

Oyn: Jet Li, Michael Angarano, Jackie Chan

AKSİYON/MACERA

YASAK KRALLIK

17 yaşındaki Jason Tripitikas’ın odası, dövüş sanatı posterleriyle kaplıdır. Bir kung fu fanatiği olan Jason, sürekli kung fu ustası Maymun Kralı rüyasında görmekte, sık sık kung fu DVD’leri almak için Yaşlı Sekme adındaki gizemli bir kör adamın işlettiği tefeci dükkanına gitmektedir. Bir gün ucuna bronz maymun figürü işlenmiş, tıpkı rüyalarındakine benzeyen bir asa bulur. Yaşlı Sekme, asanın 100 yıl önce büyükbabası dükkanı açtığından beri orada olduğunu ve satılık olmadığını söyler. Bir gün dükkan soyulur. Yaşlı Sekme, asayı gerçek sahibine götürmesi için Jason’a verir. Kaçarken çatıdan düşen Jason, uyandığında kendini eski Çin’deki bir köyde bulur ve kung fu dövüşleri başlar. Dövüş sanatlarının iki yıldız oyuncusu Jackie Chan ve Jet Li bu filmde bir araya geldi.

Okulda tehlikeli deney

The Wave

Yön:
Dennis Gansel

Oyn: Jürgen Vogel, Frederick Lau, Max Riemelt

DRAM

TEHLİKELİ OYUN

Almanya’da lise öğretmeni Rainer Wenger, proje haftasında totaliter hükümetlerin nasıl işlediğini öğrencilerine anlatmak için bir deney yapmaya karar verir. Buna göre öğrencilerin hepsi farklı kimliklere bürünür. Birkaç gün içinde, disiplin ve toplum gibi zararsız kavramlarla başlayan bu olay, dalga dalga yayılan gerçek bir harekete dönüşür ve oyunun bir parçası olan öğrenciler diğer arkadaşlarını ötekileştirip tehdit etmeye başlar. İşler, su topu maçında şiddete dönüşünce, deneye son verilmek istenir ama artık çok geçtir. Olay kontrolden çıkmıştır. Morton Rhue’nin The Wave adlı eseri, 20 yıldır klasik bir gençlik romanına dönüştü ve Alman okullarında zorunlu kitaplar arasında yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!