Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2007 00:00

Kabadayı mafyaya karşı

Yön: Ömer Vargı

Oyn: Şener Şen, Kenan İmirzalıoğlu, Aslı Tandoğan, İsmail Hacıoğlu, Rasim Öztekin

DRAM/AKSİYON
/images/100/0x0/55ea60d4f018fbb8f87c0f90

KABADAYI

Ali Osman (Şener Şen), meşhur kabadayılardan biridir. Ama artık elini ayağını bu işlerden çekmiş, eski günlere veda etmiştir. Hiç beklemediği bir zamanda, yıllardır görmediği ve aşık olduğu kadının izini bulur. Ondan bir oğlu olduğunu öğrenmesi ise hayatının akışını değiştirir. Oğlu Murat (İsmail Hacıoğlu), sevgilisi Karaca (Aslı Tandoğan) ile birlikte bir barda çalışmaktadır. Fakat Karaca’ya aşık olan mafya üyesi Devran (Kenan İmirzalıoğlu), genç sevgililere rahat vermez. Devran’ın Karaca’ya aşkı adeta bir takıntı halindedir ve onu geri alabilmek için her şeyi göze almıştır. Oğlu ve sevgilisinin Devran’la mücadele etmesi mümkün değildir. Ali Osman devreye girer ve Murat ile Karaca’yı, canı pahasına korumaya başlar. Ama Devran, Karaca uğruna karşısına çıkan her şeyi yok etmeye hazırdır.

Senaryosunu Yavuz Turgul’un yazdığı filmin çekimleri, yedi hafta sürdü. Afişinde Emrah Yücel, müziklerinde ise Ada, Çaylak, Tutku: Hz. İsa’nın Çilesi gibi filmlerin de müziğini yapan Benjamin Walken Beladi imzası var. Patlama sahneleri, ana çekimlerden önce hazırlanan özel setlerde, bir haftada çekildi. Kabadayı, Türkiye ve yurtdışında 400’ü aşkın salonda gösterime giriyor.

Üniversite mezunları insanlığa dava açıyor

Bee Movie

Yön:
Steve Hickner, Simon J. Smith

Ses: Jerry Seinfeld, Renee Zellweger, Matthew Broderick

ANİMASYON/KOMEDİ

ARI FİLMİ

Barry B. Benson, üniversite mezunu genç bir arıdır. Ancak yaşadığı arı kovanına dönünce, onu bekleyen tek kariyer seçeneğinin bal yapmak olduğunu görür. Bu hayal kırıklığıyla, kovanından çıkıp New York’a gitmeye karar verir. Yolculuk onu belanın kucağına götürür. Yola çıkmasının ardından ölümün eşiğine gelen Barry’nin hayatını, Vanessa adlı bir çiçekçi kadın kurtarır. İkisi arasında sağlam bir dostluk gelişir.

Arı Filmi’nin fikri, sit-com yıldızı Jerry Seinfeld’den çıktı. Senaryosu iki buçuk yılda yazılan filmin, kare kare üretilmesi dört yıl sürdü. Yapımın her aşamasında bulunan Jerry Seinfeld, Arı Barry’nin seslendirmesini de yaptı.

Türkçe versiyonda Arı Barry’ye sesini Cem Yılmaz verdi. İlk kez seslendirme yapan Cem Yılmaz, bunu çok zevkli bulduğunu ve ikinci Arı Filmi’nde de seslendirme yapmak istediğini söyledi. Aysun Topar, Özgür Özdural, Yetkin Dikinciler ve Cengiz Küçükayvaz, filmin seslendirmesinde görev alan diğer isimler. Arı Filmi Türkiye genelinde 134 salonda gösterime giriyor. Sadece üç salonda alt yazılı, geri kalanında Türkçe dublajlı olarak izleyiciyle buluşacak.

Yeşilçam melodramı Yeşilçam yıldızları

Yön:
Safa Önal

Oyn: Ahu Türkpençe, Arda Esen, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Cüneyt Arkın, Selda Alkor

DRAM/ROMANTİK

HİCRAN SOKAĞI

Arif, annesi babası tarafından daha çocukken terk edilir. Yetimhanede büyür. Namuslu, iyi kalpli, yakışıklı bir gençtir. Tamircilik yapar. Üniversiteli ve varlıklı bir ailenin kızı olan Leyla’yı sever. Ancak ailesi Leyla’yı Arif’e vermez. Leyla da, evini ve semtini terk eder. Kayıplara karışır. Mahallenin güzel ve temiz kızlarından Müyesser de Arif’e ümitsizce áşıktır...

Hicran Sokağı, Arif, Leyla ve Müyesser’in olduğu kadar, bir Boğaziçi mahallesinde yaşayan orta kazançlı, hatta yoksul ama birbirlerine sevgi ile bağlı insanların öyküsünü anlatıyor. Konusu itibarıyla Yeşilçam filmlerini andıran filmin oyuncu kadrosu da, o günlerin vazgeçilmez isimlerini buluşturuyor. Zengin kadrosunun içinde Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Cüneyt Arkın, Selda Alkor, Selma Güneri, Ayla Algan, Müjdat Gezen, Rutkay Aziz, Haldun Dormen, Bülent Kayabaş, Tanju Gürsu, Engin Çağlar gibi isimler var.

Sezen Aksu şarkıları başrolde

Yön:
Korhan Bozkurt

Oyn: Tardu Flordun, Selin Demiratar, Burak Hakkı, Burhan Öçal

DRAM/ROMANTİK

O KADIN

Yeşim, başarılı, varlıklı bir moda tasarımcısıdır. İşadamı Bülent ile uzun zamandır devam eden bir beraberliği vardır. İlişkileri evliliğe doğru gider. Fakat her şeyin yolunda gözüktüğü bu ilişki, Yeşim’in müzisyen Okan’la karşılaşmasının ardından bozulur. Okan’ın özgür kişiliği ve gizemli tavırları Yeşim’in aklını çeler. Sonuçta ortaya karmaşık bir ilişkiler ağı çıkar. Bu üçlüden kimse ilişkiye bir nokta koyup, kendi yoluna gitmez. Çıkış yolunu bulabilecek tek kişi ise Yeşim’dir.

Senaristliği ve yönetmenliği Korhan Bozkurt tarafından yapılan "O Kadın"ın, en büyük özelliği, Sezen Aksu şarkıları ekseninde gelişmesi. Filmin başrol oyuncularından birinin şarkılar olduğunu söyleyebiliriz. Küçüğüm ve Gidemem gibi şarkıların da aralarında bulunduğu 18 tane Sezen Aksu şarkısını "O Kadın"da dinlemek mümkün.

Sincaplar pop star oluyor

Alvin and the Chipmunks

Yön:
Tim Hill

Oyn: Jason Lee, David Cross, Cameron Richardson, Janice Karman

ANİMASYON/KOMEDİ

ALVIN VE SİNCAPLAR

Alvin, Simone ve Theodore kendi halinde yaşayan üç sincaptır. Yeni yıl yaklaşırken bu üçlünün evi, yılbaşı ağaçları satan bir firma tarafından kesilir. Üstelik bu olurken minik sincaplar hálá kovuklarındadır. Ağaç, şirket tarafından Ian Hawk adlı birine gönderilir. Hawk, Los Angeles’ta müzik piyasasında çalışmaktadır ve başarılı şarkı yazarı Dave Seville’in kolejden oda arkadaşıdır. Dave Seville, sincapların söylediği şarkıları duyunca, onları birer pop yıldızı yapmaya karar verir. Ancak bu esnada sincaplar Dave’in hem evini, hem yaşamını alt üst eder.

Alvin ve Sincaplar, Türk televizyonlarında da uzun süre gösterilen aynı isimli çizgi diziden sinemaya uyarlandı. Filmde animasyon teknikleri ile normal film çekim teknikleri bir arada kullanıldı. Sincapların Türkçe seslendirmesini Yekta Kopan, Harun Can ve Ahmet Taşar yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!