Şimdi o herkese gülüyor

Güncelleme Tarihi:

Şimdi o herkese gülüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2013 00:46

Fenerbahçe’nin başına geçtiği günden beri acemiliğinden tutun da, oyunu okuyamamasına kadar birçok yönden eleştirilen Kocaman, istifadan döndükten sonra takımını şaha kaldırdı.

Haberin Devamı

KİMİ Fenerbahçe taraftarı bile üç kulvarda ilerleyen takımından memnun değil. Ligde ikinci, UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek, Türkiye Kupası’nda yarı finalde yoluna devam eden sarı lacivertlilerin sezonu üç kupayla tamamlama ihtimali yüksek... Ancak buna rağmen teknik direktör Aykut Kocaman eleştiriliyor... Ancak istatistikler hedefteki hocanın Avrupa’nın zirvesindeki teknik adamlarla yarıştığını gösteriyor... Oscar Wilde, “Memnunniyetsizlik bir insan ya da ulus için ilerlemeye yönelik ilk adımdır” der. Kitaplarla arasının iyi olduğunu bildiğimiz Kocaman da basın toplantılarında genellikle takımının daha iyi olacağını vurgularken, memnuniyetsizliğini vücut diliyle dile getirir. Çünkü Fenerbahçe’sinin daha iyi olabileceğinin farkındadır. İstatistikler, Kocaman’ın doğru yolda olduğunu göstermeye devam ediyor.

Haberin Devamı

RAKAMLAR “DOĞRU YOLDA” DİYOR

KOCAMAN, Antalyaspor karşısında ligde takımının başında 100. maçına çıktı. “Dalya” derken geride kalan maçlarda 63 galibiyet alarak yüzde 63’lük bir galibiyet oranı yakalamayı başardı.
Kocaman’ın tutturduğu bu oran belki tek başına büyük bir şey ifade etmiyor ama Avrupa’nın en iyi 10 teknik adamı olarak nitelendirilen isimlere bakıldığında, Aykut Kocaman’ın ne kadar büyük bir iş yaptığı da ortaya çıkıyor.
Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası ve Şampiyonlar Ligi’nde zafere ulaşan eski Beşiktaş, yeni İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque’nin galibiyet oranı yüzde 58.3.

SİR’Ü BİLE GERİDE BIRAKTI

YA diğerleri... Fenerbahçe ve Türk Milli Takımı’nda da görev yapan Guus Hiddink’in yüzde 57.7. Chelsea patronu Rafael Benitez’in yüzde 54.3. Lippi, Trapattoni ve Capello gibi İtalyan futbolunun ağır hocaları yüzde 50’lerde dolaşıyor.
Hatta Sir Alex Ferguson’un bile oranı yüzde 57.5. 70’leri gören tek teknik adam Pep Guardiola. Bu açıdan bakıldığında Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’si son 3 yılda çok büyük işler yapıyor. Çoğunluğun Sir Alex Ferguson’a ait sandığı ancak Ebbe Skovdahl’a ait olan “İstatistikler mini etek gibidir. Çok şey gösterir ama asıl görünmesi gerekeni göstermez” sözünden hareketle Aykut Kocaman’ı beğenmeyebilirsiniz. Ancak bir gerçek var ki, eski gol kralı takımının öyle ya da böyle kazanmasını sağlıyor... Bunu da üç kulvarda ilerleyerek herkese gösteriyor.

Haberin Devamı

Aykut Kocaman başarılı mı?

Erman Toroğlu: Ülkeye bakalım
TAKIMIN mali durumu, oyuncular, rakipler ve lig... Hepsinin aslında çok önemi var. Milli Takım Dünya sıralamasında 45. Peki listenin diğer hocalarının, ülkeleri kaçıncı. Buna bakılmalı.

Altan Tanrıkulu: Abartmamak lazım
GALİBİYET yüzdesinin sezon sonucuna da yansıması lazım. Daum üç sezon çalıştırdı, 2 şampiyonluğu var, birini son maçta kaybetti. Kocaman’ın da lig performansı başarılı ama abartılmamalı.

Ercan SAATÇİ: Veriler başarılı
ORTAYA çıkan sonuç şu anda, tüm dünya kulüpleri içersinde bakıldığında çok iyi bir istatistik. Fenerbahçe 2-3 günde maç yapan bir takım. Buna göre ortadaki başarılı bir veri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!