Şimdi eskisinden çok daha mutluyum

Güncelleme Tarihi:

Şimdi eskisinden çok daha mutluyum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 00:00

“Hande’ye Neler Oluyor?” adlı albümüyle pop müziğe dönüş yapan Hande Yener, halinden memnun. Tarz değiştirdiği dönemde “artık bitti” söyleyenlere inat ayakta kaldığını anlatan sanatçı, Hafta Sonu’na verdiği röportajda “Ağır eleştiriler bende önce derin bir acı, sonra büyük bir güç yarattı. Bedelini ödeyerek bugünleri kazandım. şimdi eskisinden daha mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

HANDE YENER FOTOĞRAFLARI

Yeni albümüne ilgi çok güzel ve sen “Bu projeden daha iyisini yine ben yaparım” iddiasındasın. Bu özgüven ve meydan okumanın altında ne yatıyor?
     
- Yaptığım müziğin enerjisinin yüksek olması ve sadece başarıyı hedeflemem benim için ilk adım... şarkıların yepyeni bir tarz olması, müzikseverlerle kalpten bağ kurması da önemli sebepler. “Hande’ye Neler Oluyor?” çok sevildi. Albüm satışının çok kısa sürede 60 bin gibi bir rakama ulaşması, şarkılarımın radyo ve TV listelerinde hızla yükselmesi, radyolarda, kulüplerde çok fazla istek alması, başarının kanıtı zaten. Artık müzikteki arayışlarım herkes tarafından anlaşılıyor, alkışlanıyor. Bu nedenle çok mutlu ve gururluyum.

Enerjinizin kaynağı nedir?      

- Kendimi bildim bileli böyleydim, müzik yapmaya başladıktan sonra yaşam sevincim de katlanarak arttı. Müzik benim en büyük enerji kaynağım; müzikle deşarj oluyorum, müzikle mutlu oluyorum.

“Müzik bir aşktır ve insanlar aşkı için her şeyi yapar” diyorsun. Bu kadar gözükara olmanı sağlayan da bu aşk mı?

- Ben ilerledikçe daha iyisini, daha çoğunu arıyorum çünkü bunun varolduğunu bile bile azla yetinmek zor. Yaptığım işte öngörüye sahip olmak, hep yeni kalmamı ve önyargıları kırmamı sağladı. Müzik aşkı bana açık fikirli olmayı öğretti.

AŞKIN TÜKENMESİ BENİ HÜZÜNLENDİRİR 

“Sopa” şarkısında “Aşk önce sevdirir, sonra da sopa vurur” diyorsun. Sen sopa yemeye devam ediyor musun peki?

- Hayatta her şey insanlar için. Ben hem güçlü hem de çok duygusal bir kişiyim. Kimin sopa attığına veya kimin sopa yediğine değil, aşkın tükenmesine hüzünlenirim. Yaşadığımız sürece bu hep olabilecek bir ihtimaldir.

Kimi gün atışıyorsunuz, kimi gün iltifatlar ediyorsunuz. Demet Akalın dostun mu, düşmanın mı?

- Demet’le barıştığımızdan beri hiç darılmadık. Kız kardeş olduk artık biz.

Geçmişte birbirleri hakkında çok ağır konuşmuş iki kişinin şimdi böyle yakın olması kimilerine inandırıcı gelmiyor. Demet’i artık farklı görmenin nedenleri neler?

- ınsanlar aynı yere takılıp kalırlarsa, hayatta her şey sıkıcı olmaya başlar. Negatif hisler beslememeliyiz. Çünkü o hisler bize zarar verir. Demet’le her şeyi aştık, birbirimizi kaybetmek yerine kazanmaya karar verdik. ınsanlar samimiyetimize inanır ya da inanmaz, önemli değil. şimdi bunu ispatlamak gibi bir şans da yok zaten, bunu yine zaman gösterecek.

Birlikteyken neler yaparsınız?

- Yemeğe gideriz, muhabbet ederiz, işten güçten konuşuruz, dertleşiriz, eğleniriz, bazen eski günlerle dalga geçeriz. Biz birbirimizi hep iyi yönde motive ediyoruz.

GAY’LER İÇİN BİR ŞARKI YAPABİLİRİM

Günahlarının bedelini ödediğini söylüyorsun albümünde. Bu bedel neydi ya da nelerdi?

- Ben ve müziğim geliştikçe, değiştikçe, bu ülkede işimin zor olduğunu, biteceğimi, hatta bittiğimi konuşanlar çıktı. O ağır eleştiriler bende önce derin bir acı, sonra büyük bir güç yarattı. O günler, bu günleri getirdi. Bedelini çok fazla yıpratılarak ödedim ve karşılığında bugünleri kazandım. şimdi eskisinden yeni ve eskisinden çok daha mutluyum.

Yeni albüme en çok emeği geçen kişi Sinan Akçıl... Senin ağzına yakışan hikayeleri buldu, albümün müzik direktörü oldu, her şey dört ayda tamamlandı. Onu nasıl ikna ettin? Hadise’nin sevgilisi olması, dedikodular açısından risk değil miydi?

- Bugüne kadar birçok müzisyenle çalıştım, hepsiyle çok zaman geçirdim. Genelde hepsinin kız arkadaşı oluyor. Bunlar bizim müziği düşünmemize, hissetmemize, üretmemize engel değil. Albüm yaparken hedefimiz güzel müzik yapabilmek. Sinan Akçıl’ın enerjisi, müzik bilgisi ve müzik tutkusu çok fazla. Bunu gördüğümde albümü onun yapmasını istedim. ıkna olması zor olmadı, çünkü Hande Yener projesi onu da heyecanlandırdı.

Gay’lerin yanında olduğunu söylüyorsun. Onlar için yaptığın bir şarkı var mı peki?

- Ben her sosyal konuya hassas bakıyorum aslında. Onlar için geçen sene yürüyüşe katıldım, belki bir gün şarkı da yaparız. Böyle durumlarda kayıtsız şartsız, zayıf tarafın yanındayım.

Nükhet Duru, günümüzde erkeklerin yüzde 60’ının gay olduğunu söyledi. Sana göre bu doğru mu?

- Bunu gerçekten kimse bilemez. Gizleyen çok, bilmeyen çok, iftira çok.

KADİR’LE BAĞLARIMIZI TAMAMEN KOPARMADIK

Kadir Doğulu ile dört yıllık bir beraberliğiniz vardı. Bu dört yılda tam dört kez de evlilik tarihi ertelendi. ılişkinin bitmesinin bir nedeni de bu olabilir mi?


- Bununla hiç ilgisi yok. Konuyla ilgili başka bir açıklama yapmak da istemiyorum.

Hâlâ arkadaşça görüştüğünüzü söyledin, bu konuda samimi misin? İnsan çok büyük aşk yaşadığı biriyle arkadaş olabilir mi?

- Daha önce birçok şey paylaştığınız insanlarla bağları tamamen koparmak yanlış. Dünya zaten yalan, biz de yalan olmayalım diye düşünüyorum.

Bir gün gelinlik giymeyi arzu ediyor musun?

- Önemli olan o beyaz gelinlik değil... Ben sırf evlenmiş olmak ya da gelinlik giymek için evlenmek istemem. Birinden ne kadar emin olsanız da “hayatım boyunca onu seveceğim ve sahipleneceğim” demek zor. Evlilik takıntım da yok. Bir gün evlenirsem, yıldırım nikahıyla evlenirim herhalde.

Haberin Devamı

DİSİPLİNLİ BİR ANNE DEĞİLİM

Çok genç yaşta anne olmuşsun. Oğlun Çağın’la aran nasıl?


- Oğlumla aram çok iyi... Hem anne-oğul hem de arkadaş gibiyiz biz.

Birlikte en çok ne yapmaktan keyif alırsınız?

- Çok yoğun çalıştığım için zamanımız kıymetli... Evde güzel vakit geçiririz, birlikte spor yaparız, sinemaya gideriz. Konserlere gelmeyi de seviyor. Ama artık büyüdüğü için arkadaşlarıyla olmaktan daha çok zevk alıyor galiba...

Ona çok karışır mısın? Evde disiplinli bir anne misin?

- Çağın artık 20 yaşında... Kararlarını kendi verir ama bunları mutlaka benimle de paylaşır. Disiplinli değil, normal bir anneyim.

Çağın DJ’lik ile futbol arasında gidip geldiğini söyledi. Sen onun hangi mesleği seçmesini istersin?

- Hangi meslekte mutlu olacaksa onu yapsın. Sanırım futbol önce geliyor ama müziği de çok seviyor. Dolayısıyla DJ’lik ikinci işi olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!