Silahlarımız hazır

Güncelleme Tarihi:

Silahlarımız hazır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2009 00:00

“Bosna şu anda avantajlı gözüküyor. Bizim hesaplarımız bu avantajı bozmak üzerine kurulu. Nihat ve Semih gibi önemli oyuncularımız hazır durumda. Defansta da sıkıntı yaşamayız.”

KAYSERİ’den hareket etmeden önce “Bosna’ya kazanmaya gidiyoruz” diyen Fatih Terim, uçakta Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl’la yaptığı değerlendirme toplantısında da iddialı konuştu. Yarınki maçta Bosna’nın saha ve seyircinin yanı sıra 4 puanlık avantaja sahip olduğunu vurgulayan Terim, “Bu avantajı korumak için çaba harcayacaklar. Ancak biz daha iyi takımız. Bosna’ya savaşmaya geldik. Silahlarımız hazır” dedi.

Ay yıldızlı oyuncuların Estonya maçında gösterdikleri performansın kendisini umutlandırdığını ifade eden Terim, şöyle devam etti: “O maçta istediklerimin hepsini yaptılar. Yürekli bir mücadele örneği sergileyip kazandılar. Bosna Hersek’le yapacağımız mücadeleden çok umutluyum. Bosna Hersek’in Belçika ve Ermenistan’la yaptığı maçları yardımcılarımla birlikte izledim. Rakibin zaaflarını tespit ettik.

Biz daha iyiyiz

Oyuncularının çoğu Avrupa’da oynuyor. Bu yüzden bir tecrübeye sahipler. Ancak fizik ve kondisyon olarak biz onlardan daha iyiyiz.
Bosna’nın silahlarını yakından tanıyorum. Bizim silahlarımız onlarınkinden daha etkili. Kağıt üzerinde Bosna avantajlı gözüküyor. Bizim hesaplarımız bu avantajı bozmak üzerine kurulu. Nihat ve Semih gibi önemli silahlarım da bu karşılaşmada oynamak için hazırlar. Defansta sıkıntı yaşamayız. Yardımcılarım Müfit Erkasap, Oğuz Çetin ve Metin Tekin’le birlikte önlemlerimizi aldık. 90 dakikanın bitiminde gerçek ortaya çıkacak.”

Hepsi göreve hazır

Milli Takımımız’ın kalesinde ve defansında sorun bulunmadığına değinen Fatih Terim, “Kadrodaki oyuncularımın tamamı göreve hazır. Hiçbir mazeretin arkasına sığınacak değilim. Orta sahamız ve forvetimiz riske girmeden ve hızlı oynayarak rakibin dengesini bozarsa sonuca gider Türk futbolseverleri sevince boğarız” diye konuştu.

Köfteler nerede Tarık!

DÜNYA Kupası elemelerindeki en kritik sınavını yarın verecek olan millileri, Saraybosna’da burada görevli bulunan Türk birliğinden bazı subaylar ve az sayıda Türk vatandaşının yanı sıra G.Saray’ın eski futbolcusu Tarık Hoçiç çiçeklerle karşıladı. Terim’in G.Saray’dan takım arkadaşı olan ve Bosna’da köfteci dükkanı işleten Hoçiç’i karşısında gören Terim, “Köfteler hazır mı Tarık?” diyerek espri yaptı. Savaş sırasında Terim’den büyük yardım gören Tarık Hoçiç, Saraybosna’dan özel olarak süt dana etinden ve kuzu karışımından yapılan 10 kilo köfteyi ay yıldızlı takımın kamp yaptığı Zenica’daki Dıbrovnick Oteli’ne getirtti. Milli futbolcular ayrıca Bosna’nın özel kıymalı ve peynirli böreklerinden sipariş verdiler.

Del Bosque’nin umudu Türkiye

İSPANYA Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque, 5. Grup’ta oynadıkları 7 maçı da kazanmalarına rağmen grup liderliğini garantileyememiş olmanın sıkıntısını yaşıyor. “Tüm maçları kazanmamıza rağmen Dünya Kupası’na gitmeyi halen garantileyememiş olmamız inanılmaz bir şey” diyen İspanyol hocanın umudu Türkiye. İspanya, 2010 Dünya Kupası vizesini alabilmek için yarın sahasında Estonya’yı yenip, Bosna Hersek’in sahasında Milli Takımımız karşısında puan kaybetmesini bekleyecek.

Nihat
4 puanlık farkı kapatırız


SAKATLIĞI nedeniyle Estonya maçında forma giyemeyen Nihat Kahveci, Bosna Hersek karşılaşmasına hazır olduğunu söyledi. Uzun yıllar İspanya’da görev yaptıktan sonra Beşiktaş’a dönen tecrübeli futbolcu, “Rakibimizi küçümsemiyorum. Ancak biz daha iyiyiz. Aradaki 4 puanlık farkı kapatıp grubu ikinci sırada bitireceğimize inanıyorum” dedi.

Tuncay
Messi’nin uğuru tutacak

PREMİER Lig’deki temsilcimiz Tuncay Şanlı, Barcelona’nın yıldızı Messi’nin giydiği Adidas Marka F50 kramponlarının kendisine uğur getirdiğine inanıyor. Bosna maçında da uğurun süreceğine inandığını ifade eden Tuncay, “Bosna’nın defans zaaflarını iyi biliyorum. İyi pas ve orta geldiğinde coşacağız. Türkiye’nin başarısı için terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Asla pes etmeyeceğiz” diye konuştu.

Arda
Kalitemizi maça yansıtacağız


ESTONYA maçının yıldızı Arda Turan, A Milli Takım’ın kadrosunda yer alan oyuncuların Bosna Hersek’e göre daha kaliteli olduğunu savundu. Yarınki maçta kazanmaya yakın tarafın kendilerini olduğunu ifade eden Arda, “Bosna Hersek Milli Takımı’nda da iyi oyuncular var. Ancak biz daha hırslı ve inançlıyız. Onlardan daha tecrübeli olduğumuzu düşünüyorum. Kalitemizi maça yansıtıp sahadan galip ayrılacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!