Sezen’in salonunda fasıl

Güncelleme Tarihi:

Sezen’in salonunda fasıl
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 18:44

Geçen akşam Sezen Aksu’nun evine fasıla gittim. Nişantaşı’nda, iki oda bir salon, kutu gibi bir ev. Salonda yedik-içtik, çaldık-söyledik.

Vur patlasın, çal oynasın... Bir ara komşular polis çağıracak sandık. Yıkıldı Süleyman Nazif Sokak. Fedon, Nilgün Belgün, Metin Akpınar, Nebil Özgentürk, Asu Maralman, Musa Kart, Ataol Behramoğlu, kimi ararsan orada. Bir tek Sezen yoktu. Çünkü burası Sezen Aksu’nun eski evi. Mithatcan’ın doğduğu ev. Biraz araştırma yaptım, o zamanın parasıyla 16 milyon liraya alınmış. Millet eğlenirken koridorlarında dolaştım, odalarını gezdim. Acaba Geri Dön’ü, Sen Ağlama’yı bu yatak odasında mı yazdı, bu balkonda mı besteledi?
Nişantaşı’ndaki Barba Meyhanesi’nin Sezen’in eski evi olduğunu o akşam mekânın sahibi Barba (Fıstık) Ahmet’ten dinledim. Ve mekânın özelliklerini de: Akordeon, keman, davul, klarnet ve buzukili müzik ekibi bir Rumca çalıyor, bir İbranice, bir çiftetelli... Birbirinden güzel mezeler her hafta değiştiriliyor. 10 meze, ara sıcaklar ve balıktan oluşan fiks mönü limitsiz yerli içkiyle 60 lira. (212) 291 69 00.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!