"Sesi görenlere destek, başarıyı getirecek"

Güncelleme Tarihi:

Sesi görenlere destek, başarıyı getirecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2013 12:04

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, verilecek desteğin sporcu sayısını artıracağını, bunun da beraberinde başarıyı getireceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Soruları yanıtlayan Çetin, Görme Engelliler Ligi'nin, Turkcell'in sponsorluğuyla artık "Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi" adı altında oynanacağını belirterek, bu iş birliğinin liglerinin marka değerini yükselteceğini ve medya gücünü daha iyi kullanarak, tanıtımlarını daha iyi yapacaklarını belirtti.

Son gelişmelerin, önlerindeki dünya şampiyonası ve paralimpik oyunları hedefleri için önemli adım olduğunu kaydeden Çetin, şunları söyledi:

"Turkcell'in işin içine girmesi ligimizin marka değerini yükseltecek. Sponsorumuzun medya gücünü kullanarak yapacağı tanıtım, evlerinde kapalı bulunan engelli insanlara, görme engellilerin neler yapabildiğini gösterecek. O insanların da spora katılmalarında etkili olacağını düşünüyoruz. Özellikle futbolun marka değerinin yükselmesinin, milli takımlarımıza daha çok imkanlar yaratacağını düşünüyoruz. Verilen destek ve gelişen imkanlarla 2014 Dünya Şampiyonası ve 2016 Paralimpik Oyunları'nda daha başarılı olacağımıza inanıyorum."

"Ligde takım sayısını 2-3 yıl sonra artırmak istiyoruz"

Abdullah Çetin, hiç görmeyenlerin oynadığı B1 Ligi'ndeki takım sayısını 2-3 yıl sonra artırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Yeni başlattıkları bu ligin 8 takımla oynandığını kaydeden Çetin, "2-3 yıl sonra ligde takım sayısını 10'a veya 12'ye yükseltmek istiyoruz. Özel bir sahada oynandığı için her ilimizde bu imkanlar bulunmuyor. Biraz daha zaman geçsin istiyoruz. Sistem iyice oturduktan sonra gerekli hamleleri yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

"Futbol kamuoyunun desteği bizleri çok mutlu ediyor"


Futbol dünyasının ünlü isimlerinin kendilerine verdiği desteğin mutluluk verici olduğunu kaydeden Abdullah Çetin, desteklerin devam etmesini temenni etti.

Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi'nin tanıtımı nedeniyle Ülker Sports Arena'da düzenlenen etkinliğe katılan ünlü isimlerin, seslerini duyurmada önemli olduğunu vurgulayan Çetin, "Futbol dünyasının ilgisi bizi çok mutlu ediyor. Medyanın ilgisinin artması daha çok kitleye ulaşabileceğimiz anlamına geliyor. Her zaman söylediğimiz gibi, herkes muhtemel bir engelli adayı. Bu tip organizasyonlar, hem katılanlara engelli psikolojisini yaşatıyor hem de bu sporun kamuoyuna tanıtımı adına önemli oluyor. Bize verilen bu destekler, görme engellilerin spora girip hayatlarını kurtarmalarında faydalı olur" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!