Şenol Güneş'ten Gökhan ve Quaresma açıklaması!

Güncelleme Tarihi:

Şenol Güneşten Gökhan ve Quaresma açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 16:14

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş yarın UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacakları kritik Lokomotiv Moskova maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Güneş, Avrupa'da gruptan lider olarak çıkmak istediklerini bu yüzden Lokomotiv maçının önemli olduğunun altını çizerken kadroda zaman zaman gerçekleştirdiği rotasyon tercihleri konusunda da konuştu: Oyuncular bazen farkında olmadan spekülasyonlara destek veriyor davranışlarıyla. Quaresma ve Gökhan Töre yetenekli oyuncular ama bazen takıma zarar verebiliyorlar...

Haberin Devamı

İşte Şenol Güneş'in açıklamalarından satır başları;

'MILOSEVIC'TEN GENEL OLARAK MEMNUNUM AMA...' 
Milosevic'ten genel olarak memnunum. Oyun görüşü ve top tekniği iyi ama yaKın markajında sıkıntıları vardı. Rhodolfo da rakibe uzak olunca Kasımpaşa maçında pozisyonlar verdik. Az oynama sıkıntısı olabilir ama olumsuz görmüyorum. Topu oyuna sokması gayet iyiydi. Yakın markajda rakibi daha çok bozmalı Ama tabi yakın markajda daha iyi oynaması gerekiyordu. Aktif olarak oynamadığı için onun da eksikliği vardı. Rakip geldiğinde forvete uzak olursanız varlığınız bir anlam teşkil etmez, bunun eksikliği var.

Şenol Güneşten Gökhan ve Quaresma açıklaması


SIKIŞIK FİKSTÜR...

Fizik ve mental açıdan iyi olan her oyuncuyu oynatıyoruz. Kasımpaşa maçından sonra toparlama süremiz vardı. Şimdi Bursa'da daha sıkışık gideceğiz. 1 gün dinlenip bir gün antrenman yapıp Bursa'ya gideceğiz. Zor olacak ama biz yarınki maçı düşünüyoruz.

Haberin Devamı


'LİDER OLARAK ÇIKMAK İSTİYORUZ'
Lokomotiv ve son olarak Sporting ile oynayacağız. Kazandığımız zaman gruptan 1. olarak çıkma şansımız var. O yüzden yarın oynanan maç çok önemli. Burada yenersek avantakjlı bir duruma geleceğiz. Bunun tersine rakip kazanırsa onlar avantaj sağlar ve onları yakalama şansımız olmayabilir. Biz işlerin lehimize gitmesi için çalışıyoruz. Eksik oyuncumuz yok umarım iyi bir maç olur ve kazanırız.

'SON MAÇA KALACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM'
Biz yarın da karşımızda savunma anlayışı olan bir takım bekliyoruz. Genelde kontra oyununu tercih ediyorlar. Onu kontrol etmeye çalışıp gol atmayı deneyeceğiz. İşler istediğimiz gibi giderse kazanırız diye düşünüyorum. 2 maç kazandığımız zaman son maça kalacağını düşünmüyorum.

VELİ'NİN SON DURUMU
Ben oyuncularıma hep söylüyorum. Sakat olarak sahaya çıkacağına hiç çıkma... Hem sakatlığı nüksedecek hem performans gösteremeyecek. Veli antrenmanlara çıkıyor. Onun da bizim de acelemiz yok. 6 aydan fazla oldu idman yapmadı. Verimli olan oyuncuya sen dur başkasını deneyeyim demeyi düşünmüyorum. Bazen yapabilirsiniz ama bu maçlarda gerek yok. Ersan hariç savunma oyuncuları yeni, hücum oyuncuları geçen seneden beri buradalar ve gerekli değişiklikleri yapıyoruz. Bizim işimizin gereği sahaya çıkan oyuncular en iyisini vermeli, veremeyenler değişmeli.

Haberin Devamı

Şenol Güneşten Gökhan ve Quaresma açıklaması


'QUARESMA VE GÖKHAN BAZEN TAKIMA ZARAR VEREBİLİYOR'

Takımda beklemeyi bilmek lazım; biz bir kadro yapıyorsak hazır olmaları gerekiyor. Gomez forvet oynuyor, Cenk var kenarda... Futbolcu buna hazır olmalıdır. Tartışmaya açmak... Bunlar doğru değil. Oynadığı zaman takıma ne verdiği önemlidir. Kötü oyuncu yok; yani değişiklik yapılan oyuncu bazen maçın kaderini değiştiriyor. Oyuncular bazen farkında olmadan spekülasyonlara destek veriyor davranışlarıyla. Sahada beklentimizi karşılamayan isimleri değiştiriyoruz. Quaresma ve Gökhan Töre yetenekli oyuncular ama bazen takıma zarar verebiliyorlar. Bazen 30, bazen 45, bazen de 90 dakika oynayabilirler. Benim onlarla sorunum yok onların da benimle olduğunu sanmıyorum. Üzülebilirler ama tepkileri olmamalı; yardımcı oluruz ama verimli değilse değiştiririz.

Haberin Devamı

'OLİMPİYAT STADI BİZİ ZORLAMAZ'
Şenol Güneş ile beraber basın toplantısına katılan ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ersan Gülüm ise Lokomotiv maçını kazanarak avantaj elde etmek istediklerini söyledi. 

Hava koşulları sorun yaratmadığı takdirde Olimpiyat Stadyumu'nun kendilerini zorlamadığını belirten Ersan, defanstaki yeni partneri Rhodolfo ile de iyi bir uyum yakaladıklarını belirtti.  

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!